icon

Následky po vysadení antikoncepcie

1medvedik1
13. jan 2017

Ahoojte 🙂 užívam už vyše dvoch rokov ( 2roky a 3mesiace) antikoncepciu Lunytta a chcela by som ju vysadiť, dať si pauzu od pchania chémie do tela.. lenže bojím sa tých následkov po vysadení. Najmä toho že by som nedostala menštruáciu, mala akné, alebo by mi začali veľmi padať vlasy. Prosím vás, nemáte nejakú skúsenosť s vysadením a týmito následkami? Alebo nevedeli by ste mi poradiť, aké vitámíny po vysadení brať aby som mala normálny cyklus, a nevypadávali mi vlasy.. Čo robiť proti týmto následkom? Alebo aspoň ako ich zmierniť a dať sa opäť do ,,normy" ?
Ďakujem 🙂

Strana
z2
joannita
14. jan 2017

@evittam ak by si citala dalsi moj koment, docitala by si sa, ze tam pisem ze netvrdim ze kazda zena ostane neplodna po uzivani HAK. SAMOZREJME ze to tak nieje. Jednej moze sposobit neplodnost, druhej rakovinu a tretej nic. A ak sa chce niekto spoliehat na to, ze zrovna jej, alebo jej dcere nesposobi nic tak nech sa paci, uzivajte to 🙂
A ver mi, ze HAK je STALE velke svinstvo a ver mi, ze nie vzdy to co ti povie lekar je naozaj tak 🙂
Tak prijemne uzivanie HAK zelam 🙂

joannita
14. jan 2017

@evittam uz len ten fakt, ze mlada baba v najplodnejsom veku si uzivanim HAK doslova odstavi vajecniky, zastavi ovulaciu, zastavi menstruaciu! NEMA MENSTRUACIU A OVULACIU. Nieje uz len tento fakt chory? A neprirodzeny? A nenahrava to len dalsim problemom do buducnosti? Je to umely dlhodoby neprirodzeny zasah do organizmu, ktory sa jednocho vypomsti. Ako pisem hore, u kazdej inak a u tych stastnejsich snad nikdy.
Sedliacky rozum nepusti.

joannita
14. jan 2017

@evittam do tretice vsetko dobre 😃 ANO celulitida a HAK ma spolocne ovela viac ako si myslis. A moze za to OKREM INEHO hormon estrogen, ktory je hlavnou zlozkou takmer vsetkych HAK. Tak predtym nez ty napises niekomu, aby premyslal pred tym nez take nieco napise, tak ty si zisti trosku viac o HAK 🙂

janinah
14. jan 2017

@evittam že nemáš problémy z hak je super,tak len aby to tak aj ostalo...z debaty s mojim gynekologom,ktorý vie,že som zdravotník a rozpráva otvorene..a po 40tke prídu problémy s pečeňou,žilami,pankreasom,hormonami a žene ani nenapadne,že je to preto,lebo pred rokmi brala hak,ani ju na to nik neupozorní,že to súvisí s veľkou pravdepodobnosťou s hak...farmafirmy predsa nebudú také štúdie ani výskumy platiť,šli by sami proti sebe....takže je smutné,ak nevyhráva zdravý sedliacky rozum,ale niečo,čo nám niekto podsúva,vychváli a hlavne my to zaplatíme☹

sardinka336
15. jan 2017

Ja mam pred hak určity rešpekt nakolko mam sklon ku krčovym zilam a mam celkovo ,,vyrazne cievy,,, tak sa bojim toto uzivat ...uz sa začinaju objavovat članky suvisiace s istými druhmi rakoviny a hak...a furt si vravim ze na ten náš ,,slovenský priemer,, (myslím sex) to fakt netreba 😀 Moja dobrá kamoška ze si oddiali menzes na dovolenku a furt tam mala špinenie takze aj tak sa tamponom nevyhla...nakoniec to vysadila lebo bola uplne rozhadzana hormonalne. ALe niekomu to moze vyhovovat..ja som ,,strašpytel,, takze toto nie. Na vyške som mala dokonca spoluziačku, uz zrelá zena čo antiku uzivala bez prestavok uz 15 rokov...doknca ze ani tu pauzu si napr. v lete nerobi, nema menzes...a v pohode...takze tak. Co človek to skusenost.

evittam
15. jan 2017

@joannita Ja mám o nej naštudované dosť a nie som typ človeka, čo bezhlavo verí lekárom. Čo sa týka celulitídy - tú neovplyvníš - či už HAK berieš alebo nie - bohužiaľ - a to je fakt. Môžeš ju tak maximálne zmierniť stravou, masážami, nejakými prírodnými masťami,cvičením - to je všetko. Ale zbaviť s jej nezbavíš. Moja sesternica - štíhla krásna kočka, nikdy nebrala HAK, stravuje sa zdravo cvičí a neviem čo - a celulitídu má horšiu ako ja - od 20-siatky......😉

joannita
15. jan 2017

@evittam ale iste, netvrdim ze len koli hak maju baby celulitidu. Ale mozu ju mat horsiu, resp. Vyraznejsiu. Tie hormony v nej obsiahnute urobia svoje. Ja ju reraz uz asi 10rokov neberiem a miernu celulitidu mam asi ako kazda zena a to som chuda 🙂 v podstate nepoznam zenu,.ktora celulitidu nema 🙂

lienka1987
15. jan 2017

K uzivaniu HAK z mojej strany len tolko, nie kazda, zena zacina HAK uzivat, pretoze zacne viest intimny zivot a chce sa vyhnut nezelanemu tehotenstvu, napr.ja som nemala priatela a ani som neviedla intimny zivot a zacala som s uzivanim (takmer 3 roky) preto, lebo uz sme nevedeli dat moj cyklus do normy, mavala som kazdych 22, 30, 45, 68,... potom pol roka nic..dufaston mi vyvolal az na 10-12d, a pritom vsetky vyšetrenia od nefro cez stitku ok..nakolko mame anamnezu v rodine rakovinu prsnika, lekar nechcel drazdit klasickym HAK, tak mi vybral tie, ktore maju nizsiu davku nevhodnych hormonov, uzivala som YAZ, konecne cyklus taky ako mal byt 28-30d po jeho uplnom vysadeni mi ms vypadla uplne na 6mesiacov, v tom case som koncila VS, takze diplomovka vsetko a az potom som sla k lekarovi..je pravda, ze som mala ist hned po 2-3 vynechanych cykloch..no teraz je to uz nepodstatne..lekar sam povedal, ze sa to stava popa vysadeni HAK, a ze postaci len cyklus nakopnut dufastonom..stalo sa a cyklus od vtedy nabehol a mohla som si podla neho nastavit hodinky, kazdy 28-30d..takto to trvalo 4roky, sem tam sa objavili cysty, no tie mi zazracne zmizli po piti ajurvedskeho caju anticancer, vydala som a po dvoch mesiacoch od svadby sme sa rozhodli pre dietatko, je pravda, ze sme sa snazili rok, ale je to normalne, cim viac chcete tym to ide horsie..ked som na to prestala mysliet nasli sme si na 30d cyklu krasne // ..a teraz sme v 32t..nie je teda pravda, ze HAK sposobuje neplodnost, rakoviny...myslim si, ze ak je dobry lekar, ktory komunikuje s pacientkou, vie co je pre nu vhodne a co nie..a druha vec je ta, ze je spravne, ze sa chrani, ak si je vedoma toho, ze este nechce byt tehotna, takze radsej s HAK ako potom podstupovat interupciu a nou sa ohrozit, pretoze tu je vacsia pravdepodobnost neplodnosti..takze ked to zhrniem, moze sa stat, ze cyklus vypadne, pripadne vam zacne viac chutit, no vypadavanie vlasov som nepostrehla, plet sa mi troska zhorsila, no zasla som ku koznej dala mi skinoren krem na vyrazky ak sa objavia a je super, yarisov roztok (ten si kupite aj volne v lekarni) to je pletova voda, ktoru pouzivaju aj modelky ako som sa od jednej blogerky, byvalej modelky menom Katty dozvedela a tie maju riadne namahonu plet..a zmenila som kozmetiku, rozhodla som sa pre Clarins, lacnejsie ju kupite na nete elnino, dlho vam vydrzi a som max spokojna..takze nebojte sa, len si odsledujte po vysadeni HAK co sa s vami udialo a uvidite sama..drzim prsty!

maminecka2
15. jan 2017

Ahoj, po vysadeni sa budes citit urcite lepsie, aj psychicky aj fyzicky. O padani vlasov po vysadeni som este nepocula, len po porode- tam je sposobene tym ze hormony sposobia ze vlasy v tehotenstve takmer prestanu vypadavat a po porode vsetky co mali byt davno prec potom naraz vypadnu a to vyzera katastrofalne, ale upravi sa to. Ak sa Ti zhorsi akne skus radsej inu liecbu. Ja uz by som HAK tiez nebrala, hold uz som mudrejsia... Ja som mala vsetky neziaduce ucinky rad radom (okrem tych zavaznych nastastie)- na cele s vyraznym poklesom libida, tak potom sa uz aj ucinkom minala 😅 Po vysadeni uplne super, ina zena

mirunkad
15. jan 2017

Ja mam s vysadenim nedobre skusenosti.Nikdy som nemala aknoznu plet,v puberte sem tam nejaka vyrazka,ale ako som vysadila HAK, plet bola hrozna.trvalo 2roky,kym sa ako tak zlepsila,uplne az cez tehotenstvo. Pravidelny cyklus mi mabehol az po roku. Brala som 5rokov.

petronela1985
15. jan 2017

Zienky, ja som brala som tri roky HAK, za cely zivot som bola zdrava, tak by mi ani vo sne nenapadla diagnoza anovulacne cykly, ked sme sa zacali snazit o babo. Nevravim, ze to zapricinila HAK, ale pi vysadeni sa mi totalne rozhadzal na rok cyklus. Doktor ma musel "restartovat" aby som mala babatko. Nikdy viac to brat nebudem.

cucinka2810
14. mar 2020

@ikonica ja mam tieti pocity co ty popisujes plus vysoky tlak po vysadeni antikoncepcie a ked som ju brala bolo vsetko v najlepsom poriadku, uz dva mesiace neberem a citim strasne navaly do hlavy do usi jak keby menopauza co v mojom veku je nepravdepodobne (30). s predpokladam ze to sposobilo rozhadzanie hormonov tym ze som vysadila antinu cize idem ju znova brat a uvidim co to spravi. no tento stav ako som ju vysadila je neunksnu a moze to sposobovat nedostatok estrogenu a celkovym rozhadzanim zenskych hormonov tym ze som ju prestala brat. antina nieje zla zalezi to od jednotlivca ak ma zena prirodzene malo estrogenu je antina dobra 🙂

Strana
z2