icon

Zvyšujú antikoncepčné pilulky riziko modrín a trombózy?

10. sep 2026

Dobry den, chcem sa opytat, ci ste niektora mala zvysenu tvorbu modrin pocas brania antikoncepcie? Staci, aby som sa trosku niekde udrela, a uz sa mi spravi velka, tmavofialova modrina, az podliatina. Ked dlho soferujem, opuchaju mi narty. Taktiez som si vsimla, ze mi na nohach a dekolte praskaju zilky, metlickove zilky. Tie sa mi robili aj pred antikoncepciou, ale teraz mi pripada, ze sa to dost zhorsilo. Hrozi mi tromboza? Uz som j uv minulosti vysadzala, nechcela som brat umele hormony, nie som z toho nadsena, no mam PCOs a strasne akne, dlhe cykly, extremne krvacanie bez antikoncepcie, a po jej vysadeni mi po mesiaci zacali padat vlasy, vypadla mi polovica vlasov a musela som ist naspat na nu.. skusala som aj alternativnu liecbu, myoinositol, bylinne kvapky, bylinne caje, pupavka… nic mi nezabera, strasne mi ulahcila zivot lebo vsetky symptomy mi zmizli (na sex ju nepotrebujem kedze nie som aktivna), ale teda trombozu by som nerada dostala.

janinah
10. sep 2026

Obv.dr.a potom hematologia.

danielad9
10. sep 2026

@anonym_autor Na začiatku užívania áno. Mala som zvýšené pečeňové hodnoty ale po nejakom čase sa to upravilo. Antikoncepciu beriem už vyše 4 rokov a všetko je v poriadku. Zbehni za gyn nech spraví testy

anonym_1bb334
10. sep 2026

skontrolovat pecen