Pomohlo vám užívanie antikoncepcie k otehotneniu?
myslím uvážene, napr. na 3 mesiace, potom vysadiť a snažilkovať.... už som o tom počula, radia mi to, ale neviem, či sa to niekomu aj podarilo po rokoch čakania...ďakujem
počula som, že toto sa používa, keď má žena endometriózu, a preto nemôže otehotnieť a nechce ísť na laparoskopiu a hormonálnu liečbu.alebo aj bola na laparke a nechce hormonálnu liečbu, ono efekt je podobný, pri horm. liečbe sa umelo navodí menopauza a žena nemenštruuje a pri HA sa tiež "odstavia" vaječníky. pri oboch klesá hladina estrogénu, ktorý má za príčinu problémy s endometriózou. ale ja som to neskúšala a osobne nikoho nepoznám. ale bližšie nič viac neviem, len som to tiež počula.
ja som o tom tiez pocula,,hlavne ked jenepravidelna menstruacia...aby sa upravila a vedelo sa kedy je ovulacia... 😉
predpísať iba na radu lekára, nie na radu kamošiek
Zalezi od toho, co je pricinou neplodnosti. HAK moze pomahat, ak su anovulacne cykly, po vynechani casto naskoci ovulacia (dokonca casto aj dvojita, potom sa rodia dvojicky). Ale ak je pricina inde a cyklus mas normalny, tak je ti to nanic a este ta moze aj rozhadzat.
Neviem, ci to sem uplne patri, ale kamoska co brala dlhodobo HAK (nie kvoli tomu, ze nemohli mat babo) a potom chceli mat babo, tak hned na prvykrat po vysadeni otehotnela.. 😉 Teraz ma krasneho synceka! Lekarka jej potvrdila, ze po vysadeni HAK je organizmus tak "oblbnuty" (silne hormonalne zmeny), ze je najvyssia sanca splodit dieta..

ahoj na som v centre a tam mi dr predpisala najskor na 2 mesiace HA Diane35 a mala som aj Maitalon na mesiac....mám PCO a vraj sa mi potom vajecniky trošku upravili...bol to pre mna sok ked mi dala HA ved chceme babo a musela som brat antikoncepciu...