Fungujú prirodzené metódy plánovania rodičovstva?
Tie, ktoré používate prirodzené metódy plánovania rodičovstva, ako vám fungujú? Ktorú z nich používate? Podarilo sa vám počas ich používania splodiť dieťa? Rozmýšľam buď nad ich používaním alebo nad kondómom. Nič iné pre mňa z osobných dovodov neprichádza do úvahy.
@anonym_cd7950 hej z tvojho príspevku úplne srší ta ľudská dôstojnosť. Ešteže sa ľudia vedia rozhodovať podľa svojej vôle a svojho racia, co očividne nechápeš 🙂 a môžeš porozmýšľať akurát tak o trápnosti tvojho prvého komentáru.
@anonym_e0a97b len sa budem opakovat. Tvoj muz je teraz chudak nadobro neplodny. Lebo inak sa regulovat neda,len odseknutim od guli,nie?
K identifikacii ovulacie sa vies dopracovat aj pouzivanim ovulacnych testov. Pomerne spolahlivo urcis ovulaciu ako aj jej ustup. Samozrejme, obdobie do ovulacie musis riesit inak.
@anonym_e0a97b len sa budem opakovat. Tvoj muz je teraz chudak nadobro neplodny. Lebo inak sa regulovat neda,len odseknutim od guli,nie?
@anonym_cd7950 ty mas očividne nejaký mentálny problem. A neviem kde som ja písala niečo o svojom mužovi, ty ani nevieš komu odpisujes. Trápna si. A do cudzích guli sa ty láskavo nestaraj, úplne zbytočne sa tu nadrapujes a strapnujes, nikto sa na tvoj nazor na vazektoniu nepýtal. Chod zbytočnými rečami obťažovať toho svojho neuveriteľne plodného a výber si meno pre ďalšie deticky, jedno hore dole jak rybičky do záchoda.
Funguje. Len musis ozaj dokonale poznat svoj cyklus.
Mame 4deti. Prve dve máme plánovane.
Treti prisiel po mojej chorobe a atb ktore mi narusili cyklus.
A posledna je 5dni pred ovuláciou. Takze tiez sa to berie asi ze "ltt" ale chcela tu byt s nami.
Z akeho medicinskeho zdroja mas tie hororove vedlajsie ucinky, ktore si popisala pri vazektomii? v kolkych percentach sa vyskytuju? mam v rodine dvoch lekarov, obaja ju maju.moj manzel rovnako. ziadne vedlajsie ucinky, len skvely sex bez obav. vyhovorka - mat dalsie deti s inou zenou? zrely uvedomely chlap nepotrebuje mat dieta s kazdou zenou vo svojom zivote. deti su prakticky dozivotny zavazok bez ohladu na to, ci otec s matkou spolu su alebo nie. samozrejme existuju aj mentalni obmedzenci, pre ktorych deti rozchodom ci rozvodom s ich matkou uz prestavaju byt ich detmi a citia potrebu sa dalej rozmnozovat. som nesmierne potesena, ze moj manzel ma jasno v tom, ze ak by sme sa raz rozviedli, deti, ktore spolu mame, budu stale jeho detmi a nepotrebuje dalsie. samozrejme, nie kazdy chlap je mentalne vybaveny na taketo uvedomenie.
@anonym_autor z ppr mám dve neplánovane deti. Stačí tak? A to mám metódy naštudované od predu od zadnú. Reálna účinnosť je okolo 70% a nie 99% ako LPP radi prezentujú. Po druhom neplánovanom dieťati hoci sme veriaci používame kondomy. Stačí malý výkyv a dieťa je na ceste.
@anonym_14eb88 aj ja sa pripájam. Tiež 2 deti pri prirodzených metódach. Odporúčam pesar Caya diafragma, keď si na to človek zvykne je to oveľa pohodlnejšie ako kondóm. Chce to len prax v zavádzaní a potom je to super. My už používame bez pridaného spermicídneho krému (ten len v malom množstve počas plodných dní) a funguje nám to už pár rokov.
@anonym_e0a97b ale aby 34 rocnym chlapom sterilizovali gule ako nasmu kocurovi na dvore sa mi zda vrchol hnusu. Moja pointa bola o ludskej dostojnosti,nie o nahrade deti,ty Vasilisa premudra
@anonym_cd7950 Presne to si myslím aj ja.
Nam fungovalo roky, prerusovany ale len 11 rokov momentalne 20tt 😆 takze jedine kondom
@anonym_a7878e prosím možno budem za hlúpu ale skôr muž vytiahne vy vidíte že je všetko von a aj tak ste tehotná?
@anonym_a7878e prosím možno budem za hlúpu ale skôr muž vytiahne vy vidíte že je všetko von a aj tak ste tehotná?
@anonym_544d14 nevieme kedy, podla mna to boli kvapocky..
Paralen. Držať silno medzi stehnami a dávať si pozor, aby nespadol..
My sme to riešili, dve deti, vek taký, že akurát stačilo a veľmi som chcela sterilizáciu. Okrem toho, že muž ma v tom nijak nepodporil, lekár len krútil hlavou a veľmi ma strašil, odmietol ma vypísať na plánovanú sekciu, napriek predchádzajúcemu problému pri prvom pôrode, ktorý sa skončil akútnou sekciou a tak som nemala ani potrebné vyšetrenia a žiadosť, aby mi to urobili pri ďalšej sekcii. Hlavne, že druhý pôrod sa skončil tiež sekciou, mne sterilizáciu vtedy neurobili (a nemám zrovna chuť ľahnúť si opäť pod nôž a navyše za to zaplatiť peknú sumičku), a na mojej strane sa vytvoril taký blok, že neverím ani kombo HAK a kondóm, čiže máme, žiaľ, tú najspoľahlivejšiu, 150 percentnú ochranu :/
Mohol by tu niekto napísať reálne skúsenosti s používaním prirodzených metód plánovania rodičovstva namiesto diskusií o vazektómii, ktoré mi v ničom nepomôžu? Vďaka za každý komentár.
@anonym_autor https://www.modrykonik.sk/forum/som-iny-clovek/neplanovane-tehotenstvo-u-42-rocnej/?page=4
Na štvrtej a piatej strane píše autorka príspevku, ako sa k tomu dieťaťu dopracovali. Ako roky všetko fungovalo, a zrazu nie. Ženské telo nie sú švajčiarske hodinky a nehovorím o tom, že čím si staršia, tým viac sa môžu hormóny splašiť. Nezávidím jej to rozhodovanie v 42 rokoch. Rozhodni sa sama, či chceš mať podobnú dilemu. Alebo sa triasť pred každým menzesom a každým jeho meškaním.
@anonym_autor
Na štvrtej a piatej strane píše autorka príspevku, ako sa k tomu dieťaťu dopracovali. Ako roky všetko fungovalo, a zrazu nie. Ženské telo nie sú švajčiarske hodinky a nehovorím o tom, že čím si staršia, tým viac sa môžu hormóny splašiť. Nezávidím jej to rozhodovanie v 42 rokoch. Rozhodni sa sama, či chceš mať podobnú dilemu. Alebo sa triasť pred každým menzesom a každým jeho meškaním.
@oblecenie99 A čo odporúčaš ako alternatívu k ppr?
@oblecenie99 A čo odporúčaš ako alternatívu k ppr?
@anonym_autor HAK, barierova ochrana, teliesko, boli aj nejaké náplaste sa mi zdá.

@anonym_cd7950 vas kocur sa dozil pekneho veku…
@bluka2 prirovnanie bolo s kocurom,nie s vekom..🙉ked sa mas strapnit,radsej ostan ticho.kocurom sa robi ten isty zakrok aby neoplodnovali macky.lebo zvieratka sa nevedia inak regulovat.chapes,hej?