Mám vysadiť antikoncepciu?
Ahojte... skoro 2 roky beriem HAK... dlho ma už láme, či ju vysadiť alebo nie... veľa ľudí tvrdí, že je to bordel, čoho názoru som aj ja... môj dr mi ju len vychvalil že chráni vaječníky a pod... neviem, či je to z nej alebo od chrbtice ale pobolievajú ma prsia, je to skôr taka pálčiva bolesť, nedávno sa mi stalo, že som mala z ľavého prsníka výtok bezfarebný - až trosicku do zlta, ako keď vám začína mliečko..bola som n odbery prolaktin a ten je v poriadku... poraďte brať či nie??? ďakujem
hormony neberiem uz niekolko rokov...HAK som uzivala s kratkymi prestavkami 8 rokov a podla tvrdeni lekarov, mi v mladom veku sposobila osteoporozu 😢
Za mna rozhodne nie....umele hormony su svinstvo...su nato dve strany nazorov lebo su zeny ktorym pomahaju a sa za ne aj pobiju...v kazdom pripade ci pomozu ci nie, je to UMELE...
@smile31 holt, je to chémia... má pozitívne, ale aj negatívne účinky na náš organizmus... sama si musíš zvážiť, čo je pre teba a tvojho partnera pohodlnejšie, nezanedbávať pravidelné kontroly u gynekológa aj obvodného... my to za teba rozhodnúť nemôžeme 🙂
napíše dosť báb, ktoré sú proti, lebo mali taký či onaký problém, kamarátkinej sesternice susedina praneter mala iný problém ... a napíšu ti aj baby, ako napr. ja, že nemali nikdy žiadny problém v súvislosti s H-atk ani pri dlhoročnom užívaní... a budeš tam kde si bola 🙂
Ja by som už v živote nebrala,užívala som asi rok.aj keď je to už dávno..čo na tom môže byť dobré,okrem toho,že neotehotn.je to totálny humus a maras...prepáčte za výraz...nikdy!/svedomie by mi to nedovolilo/len môj názor
Ja by som to urcite neodporucila..Ja som brala HAK 2roky ale po 1.roku zacali problemy ako migrény zmena nalady depresia bolesti hlavy opuchbute nohy,ja som to vysadila uz cca rok a moje telo je teraz uz ok.. po vysadeni som mala strasne akne aj som pribrala, ale treba tomu dat cas kym sa organizmus vycisti.to svinstvo uz nechcem ani vidiet..su aj ine,neskodlive formy ochrany.
@smile31 v prvom rade by som vymenila doktora, ked ti toto tvrdi.... HAK len a len skodi. Pocnuc odstranenim plodnosti.....co je vlastne poskodenie zdraveho fungujúceho organizmu, konciac vsetkymi ostatnými vedlajsimi kratko- aj dlhodobými nasledkymi (vratane tych na zivotnom prostredi....)
poviem ti to takto, brala som hak 15 rokov, kedze sa vtedy este nevedelo co to je a velmi lutujem. teraz by som to uz nebrala. nikdy
dakujem kocky za vase nazory... ako tu par z vas pisalo je to moja volba ano ja som chcela len vediet vas nazor pohlad... 🙂 keby je tu nejaka lekarka gynekologicka alebo sestricka co by ti vedela povedat svoj nazor bola by som vdacna... a ked by som ju uz vysadila ako postupovat? zo dna na dens a to asi neda nie? citala som ze po douzivani nacateho balenia treba douzivat....
@smile31 ahoj ja som to brala a žeby to chránilo vaječníky pochybujem....jeden mám vraj zväčšený a v druhom polyp, z hak mi bolo strašne zle, tak som ich prestala brať
ja sa od brania HAK nemôžem zbaviť zlých pečeňových testov a internistka hovorila, že je to jednoznačne v mojom prípade od hórmonov.
Ja uz HAK nikdy. V zivote som nemala migrenu, nevedela som, co to je a od prveho mesiaca bratia tabletiek sa mi spustili. Kazdy mesiac 2x a to take, ze dom nevedela existovat, bolo mi neskutocne zle. Zmenila som vyrobcu, ale ani to nepomohlo, vydrzala som to presne rok. Jedine pozitivum boli o cislo vacsie 🐐🐐 a pekna cista plet.
dakujem kocky a vedeli by ste mi poradit ako ju vysadit? mozem zo dna na den?
@smile31 Ja by som na tvojom mieste aspon dobrala načaté balenie, teda ten jeden mesiac, tých pár dní ťa už aj tak nezabije a aspon sa ti nedochaosí cyklus.
dnes som si akurat dala 5tu tbl.... a to som cakal ci si ju dam alebo nie...ale asi to spravim tak ze douzivam toto balenie uz aj tak mam posledne z 3mes.davky ...
Minula ma v tv zarazil názor gynekologa...hak a mladé dievčatá pod 18r.... radšej nech berú hak ako otehotnieť...no,"pán doktor" zrejme zabudol,že ak už nejaká 15+" musí" súložiť,tak sú aj iné metody ochrany a hlavne sa nepochválil ako gynekologovia z hakfarmabiznis bohatnú😠 pchať umelé hormony do dospievajúcich organizmov je trestuhodné
za mńa hak nikdy a to isté radím mojim dcéram
dakujem za nazor baby 🙂 pomohli ste mi utvrdit sa v mojom rozhodnuti🙂
Nikdy som nebrala a poznam vela zien v mojom okoli, ktore maju rovnaky nazor... 🙂
ja som brala a nastastie patrim k tym co s tym nemali problem, moje zname tiez a detto nic.. kamoske napriklad musi brat ma nieco s vajecnikmy a mudr povedala ze bez hormonov nebudu pracovat tak ako by mali
@smile31 Tu sa píše napr. niečo úplne iné o tej rakovine a antikoncepcii, takže možeš si vybraťm názory sú rozne: http://www.antikoncepcia.com/antikoncepcia-od-a...
@janickacrazy to asi nebude velmi objektivny zdroj informacii, ked hned na nas zasvieti logo "bayer"... :o)) na tieto info by som sa teda nespoliehala, ibazeby sme si vsetky vypovede znegovali, potom ano.
@beton Tak už som to aj inde čítala aj nejaký doktor to tvrdil v telke, takže sú názory aj také aj onaké a človek si može vybrať, kde je pravda. Ten link som tu hodila proste prvý, ktorý mi prišiel pod ruku, neskúmala som, odkiaľ je.

@smile31 No pokiaľ plánujete mať niekedy aj druhé dieťa, tak by som ju asi vysadila a spoliehala sa na partnera, že si dá pozor. My sme tak fungovali 8 rokov v pohode. Kedže už dalšie bábo neplánujeme, tak som začala brať HAK, je to síce svinstvo, ale mám už svoj vek a dlho ju už brať nebudem. No sú aj iné prostriedky na ochranu, ale HAK ja asi najspolahlivejšia, už je to na tebe ako sa zariadiš.