Funguje antikoncepcia na rozhádzané hormóny? Ako pomáha?
Všimla som si, že po 2 deťoch mam silnejšie prejavy počas celého cyklu. Obrovské nadšenie, potom útlm, potom som ako v depkach, plačem z maličkosti, som strašne nervózna zo všetkého a to sa opakuje vkuse. Už som z toho unavená. Dostala som radu, že to antikoncepcia stlmí? Je to pravda? Aké sú vaše skúsenosti? Čo vám pomohlo? Nikdy som nič také nebrala a neviem ako by to na mňa účinkovalo. Nechcem, aby sa to ešte zhoršilo. Ďakujem za odpovede 🙂
Ja som sa počas užívania antiky cítila ešte horšie. Vystriedala som okolo 3 značiek a mala som pocit, že mi skôr rozhádzala hormóny. Nehovoriac o tom, že som počas užívania špinila. Potom som ju vysadila, lebo mi to za to nestálo. Jedine mi to zmiernilo menštruačné bolesti, ale tak vlastne počas užívania antikoncepcie ani o normálnu menštruáciu nejde.
z osobnej skusenosti , tieto rozhodenosti trochu iné ale boli po 3 dietati ked boli najväčšie a už trvali 5 rokov čiže dosť dlho na to aby sa to dalo dokopy
ano hak mi pomohla
PS : pozor na prispevky na pr85 to je chlap s krestanským srdiečkom
@sara07 už dávno som ho nevidela komentovať . Žeby konečne odisiel
Mne urcite pomohlo. Po 2 tehotenstvach tiez som mala dost neprijemne crevne prejavy v case ovulacie, hrozne emocne navaly v case PMS a extremne silne krvacania, ktore ma dohnali az na hranicu anemie. Trvalo dlhsie najst spravny typ HAK ale aj tak vsetko bolo lepsie ako prirodzeny cyklus.
Je možné, že by to pomohlo, ale za mňa to nestojí za to a nechaj si to ako finálne riešenie... nehovorím že som za nejaké "čarodejníctvo" a pofidérne prírodné praktiky, ale sú prípravky na prírodnej báze, skús dať najprv šancu tomu. Ja som bola na HAK ok, ale vždy po čase som mala ešte horšie prejavy, libido nie že nula ale -100 a po vysadení také patálie s pokožkou (doteraz mám nepekné akné na chrbte), začali sa mi tvriť cysty na vaječníkoch aj maternici, problémy s pravidelnosťou cyklu, duševná nepohoda... naozaj by som po nich siahla až ako po najposlednejšej možnosti
@sara07 už dávno som ho nevidela komentovať . Žeby konečne odisiel
@parvinka0001 😂ale kde zrovna včera sme sa natahovali ohladne škodlivosti antikoncepcie 😂😂😂
@parvinka0001 😂ale kde zrovna včera sme sa natahovali ohladne škodlivosti antikoncepcie 😂😂😂
@sara07 vazne ??? Och škoda že som si to nechala ujsť 😁
Je možné, že by to pomohlo, ale za mňa to nestojí za to a nechaj si to ako finálne riešenie... nehovorím že som za nejaké "čarodejníctvo" a pofidérne prírodné praktiky, ale sú prípravky na prírodnej báze, skús dať najprv šancu tomu. Ja som bola na HAK ok, ale vždy po čase som mala ešte horšie prejavy, libido nie že nula ale -100 a po vysadení také patálie s pokožkou (doteraz mám nepekné akné na chrbte), začali sa mi tvriť cysty na vaječníkoch aj maternici, problémy s pravidelnosťou cyklu, duševná nepohoda... naozaj by som po nich siahla až ako po najposlednejšej možnosti
@strasko nemala si správne zvolený druh, mne napr sadla až 5 , ked si všetko toto mala počas mala si dat zmenit
@sara07 vazne ??? Och škoda že som si to nechala ujsť 😁
@parvinka0001 https://www.modrykonik.sk/forum/galanta/vysadenie-antikoncepcie-po-troch-rokoch/?page=3#post-90248590 ešte stíhaš sa pridat
aj ked mám pocit že tu len krestanska uderka momentálne si ulohu plni lebo posledné dva tyždne každy den skoro nejaké tema aka je strašná aké ma problémy a neviem čo
@strasko to posledné čo píšeš to všetko su prejavy začinajuce perinomenopauzy ale že do bodky
@anonym_autor antikoncepcia je svinstvo a problém nevyrieši len ho prekryje umelými hormónmi, keď ju vysadíš môžeš mať horšie zdravotné problémy a skončíš na antidepresívach. Telo ťa upozorňuje aby si spomalila, zmenila životný štýl, stravu, dopriala si viac spánku... nedá sa ísť stále na 100% potrebuješ dobiť baterky viac oddychovať, relaxovať...
https://fitshaker.sk/ako-stravovanie-ovplyvnuje...
@anonym_autor antikoncepcia je svinstvo a problém nevyrieši len ho prekryje umelými hormónmi, keď ju vysadíš môžeš mať horšie zdravotné problémy a skončíš na antidepresívach. Telo ťa upozorňuje aby si spomalila, zmenila životný štýl, stravu, dopriala si viac spánku... nedá sa ísť stále na 100% potrebuješ dobiť baterky viac oddychovať, relaxovať...
@anonym_51800c pr85??? Keby si netrepala.
@anonym_51800c pr85??? Keby si netrepala.
@anonym_42540e to je všetko na čo sa zmôžeš, kopnúť si a provokovať? To autorke nepomôže, ak nevieš poradiť nespamuj diskusiu a zdrž sa trápnych príspevkov hrdinka, zrejme jedna z vyššie diskutujúcich klikla na anonym 🙂
@anonym_51800c vysadzala som ju až 2x a nič z toho čo popisuješ nemám , teraz v menopauze mám napr duphaston na upravu cyklu a som maximalne vdačna zan - uprava spanku, menej potenia, viac energie .. pravidelny cyklus - nie že dva mesiace nič a potom malé jatky atd ...
@anonym_51800c vysadzala som ju až 2x a nič z toho čo popisuješ nemám , teraz v menopauze mám napr duphaston na upravu cyklu a som maximalne vdačna zan - uprava spanku, menej potenia, viac energie .. pravidelny cyklus - nie že dva mesiace nič a potom malé jatky atd ...
@anonym_7c7f0d reagovala som na autorku a jej zdravotné problémy... nie na tvoje.
@anonym_7c7f0d reagovala som na autorku a jej zdravotné problémy... nie na tvoje.
@anonym_51800c a je to osobná skusenost alebo len doporučena
@anonym_51800c pozrela som si ten link , to ako važne ? ten e-shop ma tam totálne dojal
@anonym_51800c pozrela som si ten link , to ako važne ? ten e-shop ma tam totálne dojal
@sara07 samozrejme vlastná skúsenosť, inak ba som nevedela poradiť, keby som to nemala na sebe odskúšané. Zmena stravy mi výrazne znížila úzkosti počas PMS aj fyzicky sa cítim oveľa lepšie. Stane sa, že sa spustím a zjem hlúposti potom cítim zvýšenú nervozitu, únavu, citeľne ne sa mi zhorší pleť je suchšia...
@anonym_7c7f0d link je článok o stravovaní a hormonálnej rovnováhe, nie Eshop.
@sara07 samozrejme vlastná skúsenosť, inak ba som nevedela poradiť, keby som to nemala na sebe odskúšané. Zmena stravy mi výrazne znížila úzkosti počas PMS aj fyzicky sa cítim oveľa lepšie. Stane sa, že sa spustím a zjem hlúposti potom cítim zvýšenú nervozitu, únavu, citeľne ne sa mi zhorší pleť je suchšia...
@anonym_7c7f0d link je článok o stravovaní a hormonálnej rovnováhe, nie Eshop.
@anonym_51800c jasné , zrovna tento link , je hromada kníh, alebo iných člankov , tiež som si ho pozrela, ako ...😂
@anonym_51800c jasné , zrovna tento link , je hromada kníh, alebo iných člankov , tiež som si ho pozrela, ako ...😂
@sara07 vidím, že si nepochopila podstatu príspevku. Tu nejde o "zrovna tento link" ale vplyv stravovania a životného štýlu na hormonálnu rovnováhu.
@sara07 vidím, že si nepochopila podstatu príspevku. Tu nejde o "zrovna tento link" ale vplyv stravovania a životného štýlu na hormonálnu rovnováhu.
@anonym_51800c dala som si tú námahu a prečitala a drvivú väčšinu som dodržiavala aj tak to nefungovalo ako tam píšeš , dokonca som zašla dalej , fermentované potraviny si robíme doma
.. žiadna objavná veda v tom článku nie je
zaujímavé že tento link som tu už videla , a tiež sa tu nejak tiež vyrojilo tém ohladne škodlivosti hak prevlada anonymné založenie , žeby náhoda .. ja si myslim že podstatu som pochopila až príliš

z osobnej skusenosti , tieto rozhodenosti trochu iné ale boli po 3 dietati ked boli najväčšie a už trvali 5 rokov čiže dosť dlho na to aby sa to dalo dokopy
ano hak mi pomohla
PS : pozor na prispevky na pr85 to je chlap s krestanským srdiečkom