icon

Môže mi ublížiť tabletka po?

lilahalam
4. jan 2021

Ahojte, chcdla som sa opýtať že či by sa mi niečo vazne mohlo stať ak by som užila tabletku ”po” (escallepe ktorá sa musí vziať do 72hod) a potom o o deň neskôr aj tabletku “po” ktorú si stačí vziať do 5dni...viem že je to svinstvo ale fakt sa bojím že escallepe mi nezaberie keďže som si ju dala až po 41hod od vstyku.

zuzanka.zuzu
4. jan 2021

toľko hormónov? ani sa nečudujem, že o 3 ráno nespíš... ešte nejaká tratia značka nie je? pochybujem, že s týmto bude mať niekto osobnú skúsenosť. a keby aj, radšej choď k lekárovi a povedz, čo sa ti podarilo 🙄

nika3136
4. jan 2021

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ naco ides brat nieco, comu NEROZUMIES?! Normalne si ma vytocila. Nie pointou, ale nevedomostou. To nie su potratove abortivne tablety! Tak sa laskavo hned spamataj a prestan to svojmu telu robit, lebo ked sa raz vajicko uhniezdi, mozes ich zjest aj 10.

amelia000
4. jan 2021

@nika3136 lebo je to este decko a si mysli ze tie tabletky sa mozu jest ako lentilky. Tu uz darmo nieco radit.

sisa_s
4. jan 2021

Vstyk 🤦

ninusa221
4. jan 2021

Rozhadze ti to cely ciklus ale ked si daš tu jednu tabletku tak by si nemala byt tehotna. Len nabuduce si davaj pozor 🙈

pupava36
4. jan 2021

Pouzi len tu jednu tabletku "Po" a mas to. Po par dnoch dostanes "svoje" dni a ked nie tak si to nestihla uzit vcas. Si myslis ze ked sa napchas viacerimi tabletkami tak to bude mat vacsiu ucinost??

mishka81
4. jan 2021

@lilahalam uz v 1 tabletke je neskutocne svinstvo ktoré ti moze rozhadzat cyklus a urobiť problemy. Nie ty ako blba zjes 2. Necitas pribalove letáky?? Druhýkrát si radšej zaobstaraj ochranu alebo nesexuj kym nenastudujes. V každom prípade druhýkrát kondom, pharmatex alebo si daj predpísať antiku. V žiadnom prípade o mesiac dva neurob sprostost ze vezmeš ďalšiu.

lilahalam
autor
4. jan 2021

@nika3136
@mishka81
@zuzanka.zuzu ste fakt “strašne milé” ...ja som si vzala iba 1 tabletku a nie 2. Som len v strese a áno viem že som spravila chybu ale už to nenapravím..nemusíte mi hneď nadávať ešte keď som aj v tejto situácii, nie je to najľahšie takze fakt “ďakujem” za podporu🙂) normálne som sa len spýtala keďže nie som ešte až tak skúsená

mishka81
4. jan 2021

@lilahalam tabletka po funguje prednostne posunutím ovulacie aby sa vajíčko so spermiami nestretli. Cize ak si pred ovulaciou je to ok, ak si trafila zrovna ovulaciu, tak ani ta prvá po 40 hodinách nemusela zabrať, lebo nemá co posunúť. Taktiež pôsobí aj ako nehostinne prostredie aby sa oplodnene vajíčko neuhniezdilo. Ale v podstate ak by ti prvá tabletka nezabrala, tak druha uz vobec. Cize druhu si vzala v strese zbytocne. Môže ti to brutálne rozhádzať cyklus, menzes ti môže prísť aj s niekoľkodňovým meškaním, takže potom nestresuj, radšej kup test keby meskal. Môžu mat veľa nežiaducich účinkov, pre istotu konzultuj s gynekológom.

luci_ba
4. jan 2021

@lilahalam to nie je cukrik aby si si ho davala kedy máš na to chuť.. takže nie, nedávaj si druhu a nabudúce pozor..

mishka81
4. jan 2021

@lilahalam ježiš teraz čítam ze len jednu. Tak ok, to ti moze posunúť cyklus, rozhadzat ho, ale môžeš mat aj všetko úplne normálne. Ja som sa zlakla tých dvoch, bo to by mohlo byt pre telo uz moc. Jednu konzultovať nemusíš. Bude to ok, druhýkrát radsej pozor.

kayyaaa
4. jan 2021

@lilahalam ja som včera po 9 hodinách zobrala tabletu ellaone , za 6 dni by som mala mat menstruaciu všade teraz pisu že to môže neviem koľko meškať, som dosrata jak neviem čo 🤦🏼‍♀️Takze ta chapem aký obrovský mas stres práve prežívam to iste.

lilahalam
autor
4. jan 2021

@kayyaaa držím ti palcee🥺

kayyaaa
4. jan 2021

@lilahalam aj já tebe, potom daj vediet ako si dopadla

lilahalam
autor
4. jan 2021

@kayyaaa ďakujem. Ty daj tiež vedieť

nika3136
4. jan 2021

@lilahalam
Preco pises o tom, kto je aky mily?
Pri kazdej tablete je pribalovy letak, najdes ho aj na internete (adc) a mas tam aj SPC.
Toto nie je otazka na kona, ale pre lekarnika ci pre gynekologa. Preco si sa nepytala v lekarni hned pri kupe prvej tablety? Rozumiem tvojim obavam, ale rozum mi neberie, ako mozes sexovat a uzit nieco, co netusis, co je a ako funguje. Staci otvorit letak a je to zbytocnej otazke

kayyaaa
5. jan 2021

@nika3136 tak sa proste bojí, nemá to komu povedať tak ako ja, tak to rieši cez internet.. v lekárni keď to kupuješ ti to je celkom aj trápne sa niečo spýtať lebo pozerajú ako na blázna... proste chyba sa niekedy stane. A človek sa chybami učí.. keby sme sa mali riadiť len letakmi a nie skúsenosťami báb, tak by sme veľa veci nevedeli..

kayyaaa
7. jan 2021

@lilahalam ahooj, ako ti je po tej tabletke? Mas nějaké vedlajsie účinky?

lilahalam
autor
Autor odpoveď zmazal
iwesska
8. jan 2021

@lilahalam Tak pri takej hormonalnej nalozi ani necakaj,ze ti MS tak skoro pride.

lilahalam
autor
8. jan 2021

@iwesska dala som si iba 1 tabletku. Väčšina bab prišla ms bud do pár dni alebo vtedy keď mala prísť. Mne však zatiaľ neprišla aj keď mala.

mishka81
8. jan 2021

@lilahalam meškajú ti len den, takže nestresuj. Pri týchto tabletkách je bezne meškanie 6-7 dni.

iwesska
8. jan 2021

@lilahalam Ale ved si pisala,ze o den neskor si si vzala dalsiu,co staci vziat do 5 dni. Ta nebola z hormonov,ci?

lilahalam
autor
8. jan 2021

@iwesska ja som sa pýtala či by mi to ublížilo AK by som si vzala aj druhu.