icon

Mám málo mlieko. Môžem užívať Cerazette?

okana1985
14. jan 2012

HM?

janka_pn
14. jan 2012

4.6 Gravidita a laktácia

V štúdiách so zvieratami bolo dokázané, že veľmi vysoké dávky gestagénov môžu viesť k maskulinizácii plodov ženského pohlavia.

Rozsiahle epidemiologické štúdie nedokázali zvýšené riziko vrodených chýb u novorodencov žien, ktoré pred graviditou užívali kombinované perorálne kontraceptíva, ani teratogénny účinok pri užití kombinovaných perorálnych kontraceptív z nepozornosti vo včasnej gravidite. Zhromaždené údaje o nežiaducich účinkoch týkajúce sa rôznych kombinovaných perorálnych kontraceptív obsahujúcich dezogestrel tiež nenaznačujú zvýšené riziko.

Cerazette neovplyvňuje tvorbu alebo kvalitu (proteíny, laktózu alebo koncentrácie tukov) materského mlieka. Avšak malé množstvo etonogestrelu sa vylučuje do materského mlieka. Týmto spôsobom môže dieťa požiť 0,01-0,05 mikrogramu etonogestrelu na 1 kg telesnej hmotnosti za deň (za predpokladu, že dieťa vypije 150 ml mlieka/kg/deň).

K dispozícii sú obmedzené údaje o dlhodobom sledovaní detí, ktorých matky začali užívať Cerazette počas štvrtého až ôsmeho týždňa po pôrode. Boli dojčené 7 mesiacov a sledované do 1,5 roka (n=32) alebo do 2,5 roka (n=14) veku. Hodnotenie rastu a fyzického i psychomotorického vývinu nenaznačilo žiadne rozdiely v porovnaní s dojčenými deťmi, ktorých matky používali medené vnútromaternicové telieska. Na základe dostupných údajov možno Cerazette užívať počas laktácie. Je však potrebné starostlivo sledovať vývin a rast dojčených detí, ktorých matky užívajú Ceratezze.

janinah
14. jan 2012

nikdy by som nepripustila,aby moje dieťa s mat.mliekom užívalo aj hormony,aj ked len mini dávku,ktorá "vraj" neškodí,nepotrebujem štúdie /kto ich robil,žeby tí istí čo "liek" vyrábajú a majú z neho zisk?/,stačí mi zdravý sedliacky rozum,že môžem takto ohroziť zdravie môjho dieťatka 😒 ...teoreticky- bude sa niekto toho dieťatka o dvadsať rokov pri liečení napr.neplodnosti pýtať-používala tvoja matka počas dojčenia hormony?ak sa aj pýtať bude a odpoveď bude áno,tak čo s tým? zaujímavá je posledná veta z príspevku janka-pn- že deti treba sledovať,touto vetou sa farm.spoločnosť kryje,prečo asi? a ako tie deti sledovať ?robí niekto trebárs sono pohl.sústavy detičiek /vaječníky,semeníky/alebo nejaký horm.profil? píšem svoj názor,určite ma niekto aj iný,ale isto bude jeden názor spoločný...treba si dobre premyslieť čo robím,či je to fakt v záujme zdravia môjho dieťatka 😉

anieli_1
14. jan 2012

no ja pouzivam tiez antikoncepciu ktora sa moze pri kojeni takze podla mna mozes...............teda aspon ja urcite budem dalsie dieta si zatial dovolit nemozme po prvom sme si davali velky pozor a aj tak aha je tu mala Nikol takze je to na kazdom.......ale ja take veci ako "nikdy by som nepripustila,aby moje dieťa s mat.mliekom užívalo aj hormony" nemozem brat do uvahy kedze zatail dalsie dieta neuzivim a na potrat by som asi nedokazala ist....

slavuska30
14. jan 2012

ahoj..ja mám Azaliu, to je podobná HAK ako tvoja a v pohode kojím, nevšimla som si ani zníženú tvorbu mlieka, aj keď mi to dr povedal že sa to môže stať..zatiaľ je všetko ok..mne tento druh antikoncepcie prišiel ako najvhodnejší..
...každý má asi svoj názor na to, ale myslím si, že každá z nás sa snaží dať diať dieťaťu to najlepšie a robiť pre dieťa to najlepšie v rámci svojich možností 🙂

locko007
14. jan 2012

Ja si myslím, že táto HAK nemá vplyv na tvorbu mlieka. Ja som brala Cerazette hneď po šestonedelí a dojčila som do 8. mesiaca. Pozri si témy, kde baby píšu o tom ako môžeš zvýšiť tvorbu mlieka.
A k príspevkom vyššie. Podľa určitých prieskumov škodia jednorazové plienky, umelé mlieko, pracie prostriedky. To by deti v dnešnej dobe nemohli ani dýchať, lebo aj to čo v dnešnej dobe dýchame je len samý bordel.

andy1001
2. máj 2012

Ahojte, nemáte niekto na predaj cerazette. Dakujem za odpoved.

daduska881
12. júl 2012

ahojte nemate niekto na predaj cerazette,potrebujem jeden blister(lebo moj gyn je na dovolenke)dakujem

sharona67
16. apr 2015

Ahojte, ja som vysadila antikoncepciu Cerazette a ostali mi 4 neotvorené balenia (na 4 mesiace), sú použiteľné do 10/2015, ak má niekto záujem píšte na hankova.gabi@gmail.com