Prečo bezdetný muž volí vazektómiu?
Mám v práci kolegu, ktorý je bezdetný a podstúpil vazektómiu.
On je tridsiatník, má partnerku, ale deti nechcú.
Absolútne neviem pochopiť, prečo by niekto bezdetný takýto zákrok podstupoval, keď na to väčšinou idú otcovia dvoch a viac detí.
Veď jeho osobná situácia sa môže zmeniť a môže dospieť k tomu, že by tie deti nakoniec chcel.
U mužov nie je problém byť otcom aj v štyridsiatke.
A ak nechce ešte deti, tak sa môže chrániť kondómom, prípadne žena ešte môže použiť antikoncepciu.
A finančne je na tom dobre, takže by ho prípadne otcovstvo neohrozilo.
Jedine by asi musel zmeniť priority a cestovanie po celej zemeguli by šlo nabok.
Vazektómia sa ťažko dá navráť, takže mu ostávajú len metódy MESA/ TESE a umelé oplodnenie, ktoré sa môže a nemusí podariť.
Aký máte na to názor?
Lebo mne sa vazektómia v jeho prípade nezdá normálna.
@anonym_autor kdovie ? Najlepšie to vie On .
A je pravda že niektorí by sa veru ani nemali množiť
Ktorý dospelý muž by toto vešal kolegyni na nos.
Buď chce mať pokoj od dotieravých rečí o deťoch.
Alebo niečo s tebou plánuje riešiť, tak aby si vedela že môžete naostro a neotehotnieš.
@anonym_a8616b To bude asi ten dôvod - sebeckosť tejto childfree generácie. A preto vymierame ako národ.
@anonym_autor Podla mna je to praveze super, ze konecne mame ovela viac slobody rozhodnut sa ci budeme alebo nebudeme mat deti.
@anonym_a8616b To bude asi ten dôvod - sebeckosť tejto childfree generácie. A preto vymierame ako národ.
@anonym_autor tak sa sama postaraj aj za neho aby sme nevymreli.🙄 Ber to ako vyzvu a zachran tento narod. Mat deti je volba nie povinnost
@anonym_autor podľa mňa je planeta preludnena a tým si ju ešte viacej ako sebecki ľudia nicime. Našej planéte sa vydýchne, keď nás bude trocha menej a je mi jedno, že mi "nebude mať kto robiť na dôchodok". A to sama jedno dieťa mám, a trocha sa práveže bojím čo bude za pár rokov s našou planétou, či sa bude synovi vôbec ešte dobre žiť tu, preto mi fakt nepríde sebecké, že niekto dieťa nechce.
Ty budes asi riadne jednoduchsia
Tak nechce deti, nechce sa obmedzovať a nechce riešiť prezervatív a ani požadovať od partnerky antikoncepciu, a takisto ani žiadna by mu nemohla tvrdiť že je otcom...aj keď teda čítala som že už aj také prípady sa stali
A teda nevidím nič sebecké na Tom že nechce mať deti. Nie pre každého si deti zmyslom života a lepšie mať deti ako byť rodičom ktorý má deti len preto aby sa nepovedalo
jeho vec jeho rozhodnutie. furt lepsie ako by zena do seba davala lieky.
a ak sa rozhodne zmenit partnerku a ze chce mat aj deti ? no mame tu IVF
Ja sa len jednej veci čudujem, a síce že to takej klebetnej ženskej vôbec povedal. Staraj sa o seba a ostatných nechaj na pokoji.
Doteraz sa niektoré starali len do maternic cudzích žien a tu nastal zlom už sa budú starať aj do semenikov cudzích chlapov.
@anonym_autor tak môže mať na to rôzne dôvody. Jeden môže byť napr., že nemá rád deti a iný zas môže byť, že keď si aj nájde ženu, tak sa nemusí báť, že keby sa spolu rozviedli, že by sa jej potom nezbavil - keby nemali deti nemohla by ho osklbavat o peniaze a ani akokoľvek naďalej nijakou formou ostávať v jeho živote.
Však nechce deti a nechce riskovať. Kondom nie je 100% ochrana
Nechce mať žiadnu hodnotu pre spoločnosť? :D Nehovoriac o tom, že keď sa pre deti rozhodne, tak ich môže mať.
Čiže možno je len pohodlný a chce prietrty bez kondomu. Nič viac, nič menej.
Nechce deti jednoduché
Nechce mať žiadnu hodnotu pre spoločnosť? :D Nehovoriac o tom, že keď sa pre deti rozhodne, tak ich môže mať.
Čiže možno je len pohodlný a chce prietrty bez kondomu. Nič viac, nič menej.
@procrastique hodnota človeka sa meria podľa počtu detí?
Tak najhodnotnejší ľudia pre spoločnosť žijú v Jarovniciach, Žehre a Letanovciach.
@procrastique hodnota človeka sa meria podľa počtu detí?
Tak najhodnotnejší ľudia pre spoločnosť žijú v Jarovniciach, Žehre a Letanovciach.
@anonym_0d4939 To bol joke :D
No, a uz tu mame nielen take, co sa staraju do maternic inych, na pretrasu su uz aj vajcia kolegov. Konecne zmena!
@anonym_autor A preco sa ty cudzim ludom staras do semennikov a maternic prosim ta?
Myslíte, že sa kolegovia zverujú ostatným, že idú na vazektómiu? Ešte k tomu muži?
Trolia téma zas 🤷♀️
Myslíte, že sa kolegovia zverujú ostatným, že idú na vazektómiu? Ešte k tomu muži?
Trolia téma zas 🤷♀️
@tilly Ja zas poznam dvoch muzov, ktori o tom hovoria otvorene, takze mohol to povedat v takomto kontexte verejne, nie ze "pocuj Janka, minuly tyzden som bola na vazektomii len aby si vedela". Kazdopadne si toto vsimam coraz viac - uz nie su celospolocenskym problemom len maternice, ale aj semenniky. Vyborne, milovymi krokmi nazad.
@anonym_autor zas jedna,čo sa stará do toho,do čoho ju je 💩
@anonym_autor tak sa zmier s myslienkou, ze jednoducho nechce mat deti. co je tazke na tom to pochopit??????
ty si nie normalna, preco riesis veci ineho cloveka???
Trolia téma zas 🤷♀️
@tilly môj kolega to netají, keď príde téma deti, on to povie otvorene.a povie aj to že od momentu čo mu jedna z bývalých chcela zavesiť na krk dieťa, tak to vraví aj každej potencionálnej partnerke, že ak plánuje deti tak s ním stráca cas

A? Jeho vec. Jeho semenníky. Zas ďalšia téma o bezdetnom živote. Každý človek má právo na život podľa vlastných predstáv, teba hovno do toho.