icon

Menštruácia počas užívania antikoncepcie Zlynda

22. mar 2025

Ahojte.

Mala som menštruáciu 2 týždne dozadu. Aktuálne mám 12ty deň užívania antikoncepcie Zlynda. Prišiel mi znova, plnohodnotný silný menzes.
Stalo sa mi to prvý krat. Máte s niečim podobným skúsenosti?

veronika2316
22. mar 2025

Ako dlho berieš tu antikoncepciu? Užívaš správne? Možno ti treba inú druh

autor
22. mar 2025

@veronika2316 beriem ju už rok a vždy bolo všetko úplne ok, preto nerozumiem

predajlm
22. mar 2025

zaujímavé, ja mám 52 rokov, beriem zlyndu rok a pol a menzes nemám vôbec iba prvý mesiac od začatia užívania som mala slabé 2 dňové špinenie.

lensii
22. mar 2025

Ja mam zlyndu už pol roka a krvacam od vidím do nevidím.... čiže stále ( zastaví mi to injekcia na par dni a zas mam)

katulienkax
22. mar 2025

Zlynda je jednozlozkova, ja ked som brala jednozlozkovu tak som krvacala kadejako. Na pravidelny cyklus je lepsia dvojzlozkova

katulienkax
22. mar 2025

@predajlm ty uz mas vek aj na menopauzu, preto nozno uz nekrvacas

1fifinka1
22. mar 2025

Ja som donedávna užívala jednozložkovú Desirett, vyše 2 rokov. Občas som mala špinenie a doktorka mi povedala, že ak to neprestane predpise mi Zlyndu, ktorá obsahuje o niečo viac hormónu a malo by to pomôcť. Dúfam, že pomôže. Krvácať silno by si ale nemala. Nemohla ti prasknúť nejaká cieva? Mne sa to občas stáva keď dvíham ťažké veci. A čo znamená silný menzes? Aká intenzita? Ja keď som mávala silný menzes, nemohla som z domu von.

monro
22. mar 2025

Pri cisto gestagenovej antikoncepcii su taketo nepravidelnosti caste. Ja som teraz, po polroku, vysadila Azaliu. Ja som na nej casto krvacala, spinila. Jeden mesiac 3 tyzdne, potom 5tyzdnov, a nakoniec zase tri....bolo to hrozne. Vysadila som

autor
22. mar 2025

@1fifinka1 bola som po mediaoch cvičiť a celkom som si naložila, to budem úprimná. Pár hodín na to menštruačné kŕče a ráno už krvácanie. Žeby?

1fifinka1
23. mar 2025

No mne hovorila lekárka, že áno, že pri námahe v takomto vyššom veku stačí ťuk a môže prasknúť cievka. Nevravím, že z toho to mas určite, ale ja keď sa v práci námaham, hlavne keď dvíham ťažké veci tak áno, mam krvácanie.

1fifinka1
23. mar 2025

Alebo mi ešte napadlo, ja som krvácala keď mi pred rokom zistila polyp na krčku. Záleží, kedy si bola na prehliadke a ci máš všetko ok v tomto smere.

roztlieskavacka
23. mar 2025

Baby ostali niekomu blistre Zlynda ktoré by mi mohol posunúť ďalej?

missy6
Autor odpoveď zmazal