icon

Môže antikoncepcia pomôcť pri nepravidelnej menštruácii?

alzbedka
25. mar 2026

Ahojte pomohla niekomu antikoncepcia s nabehnútím menštruácie. Mam veľmi nepravidelný cyklus max 2 krát do roka. Dlhodobo sa vyhýbam HAK, ale počula som že by to mohlo aj ten menzes nakopnúť je to pravda? Gynekologicka my to predpísala lebo mi menzes neprišiel ani po vyvolavačke. Začala som brať inositol , omegu3, vit. D , magnézium ale to treba asi veľmi dlhodobo som nedočkavá.

anonym_beec88
26. mar 2026

@alzbedka ano, fake menstruaciu HAK navodi, ale ziaden problem to nevyriesi. Problem je v tom, ze nedochadza k pravidelnej ovulacii, HAK ovulaciu hormonalne blokuje.

anonym_00c09a
26. mar 2026

@alzbedka nemyslím si, že práve antikoncepcia ti pomôže, skor inú hormonálnu liečbu, k torej ti povie viac gynekolog...
Hak je na to, aby zastavil ovulaciu, čiže ak nie je ovulacia nie je ani normalna menstruacia, treba riešiť príčinu a nie vytvarat dalsi problem

sara07
26. mar 2026

možno keby ti nasadila dupaston , , prípadne zmen gynekologičku
vitaminy ti nepomôžu nejak
baby zvyknu pisat ešte že im pomohol alchemika čaj ,

anonym_dea7fb
26. mar 2026

@alzbedka bud rada ze ti chodí 2 krát do roka ved to je super

sisska96
26. mar 2026

V dnešnej dobe je každému jasné že HAK nepomôže iba vyvoláva umelé krvácanie, nie normálny cyklus, nakoľko vtedy nemáš žiadny cyklus

sisska96
26. mar 2026
@anonym_dea7fb

@alzbedka bud rada ze ti chodí 2 krát do roka ved to je super

@anonym_dea7fb jasne že je super keď je mladá a plánuje v budúcnosti rodinu. Nemá ani šancu

alzbedka
autor
26. mar 2026
@sisska96

@anonym_dea7fb jasne že je super keď je mladá a plánuje v budúcnosti rodinu. Nemá ani šancu

@sisska96 no ani ja nechápem co je na tom super😂

alzbedka
autor
26. mar 2026

Ja viem všetko , chápem ze HAK je iba umelá menštruácia a ze mi nepomôže. Ja sa pýtam skôr na to či sa niekto nestretol s tým ze mal problém s menzesem a bral HAK a po vysadení sa telo ako keby naštartovalo alebo proste hormóny dačo ovplyvnili a mala pravidelný menzes.

anonym_3e575a
26. mar 2026

Gynekologička neriešila, či náhodou nemáš PCOS? Robila ti hormonálny profil, aby zistila problém?
Samozrejme, počas HAK som mala “pravidelnú menštruáciu” aj pár cyklov po vysadení a potom som bola opäť tam, kde predtým, čiže s veľmi nepravidelnými cyklami.

alzbedka
autor
26. mar 2026
@anonym_3e575a

Gynekologička neriešila, či náhodou nemáš PCOS? Robila ti hormonálny profil, aby zistila problém?
Samozrejme, počas HAK som mala “pravidelnú menštruáciu” aj pár cyklov po vysadení a potom som bola opäť tam, kde predtým, čiže s veľmi nepravidelnými cyklami.

@anonym_3e575a a čo vám až pomohlo?

anonym_3e575a
26. mar 2026
@alzbedka

@anonym_3e575a a čo vám až pomohlo?

@alzbedka mne pomohol práveže ten inositol, ale nemala som tak málo ovulácii do roka ako ty. Takže ja by som to riešila s doktorkou ďalej. Zistiť problém a prípadne “naštartovať ovuláciu”. Existujú na to lieky, aj mi ich doktorka spomínala. Len sme to nechali tak, nakoľko zabral inositol. Odborník nie som, ale HAK mi nepríde fantastické riešenie. Koľko už berieš inositol?

alzbedka
autor
26. mar 2026
@anonym_3e575a

@alzbedka mne pomohol práveže ten inositol, ale nemala som tak málo ovulácii do roka ako ty. Takže ja by som to riešila s doktorkou ďalej. Zistiť problém a prípadne “naštartovať ovuláciu”. Existujú na to lieky, aj mi ich doktorka spomínala. Len sme to nechali tak, nakoľko zabral inositol. Odborník nie som, ale HAK mi nepríde fantastické riešenie. Koľko už berieš inositol?

@anonym_3e575a zatiaľ 2 mesiac viem ze účinok príde asi neskôr že

anonym_3e575a
26. mar 2026
@alzbedka

@anonym_3e575a zatiaľ 2 mesiac viem ze účinok príde asi neskôr že

@alzbedka uvidíš, možno sa to ešte upraví a možno tomu bude treba dopomôcť inak. Ale vravím, lekárka nie som, len tiež som zažila skúsenosti, že je pre gynekológov HAK liek na každý problém. Trvala by som na tom, aby doktorka zistila, prečo mávaš tak veľmi nepravidelné cykly.

any_soj
27. mar 2026

@alzbedka navodí len zdanie, čiže pravidelné krvácanie, ktoré ale nie je menštruácia, ani sa tak nevolá. Tým, že už aj tak problematickú ovuláciu zablokuje úplne, nemá ako pomôcť s ozdravenim menštruačného cyklu.

any_soj
27. mar 2026
@alzbedka

Ja viem všetko , chápem ze HAK je iba umelá menštruácia a ze mi nepomôže. Ja sa pýtam skôr na to či sa niekto nestretol s tým ze mal problém s menzesem a bral HAK a po vysadení sa telo ako keby naštartovalo alebo proste hormóny dačo ovplyvnili a mala pravidelný menzes.

@alzbedka ale tebe ide o menštruáciu, či o zdravý cyklus, čiže ovuláciu? Lebo byť tebou riešim to - prečo nemáš ovuláciu? Čo na to odbery, vyšetrenia? Pozri plodar.sk