icon

Bolí zavádzanie vnútromaternicového telieska Dana?

patka6
15. feb 2012

Dakujem za vsetky skusenosti !

Strana
z2
stanislava2
26. jan 2013

@moon1979 Menzes pri mirene nemám ani ja a vobec mi nechyba.Ten hormon ktory mirena vylučuje priamo do maternice sposobuje že sa ti vystelka netvori alebo ak tak len slaba v ktorej sa babätko neudrži a ešte ten hormon zahustuje plodny hlien ktory je potrebny pri oplodneni takže v neplodnom hliene nema ani spermia šancu oplodnit vajičko.Mirena je vyborné riešenie pre ženy ktore nadmerne krvacaju.Mne teda nachyba a na kondomy som alericka sposobovali mi neustale mykozy.

georgia333
27. jan 2013

@brumcaky mňa to mierne bolelo, menila som mirenu za klasickú danu, teraz je to ok, pri mirene som priberala a cítila sa naliata, každý organizmus je iný

brumcaky
27. jan 2013

@georgia333 Ano suhlasim, kazde telo je ine. V kazdom pripade antikoncepcna ochrana (ci uz vo forme telieska alebo tabletiek) silnu menstruaciu upravi. Drzim maminkam palce, nech sa zadari ta spravna. Mne trvalo dlho kym som nasla pre moje telo to naj. Dovtedy som sa citila ako pukusny antikoncepcny kralik 🙂 🙂

mmm83
24. júl 2013

Ahojte.Chcem sa spytat,ci sa musi Mirena zavadzať len počas menštruacie,respektive v poslednych dnoch menštruacie???? Alebo to moze byt aj ked ju este nemam? Stale dojcim a este som to nedostala a chcem si dat zaviest Mirenu. Dakujem.

e_z
7. okt 2013

Viac info o vnútromaternicovom teliesku je aj vo Wiki Modrý koník: https://www.modrykonik.sk/vnutromaternicove-tel... .

klarra123
11. nov 2013

Ahojte dievčence, predám mirenu ,nakolko som sa rozhodla, že si ju nedam, kúpila som ju pred dvoma týždňami v lekární za 160 eur, no predám ju za rozumnú cenu nakoľko mi ju nechcem , záruku ma do roku 2015, zabalena v krabici, neotvorena. Kto ma záujem ozvite sa 🙂

ivanaaa16
22. jan 2014

ja si idem dat danu a zajtra ma to caka ale bojim sa lebo zijem v gb a tunak yo nerobia posaac menstruacii a strastne sa bojim tej bolesti tunak to robia na 10 rokov a zadarmo

nikusik12
16. máj 2014

Ahojte baby chcem sa spýtať aké sú nežiadúce účinky pri teliesku DANA.Mám ju pol roka a pri pohlavnom styku ju cítim a potom mám silne bolesti brucha 1až 2 dni :(.ďakujem za

marcovka1
23. máj 2014

@stanislava2 tak ja si tiez idem dat mirenu a chcela som sa ta spytat ci mas nejake vedlasie ucinky? priberanie ,ale ci to citis pri sexe ..dakujem

stanislava2
24. máj 2014

@marcovka1 ja som nepribrala a nemám žiadne nežiaduce učinky.Mirenu može citit jedine partner v pripade že lekár nechá dlhe vlákna ktoré su určené na vybratia mireny.pri prvej mirene som dlho špinila použivala som slipovu vložku a postupne sa špinenie vytratilo uplne.ak by partner vlákna citil treba si ich dat skrátit.brucho ma bolelo asi mesiac kým sa telo mirene prisposobilo.inak som velmi spokojná a nosenie vložiek mi absolutne v živote nechýba.

gladriel
11. jún 2015

Ahojky ja sa pridavam k diskusii.pred dvoma dnami som podstupila zavedenie vnutromaternicoveho telieska s medou kedze hormony uz pomaly beriem 15 rokov s prestavkami kedy sme sa snazili o babatka a tehu.musim povedat ze aspon mne to urobil lekar neskutocne rychlo.Ked to tak spatne beriem jedine bolestive bolo ked mi chytil krcok kliestami.zavadzanie som necitila vobec.som bola az prekvapena ked mi povedal ze teliesko je uz dnu.nasledne mi zakazal mesiac nosit tampony kvoli posunutiu.ze po kontrole uz podla vsetkeho budem ich moct nosit.zatial sa citim ok len minimum spinim ale to je asi doznievajuca mrcha a vraj aj moze byt z krcka spinenie po uchopeni kliestami.Baby chcel len upozornit ze ak ste na nejaky kov alergicka ako ja napr na nikel a kobalt dajte si radsej robit testy ci nie ste alergicka na med.ja som ich pre istotu podstupila a nelutujem bo ak je alergia na med vyhodite zbytocne peniaze.Som zvedava co poviem napr o rok.jedine sa desim silnejsej ms som zvyknute pri antikoncepcii na 3 dni potom spinenie tak hadam to nebude katastrofa ale ked to ine holky dokazu vydrzat dokazem aj ja.

matulik1111
14. nov 2015

@klarra123
@klarra123 mala by som zaujem o mirenu mate ju este v ponuke?

katarinacierna
24. feb 2016

@matulik1111 uz ste ju kúpili?

zuzana1003
1. aug 2016

Baby ktorym uz vyberali teliesko.. Bolo to neprijemne ako pri vkladani? Trvalo to taky isty cas ci menej? Idem na vybratie

dziabel_heh
10. máj 2017

@medovka14 mne ho vyberali 45minut . Na tu bolest nikdy nezabudnem. Ale akurat teraz sedim v cakarni som objednana na dalsie teliesko.

medovka14
10. máj 2017

@dziabel_heh to už je stara správa 5 rokov 🙂

dziabel_heh
11. máj 2017

@medovka14 aha nevsimla som si 😂😂😂

liluka
18. máj 2017

Ahojte. Mala som danu mesiac, no moja gyn. vybrala, lebo zevraj sa posunula. No ja mam take tusenie, ze ona proste zle zavadzala. Ma niekto vobec taku skusenost, ze u jedneho gyndosa sa to nepodarilo a u druheho ziadny problem? Dakujem vopred za odpoved, dufam, ze mi pomozete...

uzanka16
21. dec 2018

Napíšem teraz moju skúsenosť,práve mám po,no ja som asi nejaká výnimka ale bolelo ma to teda riadne,potom som zišla z kozy,hlava sa mi zatočila,dali mi napiť,nato som sa lekárovi 4x povracala a teraz mám nepravidelne bolesti brucha také že mám pocit že 3.x rodim

lienka0710
23. aug 2020

@zuzul77 ja to mám a dá sa to vydržať ja som platila 130 eur

tisicka123
22. okt 2021

ahojte, akurát som sa vrátila z vybratia IUD DANA....mala som ho 4roky...zavádzanie ani vyberanie nebolelo....cítila som len jemné pichnutie a bolo to....za vybratie som platila poplatok 5€...
ps: prvý polrok som mala silnú menštruáciu, trošku nepravidelnu...ale zvysny čas som mala pravidelne, bezbolesti, krvacala som o jeden den dlhšie, nepribrala som, akurát sa mi zdá že som mala potlačené libido...🙂 takže to je moja skusenost....

veronikanabelkova
17. feb 2022

Ahojte dievčatá, tak mne dnes vybrali Danu po 12 rokoch, a bolo to celkom zaujímavé. Len ma takisto vystrašilo, že momentálne po použití WC, som mala čerstvú krv.

niquska
17. jún 2023

Žienky prosím vás teliesko sa vyberá tiež počas ms alebo hocikedy ?

Strana
z2