icon

Je šanca otehotnieť pri ekologickom dojčení?

jujusiba
30. nov 2015

Ahojte, mám tri deti (4 roky, 2 roky a 3 mesiace). Ekologicky dojčím, no obávam sa, či je to dostatočná antikoncepcia.
Máte niekto takú skúsenosť, že ste otehotneli aj počas tejto formy dojčenia? Díky.

Strana
z4
sardinka335
2. dec 2015

@horseshoe ...ze netreba narovnavať krive nožičky???? Metatarsus varus na teba! Od narodenia sme nosili ortezu aby nemala krivu jednu nohu - čo ju mala ,,blbo,, v maternici ulozenu a vtočenu do vnutra.
Kolko novorodencov lezi na chrbte v postielke? Moji ked lezali tak som ich polohovala - davala vzdy na iny bok aby nebola zlezana hlavička...ziadne lezanie na chrbate to vie kazda matka na to nepotrebuje expertov z ,,emeriky,,.
Ja nie som proti noseniu, mam doma šatku, manducu a ešte dajaky newbjorn nosič. Ale toto je vytrhnute z kontextu. Ja si to ani neviem predstaviť teraz nosiť 4 mesačnu väčšinu dna - ved furt je na brušku, sama sa pretača len čo ju dam na chrbat už je otočena a ,,pase baranky,, len by som ju motoricky blokovala...
ale tak nie je už novorodenec. Všetko s mierou.

horseshoe
2. dec 2015

@sardinka335 Mila sardinka, toto nie je o detoch, ktore maju nozky chore od narodenia. Vacsina deti po porode nemusi nosit ortezu a nemaju vtocene nohy dovnutra.
Prave ked sa dieta nosi v satke, tak nehrozi tebou spominane zlezanie hlavicky a netreba sustavne polohovat dieta.
Nosenim sa dieta motoricky neblokuje, prave naopak, a to aj keby si nosila celodenne. Je to preto, lebo nosenie podporuje vestibularny system - zmysel pre rovnovahu. Ako sa pohybuje matka, tak dieta sa pohybuje v satke spolu s nou a to vsetkymi smermi.
Dieta v satke je zapojene do priameho diania - vidi to, co matka...vidi a uci sa vsetky cinnosti, ktore s nim matka robi - umyvanie riadov, zehlenie, upratovanie, nakupovanie...S detmi, ktore boli odmalicka casto nosene, je menej problemov vo vychove...naviac pohlad zo satky je omnoho zaujimavejsi ako pohlad z kocika ci z postielky a stale sa meni...a tym maju omnoho viac stimulov a rychlejsie a lepsie sa im rozvija mozog. Ked je babatko v satke, matka sa moze venovat zaroven aj surodencom. Co je pre neho tiez dobre.

Historicky v mnohych kulturach boli deti nosene v satkach ci saloch. Kocare boli vynajdene az niekedy v minolom storoci a to hlavne preto, aby deti neboli "rozmaznane" stalym nosenim.

A toto je posledna komunikacia s tebou. Vsimla som si,ze sa s oblubou zapajas do roznych diskusii spojenych s kojenim a nesnesies zeny, ktore koja svoje deti na poziadanie, na verejnosti, ktore nosia svoje deti atd. atd...Pritom vacsina tvojich nazorov je scestna a vyslovene utocna. Nemam zaujem o dalsie diskusie.

nyusika
2. dec 2015

@horseshoe najmenej problemov vo vychove deti je s takymi, ktore ich matky LUBIA...a je ejdno, ci cih lubia v satke, alebo v bugine, s ceckom v puse, s flaksou v puse....

ja naozaj nerozumiem, kde beru tieto biomatky odvahu a drzost k vynasaniu takychto sudov (vsetky prpoblemy s chrbticou suviasia s tym, ze deti neboli vlacene ako macence v satke)

kto ste, ze si dovolite takto arogantne komunikovat so zenami, ktore maju iny nazor ??
to, ze niektora zena z akehoklovek dovodu nesatkuje a nekoji este neznamena, ze je zla matka !!

lavinis
2. dec 2015

@nyusika výborne si to napísala, hlavne by som rada videla tú klinickú štúdiu, ktorá dokazuje, že problémy s chrbticou spôsobuje to, že sa nešatkuje, to potom celá naša generácia je v pr...li asi s chrbtom 😀 ja by som šatkovala rada, ale malý mi tam vreští ako pavián 😀 on nemá rád žiadne obmedzenie v pohyby, zavinovačka si u nás ani neškrtla.

horseshoe
2. dec 2015

@nyusika Ja som nikde nenapisala, ze matka, ktora nekoji alebo nenosi svoje dieta je zla matka!!! Pisala som o vyhodach, ktore to ma pre dieta. ...kde som pisala "vsetky problemy s chrbticou suvisia s nenosenim"? Domyslavost vam nechyba.
A uz vobec nemam pocit, ze som bola nejakym sposobom arogantna. Ak ano, tak sa ospravedlnujem. Koniec diskusie. Koniec koncov, aj tak je to diskusia o uplne niecom inom a vela sa odbocilo od temy.

sardinka335
2. dec 2015

@horseshoe toto je o matkách, ktoré si z nosenia, dojčenia urobili modlu. Moja dcera mala ,,polohovu,, vadu a nie vrodenu takze sme to mali rychlo poriešene ale nie to som chcela.
Dieťa v šatke je zapojene do diania??? Tvárou otočené k hrudníku matky - tak nosi deti do cca 6 mes. väčšina čo poznám - križ s kapsou su fakt veeelice zapojene do diania - nevidia nič len hrudnik matky a maju vytočenu hlavu do jednej strany to mi velmi vhodné z dlhodobého hladiska nepride, nepotrebujem si nahnať tortikolis. Moja jednoducho nevidi tak tam nechce byť zamotana, druha dcera tu som nosila tej to nevadilo. Ja davam dieta do postielky iba na spanie, v miestnosti kde som a niečo robím leži na deke a vidí ma, otača sa, siaha po hračkách, začina sa plazit - kde by toto robila v šatke? Tie svaly sa tam nemozu tak spevnovať ako ked dieťa samo vyuziva svoju silu a ked je tak väčšinu dna - to ti povie kazdy fyzioterapeut.
A problémy vo vychove?? Ziadna šatka ti nezaručí bezproblémovu vychovu, to len dnes je taky trend ze ,,veci bez roboty,, na vychove treba pracovať a nie čakať ze ,,dobre moresy,, si dieťa vycucne z prsnika.
Ja sa venujem surodencom ked mam malu na rukách - pri ulohách sedime za stolom a pri hre na koberci, na posteli sa valame atd...mne je jedno či ty chceš diskutovať a či nie ja sa budem zapajat tam kde ja chcem - ja som protipol tejto demagogickej vztahovej vychovy to je všetko, vzdy je nazor za a vzdy proti len to sa taboru ,,za,, nepači...všimla si si ale zle, ja nie som proti kojeniu, noseniu ja som proti tomu aby sa matkám vtlkalo do hláv, že su ,,zle,, a ich dieťa bude nejake ,,vadne,, ak nebudu praktizovať zasady ,,vztahovej vychovy,,. Howk... 😝

maria123
2. dec 2015

@jujusiba realna skusenost?....,ak chces,pocas dojcenia som ostala tehotna,urcite sa na to nespoliehat

Strana
z4