icon

Je potrebné krvné vyšetrenie pred antikoncepciou?

17. apr 2024

Ahojte baby, tie co beriete antikoncepciu, dava Vam gynekolog vysetrit krv? Pripadne pred prvym predpisanim Vam dal vysetrit krv? Ide o to, ze som sa dozvedela, ze moja mala sestra berie antikoncepciu a ked som sa jej pytala, tak ze jej ju lekar len tak predpise, krv jej zatial nikdy nebral. Neviem ci je to takto v poriadku, ja som antikoncepciu nikdy nebrala a co som sa pytala kamosky, jej lekar bral krv pravidelne, ale ze to bolo uz davno a poslednych 8 rokov antikoncepciu neberie, tak nevie ako to je v sucasnosti. Toto je nejaka nizkohormonalna antikoncepcia, co berie sestra. Vobec sa v tom nevyznam a tak ma to znepokojuje. Sestra ma 19 rokov. Viete, prosim, poradit?

trgypadl
•
17. apr 2024

Ahoj,krv by sa mala brat,aj spisat podrobna anamneza. Zial vela lekarov to nerobi

janai1
•
Odpoveď bola odstránená
•
neferneferuaton
•
17. apr 2024

Mne krv tiez neberie. Len pred zaciatkom zobrala

veronika2316
•
17. apr 2024

Nie nikdy

sara07
•
17. apr 2024

berie, kôli pečeni, zaleží aku berie
skus to poriešit cez klasiku preventivnu prehliadku, berie sa to aj tak že krv a všetko sa kontrolovalo na preventivnej u všeobecnej

michaela329
•
17. apr 2024

Kedysi sa brala, starší gyn stále berú. No posledne roky sa už neberie. A sestra nie je malá, ma 19 a očividne je zodpovedna.

sisska96
•
17. apr 2024

To neznie moc dobre, keď nesledujú krv. Čo ak dostane trombózu alebo hocijakú chorobu. HAK vie robiť riadny bordel

lula3108
•
17. apr 2024

Mne moja doktorka povedala, xe gynekologovia prestali brat krv a robit tieto vysetrenia pretoze su drahe a poistovne to nechcu preplacat. Sleduje sa tam iny parameter - geneticka predispozicia na trmbofilne stavy a teda uz maju dovolene to vysetrovat len ak tym trpi jeden z rodicov, kedze to je dedicne. Ja som teraz zistila ze moje dieta tuto geneticku predispoziciu ma, ideme obidvaja s partnerom na testy ale musime ist na hemato.

autor
•
18. apr 2024

dakujem pekne za vsetky komentare 🙂