icon

Máte skúsenosť s Pharmatexom?

mara2010
5. jan 2022
Máte skúsenosť s Pharmatexom?
elizabet173
5. jan 2022

@mara2010 skúsenosť nemám, ale spojila by som to ešte napr. s používaním kondómu, alebo kontrolou plodných a neplodných dní, ak dieťa v žiadnom prípade nechceš. Ak by prípadné tehotenstvo až tak nevadilo, v pohode

mmoonna
5. jan 2022

@mara2010 ja som to používala a neotehotnela som. Žiadne iné opatrenia sme nerobili. Len to treba používať podľa návodu.

katkamatka7
5. jan 2022

@mara2010 Áno, neotehotnela som roky používania.Treba postupovať podľa návodu, kedy naniesť, ako dlho ešte pôsobí. Ak by si pociťovala svrbenie, pálenie alebo partner, tak sa poradiť v lekárni na inej značke a výrobcovi.

dazdovka
5. jan 2022

@mara2010 áno roky sme ho používali, funguje spoľahlivo.

mara2010
autor
5. jan 2022

@dazdovka a prosím mali ste len túto ochranu žiadnu inú? 🙂

dazdovka
5. jan 2022

@mara2010 áno, tie vaginálne čipky podľa návodu a super, ja neznášam prezervatív ani hormonálnu antikoncepciu...

mara2010
autor
5. jan 2022

@dazdovka no veď ja som sa rozhodovala medzi antikoncepciou a telieskom ale nechcem moc ani jedno a našlo som toto len som zas tomu neverila 🙂

belllinka
5. jan 2022

@mara2010 nie je moc spolahliva, treba skombinovat s inou antikoncepciou. Skor sa odporuca ako doplnkova antikoncepcia.

chanel_c
5. jan 2022

ja mam skusenost, pharmatex + prerusovana, a spolahlive uz niekolko rokov.

adka176
5. jan 2022

Podľa posledných štúdií je to druhá najspoľahlivejšia metóda po hormonálnej...dokonca niektorí lekári ju považujú za rovnako spoľahlivú ako hormonálnu....našla som v zahraničnej literatúre, že až 96% účinnosť ....je to predsa chémia... ničí bičíky spermií, aby sa nedostali ďalej.... takže verím tomu, že tie štúdie to aj preukazujú ...

alimakh
5. jan 2022

@mara2010 U mňa táto forma antikoncepcie zlyhala. Po pôrode 02/19 keďže som kojila, zvolila som Pharmatex ako antikoncepciu ( dva roky predtým u mňa spoľahlivo fungovala ), takže som jej verila. V novembri 2019 som ale otehotnela napriek tomu že som používala Pharmatex, kojila a po pôrode ešte nemenštruovala. Dosť ma to zobralo ( ďalšie tehotenstvo), dlho som sa s tým vnútorne nevedela vysporiadať. Ale keď sa mi 07/20 narodila dcéra bola som šťastná a mám aj výčitky svedomia že som nejako nevedela stráviť tehotenstvo. Proste asi to tak malo byť. Život to tak zariadil a asi vedel prečo 🙂.
Takže ani kombinácia Pharmatexu, kojenia a neprítomnosť menštruácie nezaručili v mojom prípade ochranu pred otehotnením.

luna379
5. jan 2022

Ak Pharmatex používaš správne (čiže 5 minút pred stykom a 2 hodiny ho nevymývaš so seba po styku) tak sa nemá čo pokaziť, používala som ho roky a išli sme naplno pri nej,