icon

Máma sa dať sterilizovať?

turonova
14. sep 2016

Ahojte žienky... Som piaty krát tehotná a rozmýšľam nad účinnou antikoncepciou... Napadla má aj sterilizacia.. Aké máte názory a skúsenosti.. Potrebujem ozaj poradiť. Viac detí už nezvládnem ale taktiež som veriacia.. Hm?

renatavavrova
15. sep 2016

@fidka79 prečo by sme mali byť nadržané každý sa vie ovládať npr.5 rokou som mala prerusovany sex potom antkoncepcia bum tehotná mirena bum tehotná potom sme si dávali pozor a predstáv si otehotnela som zo šťavy nie zo apermata takže človek niekedy ozaj robí všetko aby už nemal deti ale asi je to osud nie? A ďakujem za to som hrdá že mám 5 deti a že sme veľká rodina ale pani sa chcela poradiť ohľadom sterilizacii ale tu na fóre ste niektoré zašli až neviem kam? A urazate zbytocne

turonova
autor
15. sep 2016

po dlhej dobe sa zase potvrdio, ze sa tu vobec neoplati niečo rozoberat... odpisuju prevazne tie ktoré nechcem aby pisali...pekný večer ešte všetkým a nechajte to už tak.

marietuska
15. sep 2016

tak toto je iná sila.pat deti v dnesnej dobe, a to nemozete akoze sexovat MIMO plodnych dni ?a naozaj PRERUSOVANE ? to znamena v praxi, ked sa blizi vrchol chlapa tak VON a potom viac tam uz neist ? tak neotehotnies,ale nie, ze on potom kludne ide znova do teba bez umytia bez vymocenia, v dnesnom storoci akoze toto nevediet, to je nieco absolutne proti rozume a logike. Keby si mala IBA takuto suloz s chlapom, tak nemusis mat teraz pat deti a nemusis byt omracena z toho, ze ich mas...no cuduj sa svete, ze otehotnies, ked nedodrziavate pravidla, kedze HAk je nedajboze proti ""bohu"""...strašne niečo...a radšej preto si dat vazektomiu namiesto uvedomia sa, co robi clovek a nie len kona pudovo,tak to je otrasne,ale je to tvoj zivot
trošku nauky o sexe by sa zislo, nielen o bohu

lukyazojka
15. sep 2016

Žienky prečo si myslite že vazektomia u muža sa da "opravit" a tym vratit plodnost mužovi?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
turonova
autor
15. sep 2016

@marietuska ja do toho boha nezatahujem... citaj vsetky prispevky ked sa chces zapojit... ja som si prave uvedomila ze som na tom ovela lepsie ako ktorákolvek z vás.. frustrovaných nadrzaných a neukojených zien... uz mi je lepsie.. 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
renatavavrova
15. sep 2016

Ale je predstáv si na antikoncepciu som otehotnela a na mirenu tak isto tak preto bum lebo som s tým neratala

fidka79
Odpoveď bola odstránená
turonova
autor
15. sep 2016

@fidka79 som rada 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
renatavavrova
15. sep 2016

@fidka79 predstáv si

renatavavrova
15. sep 2016

@fidka79 ty vole ty co máš stále zo zvieratkami?

anjelicek26
15. sep 2016

@turonova my sme tiez plodny par az az, teliesko na pät rokov si dam ked nabehne cyklus. Citala som celu diskusiu, omg niektore komenty stoja fakt za to. Verte ze o deti mame dobre postarane, vychovali by sme aj piate, sieste, siedme, ale ja nehodlam jazdit s autobusom 😀 😀 😀 Teraz je to tak akorat, aj to vysnivane dievcatko na zaver sa nam podarilo.

turonova
autor
15. sep 2016

@anjelicek26 dakujem 😉

renatavavrova
15. sep 2016

@turonova pravda ze je tu veľa nadrzanych žien a neukojenych no poniektore vôbec nechápu o čo vám ide

stvura
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
anjelicek26
15. sep 2016

@turonova teliesko je skutocne dobra alternativa, ak budes mat stastie, ani nebude chodit menstruacia. Ja mam akysi blok co sa tyka sterilizacie, nic nie je bez vedlajsich ucinkov. A boh vie, co bude o par rokov... zavriet vsetky dvere je take definitivne. Nie neplanujeme, ale nie som schopna to este v hlave uzavriet.

emily0412
15. sep 2016

@turonova moja mama ma podviazane vajecniky od 3.porodu a nema s tym problemy.

alaguema
15. sep 2016

@meluela aký je rozdiel medzi sterilizovanou ženou a mužom? Ona sa môže nechať sterilizovať, ale on nie?
@turonova Vazektómia je menší zásah do organizmu. Po zákroku sa kontroluje spermiogram, až kým v ňom nie je 0 spermií. Takže ťa oplodniť nemá čím.
@emily0412 veľakrát sa stalo? A kde a komu, prosím ťa? Lekár upozorní, že muž nie je hneď po zákroku bez spermií. Ak si nejaký bulo nedá povedať a ide aj tak "naplno", tak asi áno, oplodní. Ale človek, ktorý rozumie jednoduchej informáciii, na to nejde hneď zostra, ale čaká na ten nulový spermiogram. To je po nejakých týždňoch, presne neviem.

renatavavrova
15. sep 2016

@fidka79 vieš čo si trápna a hlavne zakomplexovana

ala82
15. sep 2016

@renatavavrova som na tom rovnako.stvrteho sa podaril ked som mala mirenu a piateho ked som brala antiku
@turonova nikdy som neuznavala tabletky ani nic ale po tretej uz som nechcela riskovat a aj tak nic nepomohlo.teraz po piatom uz som saradsej dala sterilizovat.pre istotu 🙂
A este si myslim ze z vierom to nema nic spolocne.boh to nikde nezakazuje

renatavavrova
15. sep 2016

@ala82 ale niekto si tu myslí že na antiku a teliesko sa nedá otehotnieť že vraj sme ako zviertka

zuzulik27
15. sep 2016

jedna z vas pisala ze pri styku - muz pred vrcholom ma vyjst von - no super metoda fakt "uzasna" . akoze neviem kde ste k tomu prisli ze to funguje lebo aj ja patrim k tym super extra plodnym zenam (co myslim pozitivne a len a len v dobrom) ked nase 4te babo sa pocalo len z toho ze mm par krat do mna vosiel bez orgazmu bez ejakulacie bez nicoho.

autorke odkazujem - sterilizacia ci muza ci zeny je tazky hriech. ano bolo by to najlepsie riesenie, aj my sme to zvazovali. ale akakolvek antika proste cokolvek je mensim hriechom nez sterilizacia.

ala82
15. sep 2016

@renatavavrova vsimla som si.asi sa doma nudia tak si potrebuju vybit zlost.alebo su mudre?kadzy mame vlastny nazor ale ak niekto nieco zazil tak neviem preco sa snazia prekrutit.sme vynimocne lebo malo komu sa podari otehotniet pri ochrane.aj doktori sa cudovali ze sa to stane 1z 1000 ale stane sa.ani sterilizacia neni stopercentna.sestra nema vajickovod a aj tak otehotnela a prave do toho kusku co jej ostal pri vajecniku ale vtedy jej museli zobrat uz aj ten vajecnik.tiez je rarita lebo by sa to stat nemalo.

stvura
Odpoveď bola odstránená
stardust
15. sep 2016

Neviem, akeho si vierovyznania, ale ak mas zakazanu sterilizaciu ci vazektomiu, tak mate na vyber:
a) prestanete sexovat
b) zdokonalite sa v prerusovanej sulozi
c) zvolite inu metodu, ktoru povoluje vase vierovyznanie
d) v tichosti podstupite sterilizaciu alebo vazektomiu...od urciteho poctu deti v rodine klesa vyrazne kvalita zivota a nikto vas zo spolocenstva zivit nebude. Akurat si do vas ostatni este viac kopnu.

maminecka2
15. sep 2016

Jaaaj, supy sa zlietaju...
A onedlho tu bude tema- neplodne dni, prerusovana suloz a aj tak tehotna, ako je to mozne? A nejake dalsie mudre budu vysvetlovat nech sa nechova ako zviera ze neexistuje ak vsetko dodrzala.... Uz sa tesim.

mysga
15. sep 2016

Mne to tu začína pripadať ako v téme chudnutia, kde ženy priberajú z ničoho. :D Jedina spolahliva antikoncepcia je abstinencia, veď vieme. Pri kondome je ucinnost 98%, pri tabletkach 99% PRI SPRAVNOM POUZITI. 🙂 pri prerusovanej sulozi je ta pravdepodobnost tehotenstva vyssia (napr.ak si chlap v sprche ulaví a potom ide do ženy pocas jej plodnych dni a v mocovej trubici ma ešte kadečo) atď atď. Ale toto nie je už autorkin problem, keby sa riadi planovanym rodicovstvom povolenym vierou, tak ma mozno 3 "podarené" deti, nie 5 a este ma 10 rokov na dalsie dve. Zrejme to proste potrebuje riesit,hoci neviem,preco tu, asi len chcela vediet skusenosti so zakrokom. A tu sa hned osočuje brutalnym sposobom alebo druha strana vyzera,akoby nemali prirodopis a deti nosia bociany. 🙂