icon

Kauza Diane-35

ivusaa
13. feb 2013

Ahojte 🙂 chcela som sa spýtať čo si myslíte o tejto kauze, ktorá prepukla vo Francúzsku. Beriete tieto ANT tabletky ??? Aké máte s nimi skúsenosti ??? Beriete ich dlhodobo ??? Myslíte si, že môže ísť aj o neopatrných lekárov, ktoré na svoje pacientky nedávali pozor a neupozornili ich na možné dôsledky ????
Vopred ďakujem za odpovede 🙂

amouramour
13. feb 2013

@macamac to dieta za to nemoze...ale mamicky ktore svojou nezodpovednostou privadzaju deti o ktore sa nevedia starat alebo nestaraju pridu zas mne extrem nezodpovedne a ano voci tym detom je to nechutne, pretoze kazde babo si zasluzi aby bolo o neho adekvatne postarane;)kolko prispevkov je hocikde, ze rodina nema z coho zit ale narobia si kopec deti...prepac ja to nechapem🙂a si mimochodom off topic🙂

matuskova003
13. feb 2013

@amouramour v jednom mas pravdu a to že niektoré ženy sa nevedia chránit bez hak a otehotnia, detí pribúda, penazí ubúda a nakoniec deti nemaju čo jest..v niektorych pripadoch jby bolo vhodne asi papat hak alebo aspon si prepočitat cyklus a ratat si kedy su plodne dni . ale , da sa to napisat aj trošku ludskejšie, vieš ? pokial viem, kotia sa štence, mačatá , to su ti akože niektore ženy akože zvierata ? prepač, ale dotklo sa ma to rovnako ako ostatních predomnou ktore na tvoje slova reagovali negativne.
JA antikoncepciu napriklad nemožem uživat... ja som presne ten typ , ktory ma migreny takže že si ide vygrcat dušu , tie bolesti ti ziadna zena nevie predstavit a navyse mam zrnenie v ociach, tzv.auru cez ktoru nevidim .. vsetko je to sposobene hormonmi, takže pre mna je antikoncepcia Alfa omega neznama .. mam male babo , pri ktorom si nemožem dovolit mat tieto stavy den čo den a tie by som počas uživania hak bohužzial mala.
takže , ak ma moje vypočty v cykle sklamu, kondom praskne je celkom pravdepodobne že otehotniem...a hops, budem tehotna , pre niekoho ako ty, okotim decko , pre mna to bude dar od Boha a budem mu dakovat do konca života ! ja ti poviem iba jedno davaj si sakra pozor, čo povieš na takychto forach , a ako to sformujuješ. aj napriek tomu že chapem ako si to myslela ( vid hore vysvetlenie ) , nesformulovala si to spravne , pretože su tu ženy , matky, pre ktore je HAK Svinstvo .. ja sa chranim najviac ako možem a ani za nič do mna nedostaneš antikoncepciu , pretože ja mam na to svoj nazor a sama na sebe som si odskušala čo somnou narobila ..

macamac
13. feb 2013

@amouramour ja nevravím a neriešim, že všetci sú zodpovední
a že všetky narodené deti sú rovnako "vítané" a majú rovnaké podmienky

mňa zarazilo to tvoje "označenie" ich príchodu sem
to si nezaslúžili

a off topic si predsa bola najprv ty 😉 s tým kotením
takže moja reakcia musela byť tiež off topic, chápeš 😉 🙂

vadimka
13. feb 2013

@amouramour

raz sa mozes aj ty ocitnut v situacii, ze nebudes mat z coho zit aj ked mas len jedno dieta...lebo clovek mieni, zivot meni....

..trosku pokory k zivotu by ti nezaskodilo.....uprimne, nechcela by som byt tvoja dcera.... 😝

amouramour
13. feb 2013

@matuskova003 prepac ak sa ta to dotklo🙂mna zas poburuje citat take veci, podchvilou sa tu objavuju zeny ktore nepouzivaju nic a naaahodou otehotneju a na detoch a co potom im nezalezi, ved sa to poriesi...ja som za pravo dietata na dostojny zivot, aby nezilo v biede a nedoplacalo na nezodpovednost svojich rodicov...ale tak isto mne sa nepacia temy v style hura, z nudy na materskej som precitala wau clanok, stotoznim sa s nim a tie ktore beru HAK su primitivne kravy, ktore nepremyslaju...medzi riadkami to tu tak z viacerych nazorov vyplynulo🙂))ono nic nie je cierne ani biele🙂

amouramour
13. feb 2013

@vadimka ja mam pokory k zivotu viac nez dost, vsetko som si poctivo vydrela...veci si velmi vazim, chodim do prace manzel ma dve, snazime sa robit vsetko aby sme taketo situacie eliminovali...mne ide o tie zakladne znalosti z biologie - ak si nedavam pozor ratam s tym, ze otehotniem, nie ze su to potom zeny zronene a nestastne....

sara18
13. feb 2013

@ivusaa mna by teda viac zaujmalo kto vlastne si. Dnes registrovana a ze ,,len sa pytas,, ale vsade otazky a tahas infosky od zien.. Skor by som tipovala,ze robis prieskum pre nejaku spolocnost..Keby si tak aspon napisala ci napisal pravdu..

matuskova003
13. feb 2013

@amouramour to už ja neviem či im záleží alebo nie a ty to tiež nemožeš vediet tak stopercent.
poradím ti iba jedno, súd samu seba , nik nato nemá právo , súdit druhých.. každý si žije ako chce, aj ja mám kadejaké názory ale nebudem nazývat matky ktoré priviedli na svet svoje deti " kotiacimi"... to su dva tábory , ako s očkovaním, ako s bio a nebio stravou , tak aj s hak a nehak ženami. s tym nič neurobíš, každá sme iná a každá žijeme tak ako uznáme za vhodne....toť vsio

amouramour
13. feb 2013

@matuskova003 presne zi a nechaj zit🙂

katka1981
13. feb 2013

@ivusaa, ja narazam skor na pojasene patnastky, co nevedia co so sebou

iwesska
13. feb 2013

@amouramour Lenze mne na trombozu zomrel dedko, takze je v rodine, ale ja som osobne ziadne faktory k nej nemala dovtedy. Vedel o tom aj moj gynekolog a nic mi k tomu nepovedal. Pytam sa preco? Ja nemam medicinske vzdelanie, od toho tam je snad on nie? Preto pisem, ze lekarov treba kontrolovat. Cely problem v HAK, ale aj v uzivani inych liekov, ci ockovani je ten, ze lekar neupozorni na rizika spojene s uzivanim a nie kazdy ma chut si vsetko zistovat. Vacsinou sa o neziaducich ucinkoch clovek dozvie, az ked ich uz ma, pricom sa tomu dalo predist.

amouramour
13. feb 2013

@iwesska ved preto hovorim, treba ich citat...ale dobry lekar by mal rozhodne na to upozornit

ivusaa
autor
14. feb 2013

Som studentka zdravotnickej.skoly a robim pracu.a myslim ze diskusne forum je dobry sposob ako zistit verejnu mienku o hak ....cim viacej nazorov tym lepsie ......skusenosti zien ktore si presli takouto liecbou su pre mna ovela cenejsie ako bulvarne clanky casopisov ktorym neverim 🙂

ivusaa
autor
14. feb 2013

@katka1981 dakujem pekne 🙂

ssussie
14. feb 2013

@ivusaa ja som ich brala - od 18 do 19 a od 21 do 22 rokov - cize styri roky spolu - kvoli pleti a samozrejme kvoli ochrane. Sedeli mi - bola som sice trochu naladova, ale sedeli mi. A az potom som zacala studovat, ze co vsetko HAK naburava a v tom momente som ich vysadila. Hned som schytala folikularnu cystu s bolestami a potom sme sa uz chranili len prezervativom. Ale na druhej strane s manzelom sa smejem, ze tie tisice, co sme na HAK minuli mali svoj zmysel, lebo otehotnela som asi na treti nechraneny sex za desat rokov 🙂 az sme sa s drahym smiali - ze to uz ?! 😀 ... samozrejme toto stastie si neskutocne vazime - ale do HAK uz nikdy nepojdem, je to svinstvo.

ssussie
14. feb 2013

@ivusaa tak ked potrebujes este nieco vediet, tak mi napis IP, rada pomozem 🙂

jan8ka
Autor odpoveď zmazal
brumka
14. feb 2013

necitala som celu diskusiu ale cosom mala kamaratky vseky diane brali max rok ze potom sa uz nesmie, takze skor si myslym ze problem je v dlhodobom uzivani a plus kombinacia liekya zivotosprava. ja som brala hak 6 rokov ale nie diane nizkohormonalnua som v pohode aj ako moje zname v okoli. takze trebasi spojit vsetky faktory. ale urcite viem ze nieje urcena na dlhodobe uzivanie ved to je jedina antika ktoru aj kozny moze predpisat

prasiatko30
14. feb 2013

@amouramour - ono ty si uplne zlata - ze vraj zi a nechaj zit a preco to neaplikujes aj na seba!!!!! Vodu kazem vino pijem. Tvoje vyroky su totalne nechutne. Ako uz spomenuli baby predo mnou mozno sa aj ty dostanes do situacie ked nebudes moct vyzit ani s jednym dietatom!!!! A potom kto si ty aby si niekoho sudila mozno niekto chce mat aj 10 deti a co!! HAK nie je vseliek a nie vsetci chcu a mozu jest HAK.

eeffka
14. feb 2013

@ivusaa tieto lieky som este ako standa cize pomaly pred 18r brala ja ale vyslovene mi lekarka povedala ze max 9m, takze nechapem ako toto niekto mohol brat roky... 😠

amouramour
14. feb 2013

@prasiatko30 pozor na myslienky vsetko co prajes zle inym sa vracia ako zrkadlo🙂))prepac ale mne svedomie nedovoli napisat, ze zeny co si narobia nezodpovedne deti a nevedia sa o ne postarat su dobre matky

inffinity
14. feb 2013

nečetla jsem celou diskuzi, ale co se týká přibírábní z HAK, po vysazení nemožnost otehotnet případne i nejaké bulky v prsech atd atd..všechno záleží od organizmu! Rizika jsou vždy a u všeho tak samo i vedlejší učinky.

Já jsem DIane 35 užívala v kuse 8let, začala jsem v 17 kvůli pleti skončila ve 25 kvůli plánování rodiny..plet se mi po vysazení nezhrošila, už se mi nevrátily v tak velké míře MS bolesti, nepřibrala jsem za celou dobu ani gram, jsem zdravá a mám zdravou dcerku 😉

prasiatko30
14. feb 2013

@amouramour ja ti nic neprajem ja len hovorim ze nemozes odsudzovat zeny podla poctu deti - je to tak osobna vec ze nemas ziadne pravo rozpravat takym stylom akym rozpravas o viacdetnych matkach lebo nevies v akej situacii sa ocitnes ty a hlavne v dnesnej dobe!!!

vadimka
14. feb 2013

@amouramour

prepac, ja ked sa pozriem na tvoju fotku a do tvojich oci, je tam vselico ine len nie pokora...toto slovicko si zjavne vysvetlujes po svojom a s pokorou to nema nic spolocne....pretoze, keby si ju mala, nikdy by si si nedovolila vypust z ust taku nehoraznost...na urovni egocentrickej pubertiacky, ktora vie o zivote prd makovy.....
len tak pre zaujimavost je mnozstvo rodin s piatimi detmi a viac, ktory sice neziju v luxuse a snad je to aj nizsi standart, ale svoje deti vychovavaju v laske a v porozumeni....davaju svojim detom pocit spolupatricnosti....co tebe zjavne chyba....zit dostojne neznamena mat prijem 1000eur a kazdy rok dovolenku k moru....je to o vnutornej sile..ale to pochopis, az ked vyrasties 😉

amouramour
14. feb 2013

@prasiatko30 vies prepac, ale matky co sa nevedia postarat o dieta kvoli tomu, ze si nedaju pozor a su nezodpovedna ja bohuzial odsudzujem, da sa tomu predist...

prasiatko30
14. feb 2013

aj ta najlepsia HAK moze zlyhat aj vsetky antikoncepcie na svete maju urcite % nespolahlivosti - a potom co urobis??? das si "to" zobrat lebo ti nejde do poctu - uvazuj prosim ta a potom rozpravaj!!!!! tak ako si povedala zi a nechaj zit!!!!!!! aplikuj svoje vlastne slova aj na tvoje ciny a uvazovanie!!!!

amouramour
14. feb 2013

@vadimka o aka expertka na psychologiu🙂ale tak zbytocne sa vadit na MK so zahladenymi maminkami a pretoze som dospela tak si napriklad viem spocitat kolko deti slusne uzivim a robim vsetko preto aby sme sa mali dobre...ale ano, ako hovori moj manzel v takychto hlupych diskusiach vyhraju vzdy vytrvalejsi a hlupejsi...tak vam nechavam volne pole damy🙂)ja som len prejavila svoj nazor, ze clovek by si mal narobit tolko deti kolko uzivi a bodka...

prasiatko30
14. feb 2013

@amouramour boze aka zodpovedna matka zase a mudra - to sa tu hemzi takymito supermatkami mala by si zalozit klub!!! 🙄

vadimka
14. feb 2013

@amouramou

paneboze a pre teba je toto hra??????? 😖
tak potom prepac, lebo mne tu vobec neslo o to, kto vyhra....proste mi padli do oci tvoje neokrochane slova, pani mudra....a na tie som ta aj upozornila, aby si si davala pozor na to, co vypustis do eteru....lebo to svedci len o tom ako primitvne dokazes mysliet resp. sudit....je to tvoja vizitka a tu si si zial znacne teraz okakala ...