Prečo bezdetný muž volí vazektómiu?
Mám v práci kolegu, ktorý je bezdetný a podstúpil vazektómiu.
On je tridsiatník, má partnerku, ale deti nechcú.
Absolútne neviem pochopiť, prečo by niekto bezdetný takýto zákrok podstupoval, keď na to väčšinou idú otcovia dvoch a viac detí.
Veď jeho osobná situácia sa môže zmeniť a môže dospieť k tomu, že by tie deti nakoniec chcel.
U mužov nie je problém byť otcom aj v štyridsiatke.
A ak nechce ešte deti, tak sa môže chrániť kondómom, prípadne žena ešte môže použiť antikoncepciu.
A finančne je na tom dobre, takže by ho prípadne otcovstvo neohrozilo.
Jedine by asi musel zmeniť priority a cestovanie po celej zemeguli by šlo nabok.
Vazektómia sa ťažko dá navráť, takže mu ostávajú len metódy MESA/ TESE a umelé oplodnenie, ktoré sa môže a nemusí podariť.
Aký máte na to názor?
Lebo mne sa vazektómia v jeho prípade nezdá normálna.
@sense Tak to je fakt smutné. Ani nevie, o čo bez detí prichádza.
@anonym_autor Alebo to mozno dobre vie, a preto si zvolil vazektomiu, to ti napadlo? Proste niektori ludia nechcu deti a to je v poriadku. Ja neviem, preco sa do toho furt ostatni musia kafrat, ako keby tym niekto im bral ich deti alebo co. Ved ty si maj deti aj 10, ked je to take super.
Viac mužov ako on bolo by menej nechcených tehotenstiev a upt.. Keď vie ze deti nechce urobil správne. Prečo by stále žena mala jest tabletky?
Gratulujem kolegovi k správnemu rozhodnutiu. Mňa skôr udivuje, že tento zákrok volí tak málo mužov vzhľadom na to, že ľudstvo je abnormálne premnožený, invázny druh, ktorý už zničil celú planétu. Preto každý človek, ktorý premýšľa nad tým, či mať, alebo nemať dieťa, by mal zvoliť druhú možnosť a nerozmnožovať sa.
@sense aj takto v práci? To sú ľudia takí otvorení?
@tilly tak on to nevytrubuje a neviem či každému... My sme sa tak bavili niečo o vzťahoch, deťoch a tak a on to tak medzi rečou povedal , ako bežnú vec nie ako nejakú pikošku alebo niečo výnimočné...pozerala som ako puk .. Ono sa hovorí síce že ženy si ukecane ale teda pracujem v kolektíve prevažne mužov a teda hlavne tí starší sú väčší klebetnici a roznáša či drbov ako ženy. Ťa mladšia generácia do tých 30 čo mám kolegov áno nie ale ti starší áno. Hlavne čo máme také lepšie pracovné vzťahy. A možno len ja tak pôsobí na niektorých kolegov, lebo teda viem o viacerých kadečo aj privátne čo by som ja osobne zrovna kolegovi v práci nepovedala
@anonym_autor a o čo prichádza? O strach, o zodpovednosť za niekoho ďalšieho, o stres čo by bolo keby a čo bude keby?
A tiež prečo by to malo byť smutné. Pre teba je utne že on sa dobrovoľne rozhodol nemať deti, prena je smutné , keď niekto má deti ako smeti a nemá pomaly čo do úst dať, alebo keď ma niekto dieťa len preto že sa to patrí ale nedá mu ani lásku ani nič, len ho potom ma, lebo okolie.
Si ľudia ktorých deti napĺňajú a sú ľudia (je jedno či muž či žena), ktorých nenapĺňajú. V oboch prípadoch je to v poriadku.
@tilly tak on to nevytrubuje a neviem či každému... My sme sa tak bavili niečo o vzťahoch, deťoch a tak a on to tak medzi rečou povedal , ako bežnú vec nie ako nejakú pikošku alebo niečo výnimočné...pozerala som ako puk .. Ono sa hovorí síce že ženy si ukecane ale teda pracujem v kolektíve prevažne mužov a teda hlavne tí starší sú väčší klebetnici a roznáša či drbov ako ženy. Ťa mladšia generácia do tých 30 čo mám kolegov áno nie ale ti starší áno. Hlavne čo máme také lepšie pracovné vzťahy. A možno len ja tak pôsobí na niektorých kolegov, lebo teda viem o viacerých kadečo aj privátne čo by som ja osobne zrovna kolegovi v práci nepovedala
@sense aj my máme ukecanych chlapov, ale my sme obchodníci, my potrebujeme byť ukecani 🤣. Som myslela, že v korporátoch sú ľudia skôr uzavretí
@sense aj my máme ukecanych chlapov, ale my sme obchodníci, my potrebujeme byť ukecani 🤣. Som myslela, že v korporátoch sú ľudia skôr uzavretí
@tilly tak ja nerobím v korporátne to bude zrejme tým 😂. Ono sa napr hovorí o svajciaroch že sú konzervatívni a cudzincov si k sebe nepustia, ale to nie je úplne pravda, aspoň teda ja si viac rozumiem s domácimi aj keď mám aj par priateľov slovákov ale ozaj len par a inak nevyhľadávam komunity slovákov, stačí mi MK 🙈
@anonym_autor Veruže je.
@anonym_autor asi zalozim temu "nechapem ako si niekto moze sam odpovedat na vlastne prispevky".
@anonym_autor ty si taka nejaka ehm, internetovo zranitelna
@anonym_autor ty si taka nejaka ehm, internetovo zranitelna
@anonym_19b4ff Podla mna aj tak vseobecne😃
@anonym_autor tebe pride normalne aby zena brala antikoncepciu a nicila si telo? Vies kolko zien ma problem pocat prace kvoli HA? Existuju aj ini ludia ako ty s inymi prioritami, nemusis to nutne chapat. Deti ma aj vela ludi, ktori by ich mat nemali... Ak zmenia nazor, na adopciu je k dispozicii armada deti.
Zaujimave ako zenu vie prekvapit a zaskocit az to musi riesit na fore ze medzi muzmi su aj empaticki a ohladuplni muzi, nie sebecke odpady ktore nutia partnerky zrat antiku plnu odpadu ktore zene akurat urobia obrovske zdravotne problemy . My mame jedno dieta vytuzene a viac nechceme a manzel sa sam rozhodol. Obdivoval ma za uspesny porod CS a tak on isiel na toto. Nie kazdy je kkt ktory mysli na svoje vajcia aby boli spokojne a zena nech podstupuje chemicku sviniaren do tela ;) mozes uz spokojne spat
@anonym_autor Nemusíš všetko chápať, je to jeho rozhodnutie, ty máš svoj názor na deti a on svoj, teba do toho nič nie je a keď ťa to tak veľmi zaujíma, tak by si všetky tieto otázky mala adresovať jemu. My ho nepoznáme. Zrejme má na to dôvod a je to jeho osobná vec. Tak ako sa niekto rozhodne mať 5 detí, ísť na IVF alebo ich nemať vôbec. Viac sa zaoberajú svojím životom a nestrácaj čas nad jeho. Taktiež nie každá žena chce mať dieťa, a nie je na tom nič zlé a ani divné.
Bože,tak sa normálne autorka opýtala,toto tu už neni možné.Prečo by ste na ňu za to mali útočiť.Mňa by zaujímalo očom sa vy s kamaratkami na kave bavíte.Fakt asi len o počasí a co budete variť.
Táto generácia žien tu doporucuje len odchod po prvej hadke alebo odpoveď ,čo sa staráš do druhych
Čisto teoreticky, môže byť nositeľom nejakého génu ktorý by mohol spôsobiť u dieťaťa vážne ochorenie.
Ale aj tak, je to len jeho vec.
@anonym_autor pretože nechce deti a nechce aby partnerka hltala hormóny?? Napríklad... Mne to príde logické a zodpovedné.
@anonym_autor zas ste sa tu pustili do autorky ako besné psy. A unisono to isté. Vy sa nikdy nezamýšlate nad druhými ľuďmi, ich životom a rozhodnutiami? Aj keď je to ich vec? Fakt nikdy? Nemyslím kecať im do niečoho, ohovárať ich pred známymi, ale len tak si v duchu povedať (alebo sa zamyslieť anonymne na internetovom fóre) toto nepochopím, toto by som ja neurobil....
@anonym_autor pretoze sa nechce mnozit.pretoze moze mat gen,ktory nechce dat dalsej generacii-svojim detom.pretoze moze byt gej,pretoze pretoze...moze mat mnoho dovodov a teba do toho prd
Gratulujem kolegovi k správnemu rozhodnutiu. Mňa skôr udivuje, že tento zákrok volí tak málo mužov vzhľadom na to, že ľudstvo je abnormálne premnožený, invázny druh, ktorý už zničil celú planétu. Preto každý človek, ktorý premýšľa nad tým, či mať, alebo nemať dieťa, by mal zvoliť druhú možnosť a nerozmnožovať sa.
@anonym_f06546 manzel bol tiez na tomto zakroku,sam ho navrhol.dieta uz mame a dalsie neplanujeme.lekar sa ho sice pytal ci si je isty,lebo je mlady a moze sa este nazor zmenit.v nasom okoli je mnoho muzov,ktori tiez podstupili vazektomiu a nelutuju
@anonym_autor zas ste sa tu pustili do autorky ako besné psy. A unisono to isté. Vy sa nikdy nezamýšlate nad druhými ľuďmi, ich životom a rozhodnutiami? Aj keď je to ich vec? Fakt nikdy? Nemyslím kecať im do niečoho, ohovárať ich pred známymi, ale len tak si v duchu povedať (alebo sa zamyslieť anonymne na internetovom fóre) toto nepochopím, toto by som ja neurobil....
@anonym_e15dc0 zamyslat sa mozem, ale to je tak vsetko co mozem. Preco by som rozoberala cudzich ludi s inymi ludmi? Obzvlast taketo intimne a bytostne osobne veci. Niekedy netreba rozumiet vsetkemu a hladat dovody, bohate staci ak rozhodnutia inych akceptujeme ako ich sukromnu vec.
@anonym_e15dc0 v sukromi obcas. Ak je to naozaj zaujimavy namet na premyslanie. Ked si k nemu trebars vyhladam info na nete (ked ma zaujimaju mozne motivacie ludi v niektorych pripadoch, napriklad zo psychologickeho hladiska).
S druhymi sa o tom nebavim. Nevidim dovod toho cloveka verejne rozoberat, ani riesit jeho rozhodnutia. Urcite by som to neprivitala o sebe, keby ma rozoberali (ak by som sa to dozvedela). Takze nie je uplne ok to urobit druhym (lebo zrazu "to je nieco celkom uplne ine", iba "cista nevinna zvedavost").
Iba take veci, ktore sa ma osobne tykaju a maju priamy vplyv na moj zivot. Tie by som rozoberala s druhymi, ktori mi maju co k tomu povedat.
@anonym_autor možno bol na nejakých genetických testoch a je nositeľom nejakeho ochorenia ktoré nechce aby podedili jeho prípadne deti . To ma len tak napadlo ....

@anonym_autor mozno len ty nevies o co prichadzas, ked si si zvolila zivot s deckami 🙂