Koľko detí máte a ako sa chránite?
Koľko detí máte? Plánujete ešte nejaké ďalšie? Ak nie, ako sa chránite pred neželaným tehotenstvom?
@janai1 chyba ti tam druhá časť vety - ", ktorá má velmi vysoké percento zlyhania."
7deti,5prvy manzel,2 druhy,sterilizacia.Raz zlyhal kondom a raz teliesko.S druhym manzelom obe planovane.
@anonym_1fea8d a to vieš, že prerusovana súlož nie je antikoncepcia a je totálne nespoľahlivé?
@anonym_autor samozrejme...a vidíš funguje nám to xxx rokov
Aj to treba vedieť..vieš?
@anonym_autor my máme 2 a tretie na ceste. Hneď ako sa bude dať pojdem na sterilizáciu. Predtym sme pouzivali kondóm, s tym ze keby zlyhal tak nevadi lebo tretiemu sme sa nebranili. Ale stvrte uz ozaj nechceme, preto sterilizácia a este by som muza aj na vazektomiu poslala 😅 lebo ozaj ozaj pri tretom koncime a bojim sa, aby som nebola v nejakom tom percente žien, kedy sterilizacia nepomôže. Kedze vsetky tri sa nam podarili fakt rýchlo (prvé dve na prve snazenie a tretie na asi treti cyklus), tak aby sa aj stvrte nezadarilo aj cez rozne antikoncepcne metody.
@katulienka160 Tretie bolo plánované?
Dve deti .36 rokov
Teliesku neverim.tabletky som nechcela viac deti neplanujem pred tyzdnom som bola na sterilizacii a mam pokoj.
@saxana000 Sterilizáciu v tak mladom veku? Veď tvoja životná situácia sa môže zmeniť (rozvod, smrť deti, atď). Čo budeš robiť potom? Prečo niečo tak definitívne?
@anonym_autor mame dve deti, viac neplanujeme. Nechranime sa nijako, jedine prerusovany styk. Fungujeme tak uz 15 rokov, deti boli na prvy sup ked sme sa pre ne rozhodli. Je nam jasne, ze sme bez ochrany, vo vyssom veku to budeme riesit manzelovou vazektomiou ale este nemam v sebe uzavrete ci ozaj chceme ostat pri dvoch. Takze zatial tak a uvidime co zivot prinesie 🤷♀️😊.
@anonym_e86842 Manžel by s vazektomiou súhlasil?
@saxana000 Sterilizáciu v tak mladom veku? Veď tvoja životná situácia sa môže zmeniť (rozvod, smrť deti, atď). Čo budeš robiť potom? Prečo niečo tak definitívne?
@anonym_autor v mladom veku?mam 36 rokov.nie 21.ja som si to v sebe uzavrela deti mam po fyzickej psychickej emocionalnej aj financnej stranke presne akurat..akokolvek by sa mi situacia zmenila vzdy je riesenie.. mne vajecniky finguju aj maternica mi ostala. Ak ma prepadne obrovska tuzba mat este male dieta po 40ke alebo pred 50kou o com silno pochybujem. staci skocit do CAR na IVF..
5 detí, najstaršie 20, najmladšie 7, prirodzené metódy - sledovanie hlienu
2, prerušovaná súlož
4, sterilizacia, konecne si uzivame bez strachu 😜
@anonym_autor v mladom veku?mam 36 rokov.nie 21.ja som si to v sebe uzavrela deti mam po fyzickej psychickej emocionalnej aj financnej stranke presne akurat..akokolvek by sa mi situacia zmenila vzdy je riesenie.. mne vajecniky finguju aj maternica mi ostala. Ak ma prepadne obrovska tuzba mat este male dieta po 40ke alebo pred 50kou o com silno pochybujem. staci skocit do CAR na IVF..
@saxana000 ale IVF to by si musela cele platiť. A stojí to nemalé finančné prostriedky.
@saxana000 ale IVF to by si musela cele platiť. A stojí to nemalé finančné prostriedky.
@anonym_autor a kto mi zaruci ze by sa mi to podarilo prirodzene? Ze keby som sterilizaciu nepodstupula tak vo vyssom veku prirodzene otehotniem?Je to strasne polemizovanie co by bolo keby bolo.keby som mala tu tuzbu tak by som si to zaplatila bez mihnutia oka. Ale ja som na 100% rozhodnuta ze viac deti nechcem a preto som isla na tu sterilizaciu aby som mala istotu ze ich uz viac mat nebudem.a keby ozaj prislo k neocakavanej situacii a deti z nejakeho dovodu este chcem tak proste ta moznost tu stale je idem do centra a tych par tisic tomu obetujem..
1 dieta a HAK , ak bude lepšia finančne tak teliesko si dám
@anonym_autor po sterilizacii sa stale da otehotniet pomocou IVF. A 36 nie je tak mlady vek. Ved ak nechces ty, tak da nemusis dat sterilizovat. Ale ak sa autorka komentara chce, preco nie ?
@anonym_autor nie kazdy ma problém s peniazmi.
@anonym_autor po sterilizacii sa stale da otehotniet pomocou IVF. A 36 nie je tak mlady vek. Ved ak nechces ty, tak da nemusis dat sterilizovat. Ale ak sa autorka komentara chce, preco nie ?
@anonym_fa5307 A čo toto: https://www.modrykonik.sk/zdravie/posttubalny-sterilizacny-syndrom/ ?
1 dieťa a nechranime sa žiadno. Vzhľadom na vek šanca malá, žeby sa ešte zadarilo. Hlavne keď sa roky nedarilo.
@anonym_d88296 tak na toto by som sa nespoliehala. Poznám prípad, keď žena nevedela celý život otehotnieť, s 3 rôznymi mužmi, lekári jej vraveli, že je neplodná. Otehotnela v 43 rokoch, myslela si, že je v prechode. Práve ku koncu hormóny blbnú a vypáliť to môže všelijako. Narodilo sa jej postihnuté dieťa.
@anonym_d88296 tak na toto by som sa nespoliehala. Poznám prípad, keď žena nevedela celý život otehotnieť, s 3 rôznymi mužmi, lekári jej vraveli, že je neplodná. Otehotnela v 43 rokoch, myslela si, že je v prechode. Práve ku koncu hormóny blbnú a vypáliť to môže všelijako. Narodilo sa jej postihnuté dieťa.
@anonym_1b0a32 a tak keby motyka vystrelí, tak vychováme... A nikde nie je napísané, že by muselo byť automaticky postihnuté. V dnešnej dobe sa dá veľa zistiť ešte pred narodením a aj v prípade ťažkého poškodenia sa dá rozhodnúť, či žena privedie také dieťa na svet alebo nie, v prípade ťažkého postihnutia
@anonym_fa5307 A čo toto: ?
@anonym_autor Dnes sa sterilizácia robí prerušením vajcovodov.
Mám 2 deti a sterilizáciu som absolvovala ako 38 ročná.
2, a muz ma vasektomiu

@anonym_autor 2 deti. Prerušovaná suloz. Antiku nemôžem (hormóny). Uvažovala som na sterilizáciou ale vzhľadom na to te pri druhom sme sa snazili 4 roky a musela som na udržanie do seba tlačiť lieky, nepredpokladám že by sa ešte niečo podarilo.