icon

Antikoncepcia pre 15-ročnú: Je Mistra vhodná?

mamka44
24. nov 2023

Dobrý deň, rada by som vedela váš názor, poprípade skúsenosti s ant. pre tak mladé dievča. Dcéra má staršieho priateľa (21), mám obavy...a radila som sa s mojím gynekológom, vzal jej krv a predpísal jej Mistru..ale stále sa neviem rozhodnúť či má začať s tou ant. alebo nie..predsa má len 15( o mesiac 16)..ďakujem za každý názor

1ryba
Odpoveď bola odstránená
veronicka88
29. nov 2023

@1ryba ja som nechcela rozoberať rodinu mojej mamky🤣to bolo myslené len obrazne,že takisto mala výchovu,dobrú výchovu,no stalo sa🙈a bolo to pred 36 rokmi,a to nebol ani internet ani IGanineoc.siete. myslím že dnes sú dievčatá viac informované a čo sa chlapca týka aj tak si stojím za tým že nám neprináleží o ňom škaredo rozprávat.

medda_beda
29. nov 2023

@1ryba Chlap si neváži ženu lebo s ním spáva?
Táto logika ma neprestane nikdy udivovať ako je žena trpiteľka lebo sa podhadzuje.
To potom my ženy si na základe čoho vážime mužov? Či si máme vážiť len panicov alebo určovať ich hodnotu podľa veku kedy už panic nebol?
A prečo sa vlastne ženy vydávajú keď sa len podhadzujú mužovi ako handra?
Žiadny normálny chlap sa nebude k žene takto chovať a považovať ju za niečo menej len preto, že pán urodzený nebol prvý.Takto rozmýšľa len zakomplexovaný chlap a nemá žiadne právo ponižovať partnerku ktorú si sám vybral.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
medda_beda
29. nov 2023

@matkahelka Čítam tvoj komentár a nemyslela som to tak, že je zlé ak sa dievča nezaujíma o chlapcov.Moja 18 ročná sestra frajera ešte nemala a ani nechce.
Myslela som to tak, že nie každá 15stka je chovaním dieťa a ani výzorovo.Ja keď si pozriem fotky svojej 16 ročnej krstnej tak to bola žena a nie dieťa.Nie každú nezaujíma druhé pohlavie a kedže to vidím a vnímam tak niektoré sú už dospelé a nikto im z hlavy starších mužov nevytĺkol.Vždy boli na starších.
A to nepoznám žiadnu asociálku, ale normálne dnes už dospelé ženy z dobrých rodín.

Neexistuje tabuľka kto je kedy na čo zrelý a ktorý vzťah má perspektívu, ale určite je lepšie vždy dohovárať, že na niektoré veci je čas.
Čím neskôr to príde, tým lepšie.

derdia
Autor odpoveď zmazal
medda_beda
29. nov 2023

@1ryba Je správne deti viesť inak, myslím si, že každá z nás dostávala prednášky, ale to ako sa niekto v puberte rozhodne je len a len rozhodnutie toho človeka aj keď väčšinou je nesprávne.
Tak isto sa budem snažiť oddialiť sexuálny život u svojho dieťaťa a budem ho chcieť varovať pred nástrahami dnešnej doby, ale vek ma nepohoršuje ako taký keby som mala istotu, že im ten vzťah vydrží.Kedže viem o niektorých ktorí začali ešte skôr a sú to slušní ľudia.
Ale na 99% tieto pubertálne vzťahy nevydržia.
Čo som samozrejme v tom veku ani ja netušila.

medda_beda
29. nov 2023

@derdia Veď to, že telom určite nie keď už ju priťahujú chlapci alebo muži.
Hlavou bude ešte dlho decko, ale to v 15 nevie.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lacibo
29. nov 2023

@1ryba presne..celé zle..akoby ona bola len jeho sex.objektom..takto pristupovat k svojej zenskosti je velmi pomýlené..jasné, ze mladí skúšajú, sú zamilovaní, ale rozdiel je ked maju obaja 16 a ked baba 15 a on 21..obrovsky rozdiel..a požehnávat to este rodicom..to akoby " dostala" súhlas a akoby to bolo vsetko ok..aj my starsi sme pred X rokmi skúšali, ale isto nie s pozehnaním rodicov, ti o ničom nevedeli, nikto nas nemusel poucovat, stacila dobrá výchova a priemerná inteligencia😅 vedeli sme, ako sa v situaciach zachovať..teraz je to uz riadne cez..ako k sex.témam a témam rodicovstva pristupujú samotní rodicia..co sa potom čudovat deťom

macekovam
29. nov 2023

@walentina7 o kolko starsi je tvoj manzel?

kikuska_wedge
29. nov 2023

Ja som v 16tke už antikoncepciu brala. Bola som sama u lekárky a tá mi ju predpísala. Hradil ju môj 21 ročný priateľ. Absolvovali sme pred nechráneným stykom ešte testy na pohlavné choroby. Mame som to povedala oznamovacím, nie opytovacím spôsobom. O tom, že som sexuálne aktívna, sme s bavili už predtým. Toho priateľa som si v 19tke vzala za manžela a žijeme naozaj v krásnom manželstve už 23 rokov. S odstupom času uznávam, že to bolo z pohľadu mojej mamy skoro, ale ja by som na tom nič nemenila.

07111968
1. dec 2023

@milovnickakvetov Prepáčte,ale odkiaľ môžete vedieť koľko má ten chalan "odsexovane " . Každopádne ja mam po 50 a keď som bola 17 moje spolužiačky už radili s budúcimi manželmi,niektoré striedali chalanov ako uteráky v kúpeľni. Výchova zohráva veľkú úlohu v zdravom prístupe k sexual ej aktivite mladých to je pravda.

derdia
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Odpoveď bola odstránená
derdia
Autor odpoveď zmazal
kvietocek87
25. dec 2023

Bože toľko filozofie okolo sexu.Ked bude chcieť,tak mu dá a keď nie, tak nie.Mozu sa rodičia aj na hlavu postaviť.

derdia
Autor odpoveď zmazal
kikuska_wedge
26. dec 2023

@derdia a co je ti na tom cudne. Vtedy bol AIDS postrach. Neexistovala ucinna liecba. A vyprosim si tvoj posmech.

derdia
Autor odpoveď zmazal
sisska96
28. okt 2025
@adka176

No o potom sa niekedy budeme čudovať prečo za 10 rokov ženy nebudú môcť otehotnieť, nebudú vedieť vynosiť dieťatko, prípadne sa deti budú rodiť s nejakým druhom postihnutia, od roku 2026 každé druhé narodené dieťa má byť autistické....a potom budeme plakať a pýtať sa prečo???? Už dosť chémie máme v ovzduší, v potravinách a ešte si ju dobrovoľne zaplatíme a pcháme do tela.... držím palce nech si dcéra užije....

@adka176 však už aj teraz je to problém. Stále viac zien nemôže mať dieťa a chodia na zakroky

natalka13
28. okt 2025
@derdia
Odpoveď bola zmazaná

@derdia dovod neverit?
v 1999 preco by si nemohla dat urobit hiv a ine testy?

natalka13
28. okt 2025

@mamka44 samozrejme ze ma zacat brat antikoncepciu.

natalka13
28. okt 2025
@poleva

Ja mam chlapcov 13 rocnych..Este sa aj s legom zahraju😉kazdy den maju trening, sportuju, maju zaujmy...Nikoho neodsudzujem..ale dievca ma čas..Ako hore pisala mamina, kino, cukraren,spoznavanie sa..atd...To uz musia sexovat? Ako sorryy ..nepochopim toto..

@poleva pockaj o 3-4roky a co im povies? chodte do kina? urcite pojdu👍

natalka13
28. okt 2025
@juliacenc

@mamka44 najhorsie co moze byt. Rozhadze cele telo. Je vela studii o tom, ake je to skodlive

@juliacenc 🙄

derdia
28. okt 2025

Dievcata tema je stara 2 roky

poleva
28. okt 2025
@natalka13

@poleva pockaj o 3-4roky a co im povies? chodte do kina? urcite pojdu👍

@natalka13 haló..ty čo riešiš...tu sa bavíme o veku 15 rokov a nie keď budu mať 18....maju uz 15 a chodime aj do kina..vadi ti to?

poleva
28. okt 2025
@derdia

Dievcata tema je stara 2 roky

@derdia niekto tu musel rozdúchať vášne😅🤣😂

natalka13
28. okt 2025
@poleva

@natalka13 haló..ty čo riešiš...tu sa bavíme o veku 15 rokov a nie keď budu mať 18....maju uz 15 a chodime aj do kina..vadi ti to?

@poleva tak sa rozhodni mas 13r alebo 15r tych synov?🤔 do kina si predstav chodia aj 40 ci 50r