icon

Je možné otehotnenie počas šestonedelia?

antonia123456
1. sep 2016

Ahojte. Som dva tyzdne po porode a vcera som mala s partnerom nechraneny styk a spravil sa do mna. Chcela by som vediet co mozem otehotniet. Dojcim ale aj prikrmujem. Dakujem

Strana
z2
ayfer
1. sep 2016

@sardinka335 ani po sekcii sa nema sexovat,na maternici je rana po odlucenej placente,moze sa tan zaniest infekcia.to ze zvonka ranu nevidiet,neznamena ze tam nie je.

sardinka335
1. sep 2016

@ayfer boze moj uz budem ,,sprosta,, ked sa bude hrat s mojim klitorisom pri dodrzani hygienických ,,noriem,, napr. v sprche tak mi ziadna infekcia nehrozi alebo teda je tam minimálna šanca na zavedenie infektua a ak je partnerka ,,pri chuti,, tak tam ani vela ,,šuchov,, nenarobi a je hotova. ....Ale tak nebudem nikoho presviedčať. Dajte si na postele ,,kútnu plachtu,, (zastieracia plachta pre šestonedieľku) ako mali za Marie Terezie...a šmitec. Ved ja nehovorim ze dotyčna nejde na to hopem ale tak ona musi vediet.

iskrickaa
1. sep 2016

No neviem ako ostatne, ale ja som prvych sest tyzdnov krvacala priam hrozostrasne. A to som mala sekciu a bolo mi povedane, ze krvacam ovela menej ako zena, co rodila prirodzene. No a pat dni po siestich tyzdnoch som dostala menses, tak krvava jazda pokracovala. Neviem si predstavit mat pocas toho obdobia sex. Aj to pachlo inak ako menses. Hnusila som sa sama sebe, stale som sa sprchovala. Moj vynikajuci lekar takisto povedal, ze pokym neabsolvujem prehliadku, ze je vsetko ok a zahojene, pocas sestonedelia ziadny sex... Ale proti gustu...

maciatkolulu
1. sep 2016

@sardinka335 tak ja si zase ako absolventka cisarakov neviem predstavit na 14 den cvicit v sprche klitoris 😉 ale tak ked ma niekto chut... a infekcia sa pri plnom sexe zaviest moze, cisarsky nie je ziadna sranda, ale vazna brusna operacia, ja by som to ani pri plnej chuti, co si fakt neviem predstavit, ale teda ok, a urcite po dvoch tyzdnoch nepraktizovala na ostro a toboz po cisarskom, kde sa odporuca najmenej dva roky pockat s dalsich tehotenstvom, takze za mna obrovska nezodpovednost. Ale ked chcu ok, ale potom sorry, davat taketo priblble otazky na kona, hmmm, predsa este k tomu ani plno nekoji, tak to je za mna uz trochu zatemneny mozog

ayfer
1. sep 2016

@maciatkolulu presne tak,len niektore trochu nerozmyslaju,je to hazard so zdravim

mirka17
1. sep 2016

@sardinka335 pozri sa, ked som mala ešte pred pôrodom tak som si myslela to isté čo ty, že čo už len môže mať žena za problémy po cisárskom, ved presne nič sa jej tam dole neroztiahne, ale niečo sa predsa len deje , ja som so sexom problém nikdy nemala, a preto ma to zarazilo že to odrazu nejde, začala som si čítať niečo o tom, a len som sa dozvedela že sa vlastne nevie prečo to bolí aj ženy po sekcii, ale že to jednoducho bolí a bolí aj oveľa intenzívnejšie a dlhšie ako ženy ktoré rodili vaginálnym spôsobom. Osobne si myslím že je to nejaký psychologický blok, ale čítala som aj niečo o tom že to vlastne môže spôsobiť samotný rez, oslabenie a ochabnutie svalstva a podobné veci. nejaký článok http://www.pluska.sk/izdravie/zenska-zona/konie...
http://najmama.aktuality.sk/clanok/235618/viete...

papricka33
1. sep 2016

@sardinka335 ale ty už teraz hovoríš o sexe a ona o pohlavnom styku 😉. A to môžu byť kupodivu dve rozdielne veci. Ruku na srdce, už buďme preboha normálni. Väčšina žien je rada, že je rada a prvých 6 týždňov (minimálne) po pôrode má čo robiť aby sa dala dokopy, zohrala nejako režim s bábätkom, usporiadala si chod domácnosti tak, aby nepreplo jej aj celej rodine... Chlapa treba tiež zapriahnuť do starostlivosti o bábo a hneď ho chute prejdú 😉 mimochodom, kútna plachta mala chrániť skôr okolie pred sestonedielkou. Bola totiž"nečistá" a prinášala smolu. Nesmela preto nikam chodiť a nebezpečné bolo už len keď sa na niekoho pozrela 🙂 Výhoda ale bola, že sa o ňu všetci postarali, zabezpečili dokonca aj krst... Kmotra ju prišla pozrieť tesne po pôrode a priniesla jej vývar a buchty pražené na masle, aby zosilnela 🙂 ... to boli časy! 😉

nini1010
1. sep 2016

Ja si myslim ze je to vymysel.dobru noc

sunny8
2. sep 2016

Nepochopim naco je toto dobre ... sex po porode ? Okay ale minimalne po sestonedeli ... my sme cakali pol roka aj to chut bola iba zo strany mojho manzela ... tehotna byt mozes ale podla mna to je nezodpovedne .. maternica sa este nezotavila v podstate z operacie ktorou sekcia je a uz zasa by mala byt zatazovana druhym plodom a kojit by si v tehu nemala cize svoje male by si tak obrala o dojcenie a pozitok z neho ... neviem ved mnohe zeny si myslia ze sestonedelie a kojenie je ako antikoncepcia ale nie trebars ak na vas nadchadza ruja tak prosim existuje prerusovana suloz a je to dost spolahliva metoda ak nechcete pouzivat antikoncepciu ... a zacali ste skoro no snad nebudes tehotna ja osobne si neviem predstavit ze som po porode a dozviem sa ze som zasa tehotna no a po.mojom porode fakt ze drama sa radsej obesim jak rodit zas :D

sunny8
2. sep 2016

@iskrickaa ja som mala poho ...devat mesiacov bez menzesu po porode max tyzden a ptm nazad az po deviatich mesiacoch :D cize suchoty :D mala som rok a pol pokoj

lauricka
2. sep 2016

jasne, ze mozes otehotniet. 2 tyzdne po, fuha. Ta nepoucili lekari, ze sa mas setrit 😉 alebo mas takeho ohladuplneho muza?

iskrickaa
3. sep 2016

@sunny8 ty sa mas. Ja stale kojim stokrat denne a vidis... u nas Ale vsetky zeny tak. A menopauza az po 50tke. Moja prababka tusim este ako 50 tnicka rodila 🙂

sunny8
3. sep 2016

@iskrickaa wauuu cosi 🙂 to sa nevidi tak casto v takom veku 🙂

iskrickaa
3. sep 2016

@sunny8 Hej zdrava zena, na poli makala, o deti, domacnost sa starala... Kedysi mali zeny deti ako smeti a asi boli ovela zdravsie ako nase vrstovnicky dnes. Pritom sa super zdravo nejedlo, no pri robote sa spalovalo.

sunny8
3. sep 2016

@iskrickaa uplne ina doba zeny su nachylnejsie na kadejake choroby vtedy im nic nebolo odrodila a bola v pohode a teraz je v mode epidural a neviem ake vymozenosti a aj tak sa strachujeme 🙂 ale v skolstve a v zdravotnictve este vidno stopy minulosti :D v dacom.doba pokrocila v dacom zaostala

hanka50
3. sep 2016

My sme mali po prvom dietati sex obdva dni ako som dosla s porodnice- nic mi nebolo, nic nebolelo a chut bola velka, po druhom porode az po 5 tyzdnoch sa dalo. A otehotniet mozes🙂

ckatka
8. mar 2021

Dva týždne po cisarskom som sa bála kychnut...nie ešte sexovat 🤦‍♀️😂 ja som napríklad ešte stehy mala a strašne krvacala. Prvýkrát som to skusala sama asi po mesiaci a po sestonedeli už to šlo. A co.sa týka otehotnenia...netuším. Sú vraj prípady ze sa da kedykoľvek, a hlavne prvá ovulácia prichádza pred prvou menštruáciou, takže nevieš...

nominativ
8. mar 2021

Ovulácia je vždy pred menštruáciou. Áno, môžeš otehotnieť. A už úplne pri "dojčím ale aj prikrmujem". Staci sa pozrieť na ženy, čo majú do roka ďalšie dieťa.

A mimo tému, čo sa to tu rozbehlo - tiež som za to, aby sa veci zahojili. Ešte záleží na tom, prečo do toho nejaká žena šla. Či mala takú veľkú chuť, alebo či poslušne podržala manželovi. V mojom okolí poznám skôr druhý prípad.

A na druhú stranu, nechať chlapa čakať pol roka? Wou, na to by už mal byť paragraf. :D

fringillacoelebs
27. mar 2025

@nominativ ja som po prvom vydrzala 4 tyzdne (uz po troch som mala chut). Ze ved iba na krajicek, ze to sa nerata za sex :D Presne kvoli zaneseniu infekcie som sa bala mat sex, ale mala som chut. Priatel ten bol pripraveny vydrzat aj dlhsie ako 6 tyzdnov podla mna 🙂 Po druhom som mala chut uz po dvoch tyzdnoch neskutocnu. Vydrzala som iba tri tyzdne :D bol to moj najlespi sexualny zazitok aky som kedy mala 🙂 O dva dni ma chytila zase chut. Mala som moj prvy orgazmus v zivote. Som az citila ako sa mi maternica par krat zmrstila. Priatel ma do nicoho nenutil, skorej sa mi vyhybal sexualne, lebo sa bal, ze by sa nezdrzal si vedla mna lahnut. Ja som bola ta, co bola zufala, ze sa ma nedotyka, tuzila po bozkoch, milovani. Len dufam, ze sex budem tak silno prezivat aj po sestonedeli. Pri kazdom dotyku ma rozklepalo. Bolo to vsetko take silne a uzasne. Az mam chut zase ked si na to spomeniem. Ktovie, kebyze cakame 6 tyzdnov, tak to mozno nikdy nezazijem, mozno nikdy nedostanem orgazmus 🙂 . Takze co sa tyka zdravotneho stavu neviem ci to bol dobry napad, ale co sa tyka sexu - strasne by som chcela aby bol taky kazdy den uzasny 🙂 lebo ja som uz bola ,,zmierena,, ze orgazmus nikdy v zivode nepride, ved uz mam 33 rokov. A on prisiel v sestonedeli po troch tyzdnoch od porodu. Dufam, ze ten sex nikdy neolutujem co sa tyka zdravotneho stavu 🙂 To sa ani slovami neda opisat co som citila ked to prislo a po tolkych rokoch. Po druhom dietati.

Takze ked daka zena ma sex v sestonedeli neznamena to hned, ze sebecky chlap ju do toho donutil, lebo mu bolo dlho cakat. Moze to byt obcas aj opacne, ze chlap sa zene vyhyba, lebo jej chce dopriat oddych a cas na regeneraciu. A zena je ta, co ma taku strasnu chut, ze to nevydrzi a pride za chlapom a zacne sa s nim milovat, lebo po nom strasne tuzi tu a teraz a nie pozerat sa na hodinky a cakat este dalsie tri tyzdne, lebo jej to porodnik zakazal. Mna to ubijalo sa s partnerom nemilovat. Ja som po porode potrebovala aby ma bozkaval a miloval sa so mnou viacej ako kedykolvek predtym.

Strana
z2