icon

Nehormonálne teliesko. Skúsenosti a negatívne dopady?

Včera o 07:15

Ahojte, viem že je tu pár tém na nehormonálne teliesko, ale aj tak skúsim. Máte niekto skúsenosť s nehormonálnym telieskom? Som tehotná, a zvažujem po pôrode si ho dať zaviesť. Zaujímali by ma reálne negatívne dopady ktoré ste zistili ? HAK nechcem, mám PCOS, a hormóny mám už aj tak dosť rozhádzané, v minulosti som užívala HAK a neskutočne mi to rozhádalo hormóny. Hľadám nehormonálnu alternatívu. Kondomy nechceme. Prerušovanej neverím. Vazektómia zatiaľ neprichádza do úvahy, ja som ešte dosť mladá a otázku ďalšieho dieťaťa by sme nechali ešte do budúcna otvorenú. Videla som, že existujú aj take “monitory plodnosti” ale voči tomu som tiež dosť skeptická. Sú aj nejaké iné možnosti ?

wiwi28
Včera o 07:38

Ahoj! Ja mam nehormonálne teliesko zavedené tretí rok. Plusom je, že Ti žiadne hormóny nejdú do tela, a si chránená neustále. ja nemám nejaké veľké problémy, cyklus mám naozaj pravidelný 27-29 dní. Jedno mínus ale musím spomenúť- po roku a pol sa mi zhoršila ms. V zmysle, že tie prvé 2-3dni mám naozaj silné a nárazové ale to môže byť pomaly už aj vekom (mám tesne pre 40). Ďalším mínusom bolo pre mna aj to zavádzanie a v prípade výmeny si to určite ošetrím nejakou lokálnou anestéziou. Asi prvý mesiac sme to obaja s manželom vnímali aj v intímnej oblasti ale to potom úplne vymizlo. Ja som osobne veľmi spokojná.

jearptal
Včera o 08:02

Ahoj. Ja som si dala zaviesť cca 2 mesiace dozadu..
Tiez mam 2 deticky a úplne mi to stačí a mne hormonálnu zo zdrav.dovodov neodporucali.
Za mňa je to naozaj super..zavádzanie je kusok neprijemne, ale je to otázka par minut..takže za mňa neprijemne asi 2 alebo 3/10
Nevýhodou u mňa boli bolesti 2 tyzdne po zavedení.. bolelo ma naozaj veľmi podbrusko, úplne menštruačné bolesti.. takže som bola tyzden alebo tyzden aj pol na tabletkach ale potom sa to dalo aj bez.
Menstruaciu mam po zavedení silnejšiu a trva dlhsie..u mňa predtým 4 dni cca, teraz 7-8 a z toho 3 dni fakt extrem.. ale zas nič co by sa nedalo vydržať..bolestivejsiu ju nemam, jedine ze trva dlhsie.. ale za mňa úplne najlepšia alternatíva.. žiadne hormony, pokiaľ si telo zvykne tak ani nevieš ze nieco v sebe mas.. akurát mi lekarka vravela ze treba chodiť pravidelne na kontroly ci sa to neposunulo a pri tamponoch davat pozor pocas menštruácie a nedávať ich tak hlboko.
Ale je to naozaj super a ja som veľmi spokojná.

autor
Včera o 09:04
@jearptal

Ahoj. Ja som si dala zaviesť cca 2 mesiace dozadu..
Tiez mam 2 deticky a úplne mi to stačí a mne hormonálnu zo zdrav.dovodov neodporucali.
Za mňa je to naozaj super..zavádzanie je kusok neprijemne, ale je to otázka par minut..takže za mňa neprijemne asi 2 alebo 3/10
Nevýhodou u mňa boli bolesti 2 tyzdne po zavedení.. bolelo ma naozaj veľmi podbrusko, úplne menštruačné bolesti.. takže som bola tyzden alebo tyzden aj pol na tabletkach ale potom sa to dalo aj bez.
Menstruaciu mam po zavedení silnejšiu a trva dlhsie..u mňa predtým 4 dni cca, teraz 7-8 a z toho 3 dni fakt extrem.. ale zas nič co by sa nedalo vydržať..bolestivejsiu ju nemam, jedine ze trva dlhsie.. ale za mňa úplne najlepšia alternatíva.. žiadne hormony, pokiaľ si telo zvykne tak ani nevieš ze nieco v sebe mas.. akurát mi lekarka vravela ze treba chodiť pravidelne na kontroly ci sa to neposunulo a pri tamponoch davat pozor pocas menštruácie a nedávať ich tak hlboko.
Ale je to naozaj super a ja som veľmi spokojná.

@wiwi28 ďakujem krásne 🙂
@jearptal trošku tej menštruácie sa obavám, ja mávam bežne 8 dni a z toho prvé 2 dni takú silnú, že si musím kalíšok meniť aj každé 2h, musím používať kombináciu kalíšok a menštruačné nohavičky 🙈. V noci uteráky podkladat pod seba a ísť na wc..

sara07
Včera o 09:41
@anonym_autor

@wiwi28 ďakujem krásne 🙂
@jearptal trošku tej menštruácie sa obavám, ja mávam bežne 8 dni a z toho prvé 2 dni takú silnú, že si musím kalíšok meniť aj každé 2h, musím používať kombináciu kalíšok a menštruačné nohavičky 🙈. V noci uteráky podkladat pod seba a ísť na wc..

@anonym_autor ak moc nechceš ist do telieska - stava sa že otehotnieš aj s ním - je ešte možnost aj pesar a krem - ale tam tiež ak zle zavedieš je šanca

alica_matejka
Včera o 12:47

ak by som do tohto realne isla, tak jednoznacne by som zvazovala nehormonalne teliesko, nie hormonalne. tiez mam uz aj tak dost rozhadzane hormony.

anonym_a5b556
Dnes o 09:54

@anonym_autor Sterilizáciu nechceš? A mala by si to vyriešené bez hormonov, ak muž nechce vazektomiu.