Problémy s antikoncepciou
Baby ja som už taká bezradná že neviem už dať ani názov na tému a som z toho veľmi smutná tak začnem asi takto..Som veľmi mladá mamička pred tehotenstvom aj po ňom váha 60kg(2deti) po cca 3m od posledného tehotenstva(2roky) som ostala v tom tak smer interupcia ( nesúďte ma prosím mám na to určité dôvody)uvažovala som o ochrane liekmy a telieskom ale okolie ma odhováralo ..po interupcii nejakých pol roka zas v tom tak zas smer interupcia ) a v tom zlome som si povedala dosť takto to nejde a nasadila som si antiku bola mi cenovo dostupna tak hovorim skusim ale strašné migrény som mala tak tiež som ju mala 3 mesiace a vysadila som ju a nasadila som si teliesko nehormonálne…z toho neskutočné silné PMS zrazu som pribrala na váhe zo 60 kg na 80 kg.. a môj najvacsi problem zacina tu…začali mi puchnúť nohy tvár dokonca strašna unava tak som si myslela že je to z toho dokonca dr robila potrebne rozbory a nič všetko ok tak aj ona sa zhodla asi na tom že asi to nerobí dobre mala som ju 5m a vysadila som to už to nemám asi mesiac a pol a stále sa to somnou vlečie.:a viete čo je na tom to najhoršie?moja obvodna je eko bio a takéto veci presvedčuje ma o mojom životnom štýle ale tak človek sám vie že sa neprežiera nežerie slané veci a taketo proste nikdy sa nič také nerobievalo tak ja neviem a následy opuchy a takéto unáva sa somnou do teraz ťahajú s manželom sme dosť aktívný pár hneď keď príde z práce ideme na bicykle dlhé prechádzky ja cvičím s youtube každý deň 10-15 minut ked deti zaspia ale co vam poviem clovek sa do toho núti lebo ta unava tam je … prosím vás poraďte mi ďakujem( prepáčte za písmo človek píše
v zhone)
Čo chceš poradiť? Choď na vyšetrenie za iným lekárom. A áno, poznám takú ženu, čo bola na potrate 3-4 krát. A áno,potom pribrala. Ale nie kvôli antikoncepcii, ale kvôli tomu,že osud jej nadelil chorobu z ktorej sa už nedostane a ostala ležiaca. PS: nezabudni otehotnieť, keď už zase nemáš ochranu.
A čo je to za chlapa, čo vie, že neberieš antiku a nedáva si pozor? Sebec. Prečo nepoužije kondóm?
Ked si taka opuchnuta, tak ta vaha bude zadrzana vida a nie tuk, takze si vlastne zrejme nepribrala.
Treba ist spat k dr, a vysetrit vsetko. Take velke opuchanie nie je normalne.
Ak sa tie opuchy nelepsia vobec takto po skoro 2 mesiacoch, tak chod k nej zas.
Aby nepindala, tak si pis jedalny dennik, zapis kazdy den co jedavas, aby si jej to mohla ukazat.
Bola si aj u gyndr s tymto? Aj ten nech ti naberie hormony, mozno ich mas uplne rozhodene.
Medzitym skus vylucit uplne solenie, alkohol, cukor, ci ti to nepomoze trochu odpuchnut, a pit vela vody.
Snad sa dopatras, co to sposobuje.
Ja si na rozdiel od ostatných nemyslím, že tvoj stav je spôsobený potratmi a ani telieskom nie. To bude buď tá štítna žľaza ako píšu alebo obličky.
Vasektomia. V prahe alebo v Trenčíne . A daj sa dokopy.
- daj si skontrolovat stitnu zlazu
- kondomy nemozete pouzivat?
@malinkajozka ak sú katolíci tak by nemohla ísť ani na potrat
Počul už tvoj muž o kondomoch? Je to finančne dostupné riešenie (stoja menej, ako interrupciám) a zabránia otehotnením. A je to vratné, keby ste sa ešte niekedy rozhodli mať plánované dieťa.
@malinkajozka ďakujem pekne za normálne názory…. ani ich neberem vážne dobre pochopim keď mi niekto napíše “možno máš rozhádzané hormóny z potratov” ale tak oni ma idú učiť ako sa chrániť😂toto je už veľa no hh hlúpe husy zagágaly ale tak nevadí vyliali si srdiečko tak im bude lepšie hádam
"ale tak oni ma idú učiť ako sa chrániť😂toto je už veľa no " no niekto ťa to musí naučiť, lebo ty sama vôbec nevieš, ako sa chrániť.
No ale teba treba naučiť, ako sa chrániť, to je fakt, darmo si z toho robíš srandu
@anonym_autor chod na sterilizáciu nikomu nic nemusíš hovoriť hádam

Vazne ty mne ides kazat o slusnosti? Vazne?? 😂😂😂
Ja ti nikde neupieram pravo ist aj na 10 interrupcii - chod. Ale prestan sa VYHOVARAT, ako za to mozu vsetci ostatni, len ty si v tom chudinka nevinne. S aktivnym sexualnym zivotom ide ruka v ruke ZODPOVEDNOST, tak ju prijmi a prestan fnukat, ze za to moze okolie alebo gynekologicka. Pretoze na konci dna je to TVOJE rozhodnutie a ty nesies zodpovednost za nasledky, aj za tych 20kg navyse, nikto iny.
Autorka ja chapem, ze sa to asi tazko pocuva, ale @sissy27 a ostatne kocky vyssie maju uplnu pravdu. Sama si mozes za svoj stav, ja nesudim, ale nebolo by odveci uvedomit si svoje nerozvazne a nezodpovedne konanie s manzelom a prijat fakt, ze si to s prepacenim posrala a teraz sa to TY (a vlastne aj manzel) posnazis napravit pre blaho tvojho zdravia. Z toho, ako pises mam pocit, ze ty vlastne nic, to len vsetko ostatne sa proti tebe spolcilo a pritom je to cisto vysledok vasich zlych rozhodnuti.
Ja som sexualne aktivna od 16-tich a otehotniet som otehotnela iba 2x planovane (z toho donosene zial iba jedno), neviem si ani len predstavit, co za nezodpovednost moze byt otehotniet neplanovane 2x po sebe v tak kratkej dobe! Nikdy som ani len strach nemala, ze by partnerovi uslo a to som antikoncepciu nikdy v zivote nebrala. 🤷 Odporucam sa zamysliet nad vyssie napisanymi radami a zacat konat, nie iba nariekat. Kazdy je strojcom svojho vlastneho stastia...ale pri takomto postoji a brani kazdej relevantnej rady ako utok na tvoju osobu, tu budes onedlho pisat, ako musis ist na dalsiu interupciu 🥴. Napriek tomu drzim palce!