Podviazanie vaječníkov počas sekcie - skúsenosti
Ahoj mamičky chcela by som vediet ci mate niektora skusenosti s nadviazanim vajecnikov pocas sekcie...Kolko sa caka na schvalenie a ci po schvaleni je mozne hned zakrok vykonat.Samozrejme navrhol mi to lekar zo zdravotnych dovodov ze premna bude lepsie ked uz nebudem mat deti.Dakujem za odpovede☺
Podľa mňa to záleží od nemocnici koľko sa platí ja som neplatila nič a cumim ,že niektoré platia či budú platiť.Mne to robili TO a primár povedal,že po 3 je zadarmo.
@mufka1 ja cakam teraz tretie babo uz som v nemocnici 3tyzdne tak ledva cakam kedy sa rozhodnu ze ukoncia toto trapenie.
@erikababula ja dufam cim skor ja som to absolvovala pred porodom ,ze som tam trcala a najhorsie bolo ,ze deti som mala doma 😏
@mufka1 ja mam teraz tiez 2deti doma tak mi je smutno dufam ze 12teho uz pojdem.
@erikababula no ja 1 pubertaka tomu som nechybala vobec 😂😂a dalsia vtedy mala 3 r a ked prisli tak plakala az mi tazko bolo 😭Vydrzite nebojte je to tazke velmi ale to malicke zato stoji 😀ja ked som bola nemocnici bola tam mladunka lekarka cakala svoje 1 mimi a bola ta 4 mes.chuda tak ju sestricky chvalili aka je strasne kludna nestresuje nepyta sa kedy ide domou😃no mna potom prepustili a isla som do ou a o necerle 2 tyzdne som isla rodit a stretla som sa snou na ranajkach uz mala babo pri sebe take to bolo super.Drzim palce aby to bolo cim skor 😃😃
@pininka
@erikababula ved to krsna to mala ale pred mnoho rokmi urobene. Spoliehala sa a ma dvojicky. Sice maju uz 38rokov 🙂
@mufka1 Dakujem krasne mame asi este tyzden pred sebou a potom by som uz mohla mat malu na svete dufam☺ja mam dcerku doma ma 7rokov a syn 2.5roka este ze to doma zvaldaju plakala som len ked ma doviezli do nemocnice a odvtedy nie chodia kazdy druhy vikend na navstevu inac sa im neda tak uz hadam mi rychlo ubehne aj tento tyzden a dozviem sa co somnou planuju dalej.
@mravvcek no pekne nic neni 100% ani ochrana ani antikoncepcia a tusim ani to teliesko myrena aj tak si treba davat pozor...
@erikababula 😃no ja som mala rodila TO a byvame odtial 170 km takze chodili kaxdy 4 den zamnou inak sa nedalo😏ale bola som potom na Vip izbe a boli tam somnou celi den ale aj ked som nebola tak boli somnou aspom 3 hodviac sa nrdalo brala som vela magnezia cez zilu infuzky a 3 x som mala pasy.Bolo to hrozne este ,ze je net a mobili my sme si stale volali cez Viber aby som ich aj videla .Viem presne ako sa citite.Nebojte zachvilku mimi bude pri Vas a potom si to uzijete vsedci spolu😃
@mufka1 Najviac sa na ten cas tesim kedy uz bude mala primne☺ja mam 1x monitor podavaju mi prednison tabletky inac nic takze si tu len tak polezkavam☺
@erikababula ja som bola natom tak isto .Paniku spravila moja doktorka,ze mam vysoky tlak a bielkovynu na 1+ no ked som prisla do TO tak sa dokorka smiale ci tej mojej sviha,ze co chce obomna kedze som pomali pred porodom 😃ale pre pokoj ma tam nechala tiez som sa nudila ako pes😂😂jedine internet ,volanie s mm (aj to ma nudilo nakoniec)😂😂 Lezala som na zenskom a stretla som tu este aj byvalu koleginku a ona ma zoznamila s jej spolubyvajucimi a bolo super aj ked to boli starsie babicky ale boli zlate este ma krmili kolacikmi a ovocim .Podstate mam aj pekne spomienky chodili kumne na telku tak sme sa narehotali😃Jedine rodina mi chybala.Nebojte este aj s usmevom si nato spomeniete ,viem ,ze teraz tak nevyzera ale bude to tak.Ja som uz vela prezila v nenocniciach tak dufam ,ze sa tam nevratim 😊
Ahoj, ja som to podstúpila pred dvoma rokmi, v spinale, tretia sekcia plus sterilka. No mne nie len podviazali vaječníky, no vzali aj časť vajickovodov pre istotu! Viem, veľmi po podviazali už baby otehotneli - uvoľnilo sa im to časom a mohla som sa rozhodnúť, tak som tú cestu prerušila snáď 100%, teda aspoň dúfam
Poisťovňa nepreplatí...ak ti lekár odporučí po treťom ,platíš iba polovicu..to je tých 60e....aspoň u nas v snv..takto ,ale 700e..🙉Isto by som nezaplatila taku sumu...keby som mohla vrátiť čas,tak to neurobím..takze baby ,popremyslajte poriadne,tento zákrok sa uz nedá vrátiť spat
@kvetinka317 ak môžeš...napises preco by si si to uz nedala robiť...napr.mna caka 4 sekcia...😔
@erikababula tak ako ?..povedali ti,vies nieco nove..?
Ahojte mamičky ja mám za sebou 4 cisárske a dala som si urobiť sterilku pri cisárskom a nie nieje to zadarmo bola som aj v soc.pois. a tam mi povedali že neexistuje dôvod NATO aby bola sterilizáciu preplatená no a zatiaľ som spokojná prešiel rok a pol a zatiaľ miestom tehotná 😀
@misska22 na ja neviem, či to závisí od nemocnice alebo ako - ja som mala sterilku pri tretej sekcii v jún 2015. V jednej nemocnici by som platila 100€, v inej som to mala zadarmo - dokonca v súkromnej nemocnici. Tak to asi záleží od nemocnice...
@72martina Nie zatial nic cakame na papiere chcu planovat tu sekciu len cakaju kedy to dojde ja neviem odkial ze vraj to schvaluje lekar tak neviem co trepu..
@zuzkapatrik Mne povedali ze neplatim nic neviem preco zaco ale uz ma to netrapilo ale moze byt ze kvoli tomu ze mi to spravia pocas cisarskeho a ze to trva nejakych 5min...ale este sa opytam nato na vizite
Mňa čaká tretia sekcia a gynekologička mi ešte na začiatku tehu odporúčala sterilizáciu, nakoľko mám vážne zdravotné problémy a už plánovanie tretieho dieťatka bol u mňa risk.Papiere som musela vypísať čím skôr , pretože musia byť podpísané s dátumom minimálne 30 dní pred sekciou. Keďže žiadosť je na základe zdravotných problémov, odporúčanie lekára a bude zákrok robený počas sekcie tak neplatím ani ja nič. Lekárka vypísala tlačivo a s tým tlačivom som šla do pôrodnice kde chcem rodiť, tam mi to potvrdil primár a odnieslo sa to riaditeľovi nemocnice, ktorý to mal tiež podpisom schváliť.Vybavené som to mala do troch dní, primár aj riaditeľ to schválili a tiež aj to, že nebudem platiť nič. Ak by som to však nestihla vybaviť do tejto sekcie a žiadala o sterilizáciu až po nej, tak by som poplatok platila nie síce celý, ale časť áno...
@sunshine1311 a mozem vediet kde ste rodila?alebo budete rodit?No tu na Antolskej jeden lekar tvrdi ze satci 28dni druhy zas ze 30dni tak ja neviem ale tie 2dni ma nerozhadzu...nemoze teda spravit asi cisarsky ten 28den ani na 30den ale musi tych 30dni ubehnut?
@erikababula Ja budem rodiť v Čadci , ale keď som sa rozhodovala ešte medzi pôrodnicami (mala som na výber štyri) v každej to bolo rovnako ako som písala vyššie, postup rovnaký aj to, že by som neplatila.Mne bolo povedané, že dátum a podpis (môj) na žiadosti musí byť minimálne tích 30 dní, je to vlastne kvôli tomu, aby nebol na mňa robený nátlak, na poslednú chvíľu alebo tak, že som sa proste rozhodla sama a dobrovoľne.Na schválenie som čakala pár dní a to len preto, že riaditeľ v tej chvíli nebol v kancelárií inak by mi to potvrdil na počkanie.
@sunshine1311 No parada tak som sa potesila ja to mam podane od 15.5 teraz uz len cakam 30dni by malo uplinut 14teho tak aspon viem nacom som.☺Dakujem krasne za info a drzte sa
@sunshine1311 Mne uz chcu buduci tyzden ukoncit tehotenstvo nakolko mi trombocyty stale klesaju uz ich mam len 16 000....v norme je 120 000 vyssie.
@erikababula Ja som mala mať tiež sekciu až 39 tt, ale keďže som pred dvomi týždňami skončila v nemocnici lebo sa moje zdravotné problémy skomplikovali, tak mi posunuli termín na 36 tt. Modlím sa až dovtedy "vydržíme" 🙏
@sunshine1311 vydrzite nebojte drzim palce ja som 3tyzdne v nemocnici a kedy vam ubehne tych 30dni?
@erikababula ďakujem pekne 🙂 aj ja držím palce 🙂 Mne už ubehlo , ja som to podpísala ešte v apríli.

@mravvcek nie je ani vtedy istota 100% tna.Moj doktor mal jednu pacie tku co ostala tehu aj potom,a aj kamoskina kolegyna ostala tehu aj naprien podviazaniu.A akoze aj ja som uz dvakrat bezala ci nie som,ale nastastie mi iba blbli kramy