icon

Sexuálny život - ako sa chrániť

majuska2904
31. júl 2018

Je zvláštne toto pridávať do diskusnej skupiny s názvom "Snažíme sa o dieťatko," keďže ja mam práve opačný problem... Mám 17 a po pol roku vzťahu chceme s partnerom začať sexuálne žiť. A chcela by som sa vás opýtať, či je kondóm a vytiahnutie pred vyvrcholením dostatočne dobrá ochrana pred otehotnením. Resp. či sa nejakej z vás stalo, že ste aj napriek takejto ochrane otehotnela.
Ďakujem za pomoc.

Strana
z5
sorciera24
10. aug 2018

@rebekao a ako sa uziva barierova anikoncepcia?....kondom sa prehlta, ci co?......ja si pod pojmom uzivanie atk, predstavim uzivanie tabletiek, cize HAk, ale potom to ensedi s tou druhou otazkou, dke su vsetky moznosti...ale kondom akurat tak pouzivam, sito ho neuzivam.....
dotaznik by nebol zly, ak by bol poupraveny, je to taky maly shit, ci sa ti to paci, ci nie....

tribratri
10. aug 2018

@sorciera24
užívať, -a, -ajú nedok.

1-5. p. užiť;
6. (čo) mať niečo v držbe, v užívaní, brať z niečoho úžitok;
obhospodarovať: u. pôdu, u. polia, role, hory;
Mala právo dom užívať do smrti. (Ráz.) Lúku iba dva roky užíval. (Taj.)

užívateľ, -a, mn. č. -lia muž. r. kto niečo užíva, kto má niečo v užívaní: u. pôdy, domu, lesa

eva8
10. aug 2018

keď sa tu o všetkom možnom baví - mám dotaz mimo témy - použitie tampónu môže zmeniť pannu na nepannu? Sestrička na gynekológii povedala, že nie

sorciera24
10. aug 2018

@tribratri presne tak, este si to po sebe aj precitaj......treba to aj spisovne spravne použit!...nie užiť...vsak?.....ci vy užívate kondóm?

pajinka91
10. aug 2018

Antikoncepciu používam a sex si užívam 😆

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
pajinka91
10. aug 2018

@eva8 Sestrička má pravdu. Panenská blana je pružná a má v sebe otvor cez ktorý odteká menštruačná krv. Vkladanie tampónov môže byť pre panny zložitejšie, je lepšie voliť menšie veľkosti a chce to trochu cviku, ale nemal by byť problém. Najťažšie je na začiatku asi zaviesť tampón dostatočne hlboko, nech netlačí. Ja som začínala s obyčajnými OB, teraz už existujú aj špeciálne Mini ProComfort tampóny pre mladé dievčatá.

zuzanka.zuzu
10. aug 2018

panna sa posudzuje podľa toho, či má nejakú blanu alebo nie? 😀 a ja som si vždy myslela, že podľa toho či už mala sex alebo nie... potom pri chlapcoch je to ako? oni sú veční panici? 😝

eva8
10. aug 2018
rebekao
11. aug 2018

@sorciera24 myslim, ze zbytocne hladate komplikovanost, tam kde nie je, a uplne zbytocne to komentujete. Ako som napisala, tak aj vam napisem, ze dotaznik je dobrovolny, ak mu nerozumiete, nepaci sa vam, alebo mate hocijaky iny dovod, vyplnit ho nemusite... ci je v otazke pouzite slovo, uzivat/pouzivat, ano naozaj v kazdej otazke by sa to dalo upravit, ale kazda logicky rozmyslajuca zena, a bolo ich teda viac ako vas tu par, ktore su nespokojne, otazke rozumela. Otazky totiz nemozu mat dvanast riadkov, co by sa asi vam pacilo, aby ste si nahodou nevedeli nieco vypichnut. Velmi nespokojne zeny, ktore potrebuju hladat vo vsetkom problem a komplikaciu. Esteze vas je tak malicko.

sorciera24
11. aug 2018

@rebekao mne to moze byt jedno, moj dotaznik to nastastie nie je...ja som robila vela dotaznikov, kedze som pisala vela prac a pracujem s tym....tu cchel mozno niekto poradit......lebo dotaznik sluzi na nejake zistenie niecoho, teda mal by, su aj take, z kt. toho vela nezsitis (ako tento).....komu niet rady, tomu niet pomoci....vela stastia pri vyskume......

rebekao
11. aug 2018

@sorciera24 dakujem, dobre mienena kritika, je velmi dobra vec, ale urazky, typu “shit” a “fušerina” s tym nemaju nic spolocne...ci sa vam to paci alebo nie, hovori sa tomu slusnost. Taketo nazory stoja uplne za nic. Pekny den a vela uspechov.

tribratri
11. aug 2018

@rebekao nenapisal som ani shit ani fuserina. Len som napisal, ze otazky su nejednoznacne.

n3
11. aug 2018

Ja som si tiez myslela, ze prerusovana suloz je dostatocna ochrana, fungovala som tak do 25 rokov a jedneho dna som otehotnela a to obaja doteraz nechapeme ako. Stalo sa to aj mojej mamine. Samozrejme, ze sa do mna neurobil a islo to mimo s predstihom. Takze tie kvapky ocividne niekedy mozu zafungovat.

lia67
11. aug 2018
foterlotor
13. nov 2022

@kikuska3567 kvapky lasky cez kondom asi tazko 🙂

Strana
z5