icon

Ktorý gynekológ zavedie vnútromaternicové teliesko 20-ročnej nerodičke?

bibi_ka
17. jan 2026

Ahojte, mám 20 rokov a chcela by som si dať zaviesť hormonálne vnútromaternicové teliesko. Mám hrozne silný, bolestivý, nepravidelný menzes ktorý má dosť obmedzuje a počula som že hormonálne teliesko môže časom pomôcť tak to chcem aspoň skúsiť. Len problém je v tom, že mi ho nikto nechce zaviesť. Už som kontaktovala viacero kliník ale všetci mi hovoria že to nerodičkám jednoducho nezavádzajú. I keď tomu nerozumiem, že prečo, keďže v zahraničí sa to úplne bežne robí a počula som že aj tu. Len neviem nájsť gynekológa ktorý by mi to reálne zaviedol. Ak by ste mi vedeli niekoho odporučiť, budem veľmi vďačná, ideálne v BA ale kľudne aj inde😊 ďakujem veľmi pekne za všetky odpovede prajem krásny deň 🌷🩷

hipuska
17. jan 2026

A iné liečby si skúšala?

minenkaa
17. jan 2026

@bibi_ka môže sa ti stat ,že budes krvácať nepretržite

anonym_0ba633
Včera o 05:50

@bibi_ka mne síce zavádzal nehormonálne a bolo to pred rokmi, ale nebol žiadny problém, akú liečbu ti navrhli ?

katka13katka
Včera o 06:39

V 20tke som brala skor tabletky, gynekolog mi tiez zavadzal teliesko az po porode.

bibi_ka
autor
Včera o 10:03
@hipuska

A iné liečby si skúšala?

@hipuska mala som tablety antikoncepciu dienorette najlepších 6 mesiacov môjho života ale potom sa mi začali tvoriť malé bolestivé krčové žilky tak som musela prestať

anonym_3fcf53
Včera o 10:42
@bibi_ka

@hipuska mala som tablety antikoncepciu dienorette najlepších 6 mesiacov môjho života ale potom sa mi začali tvoriť malé bolestivé krčové žilky tak som musela prestať

@bibi_ka ani mne nesadla prva, treba skusit inu.

procrastique
Včera o 10:52

Na Slovensku je často doba kamenná, s tým sa musíš jedine zmieriť. Skôr ma mrzí, že nekričia lekári zvnútra, že čo to je u nás za medicína, keď nie je postavená na EBM.

Bohužiaľ ti neviem poradiť ale verím že je takých veľa.

kiki68
Včera o 12:08

Daj to zaviest v Rakusku, ale predtym vysetrenie ba moznu endometriozu, pri nej by sa zavadzat nemalo a tam ma byt neustala gestagenova HAK