icon

Skúsenosti a názory na antikoncepciu Kelzy?

ld87
22. okt 2024

Ahojte,
mate, prosím, skúsenosti s antikoncepciou Kelzy?

esters
11. feb 2025

@lenka58 uz to tu písala nejaká baba ze má pocit sucha v ústach, ja som to teda nemala ani pocit na vracanie

ewwwa17
Odpoveď bola odstránená
doublexgirl
19. feb 2025

Ahojte, ja som zacala treti blister, krvacanie nemam takmer ziadne, ale extrem sa mi mastia vlasy a o brutalnych bolavych vyrazkach ani nehovorim.. 😡 Aj 3 tyzdne sa mi drzia.. okolo brady, ust.. Neviem ci volat gynci alebo co. Zmenila mi antiku po Belare, brala som ju asi 8-10 rokov..

esters
19. feb 2025

@doublexgirl ja som dokončila všetky 3 a nevím co sa stalo v matrixe ale už 5 ty deň sa mi nič nevyhodilo na tvári čo je fakt obdivuhodné keďže trpim dlho akné a pleť ako vymenená zrazu. Môj názor je že fakt zozačiatku hrôza a potom sa to napraví po dlhej dobe čo sú asi fakt 3 mesiace celé. To ako naschval keď som si dala predpísať už druhú😂👍

doublexgirl
20. feb 2025

@esters No dufam, ze po dokonceni tohto blistra to zmizne, lebo ma vystrie.. Sa citim ako pubertiacka 🙄😂

natalka291920
25. feb 2025

Ahojte, chcela by som sa spýtať. Používam už 4 balenie antikoncepcie. Toto je moja prvá skúsenosť s celkovým užívaním a tak neviem či je to normálne. Mám neustále špinenie dva týždne pred čo mi gyn. povedala že mohe byť kým si telo zvykne. Tento mesiac som ale nedostala menštruáciu ale iba slabé špinenie. Brucho ma neboli ani nič. Neviete niekto poradiť či je to normálne ?

esters
25. feb 2025

@natalka291920 ja som to mala tak isto 3 mesiace neustále špinenie, intímky, tampóny atď, atď, a cez pauzu som mala za 3 mesiace raz silne krvácanie “menštruáciu” zmenila som antiku

esters
25. feb 2025

@natalka291920 gyn na to špinení povedala že treba vyčkať ževraj to je normálne

doublexgirl
27. feb 2025

@natalka291920 Ahoj. Ja mam tiez take problemy, aktualne si moje telo mysli, ze mam asi menzes 😂 A ked pridu placebo tabletky, tak sa nedeje nic

esters
4. mar 2025

@doublexgirl Ano aj ja som mala to iste

janiely
17. mar 2025

@ld87 ja som ju mala predpisanu, ale neodvazila som sa ju zacat uzivat, je to nejaka novinka na trhu, ja sama mam asi rozhadzane hormony, takze pokusny kralik nechcem byt, uz raz som sa popalila vyberom zlej HAK. Navyse som citala pri neziad.ucinkoch rak.prsnika, co v rodine mame, takze toto rozhodne nie je pre mna. Hladam vsak zodpovednejsiu gyn v ramci BA, ktora mi pomoze nasadit najvhodnejsiu HAK, nie len tak od stola za proviziu. Tato doktorka mi ani nechcela vysvetlit co to je za HAk, na moju otazku odvetila, ze je to kombinovana ako ostatne, to bllo vsetko. Lebo mam aj nejake problemy a naposledy mi jedna Hak pomohla, len bola vyberana ucelovo, nie kvoli provizii. Neviete o nejakej dobrej gyn?

ld87
autor
17. mar 2025

@janiely ja ju beriem a som spokojná, okrem bolesti hlavy v jeden deň nepociťujem žiadne vedľajšie účinky. Nie som z BA, takže ohľadom gyn neporadím.

esters
18. mar 2025

@janiely teraz keď si to porovnám so Sirmyou co berem je to úplne čosi iné, konečne sa mi zlepšila pleť a mám pravidelne krvácanie cez pauzu a popri tom konečne nekrvácam pomimo pauzu a nemam žiadne bolesti a príznaky PMS celý mesiac , tiež som si myslela, že je super, že je novinka v oblasti antiky asi bude dobrá🤣 aj keď som nemala moc tých vedľajších účinkov ako písali tu niektoré baby ale v konečnom dôsledku sa prikláňam k tomu že ani mne nesadla, keď som si tak prečítala všetky skúsenosti báb väčšina je teda zlých ako dobrých a nieje ani najlacnejšia táto antika.

beka2309
18. mar 2025

@esters a ja zas pocitujem zlepsenie pleti, slabsie bolesti pri krvacani, a len pocas placebo tabletiek aj to len par dni nie cely cas😅 no neviem je to moja prva antikoncepcia a sadla mi vyborne takze asi je to len o tom ako koho telo to prijme, dost som sa toho aj bala ale som fakt spokojna, len som pocula ze zastavili vydaj na slovensko od marca🙂 takze som zvedava co sa teraz stane lebo mam posledny blister, ze ci dostanem inu antiku aj ked sa bojim ze potom zas budem musiet pretrpiet to co som mala na zaciatku ze krvacanie aj mesiac vkuse nie nejake velke len spinenie by som povedala ale tak to je vraj normalne, a sa bojim ze ked sa zameni ze ma to caka to iste no neviem 😄😄

esters
19. mar 2025

@beka2309 podľa mňa ti dá novú a nebudeš určite zas špiniť neboj, bola to tiež moja prvá prvá antika a ako som nasadila druhu nešpinim vobec telo si zvyklo uz na hormóny

beka2309
19. mar 2025

@esters uff no dobre, tak budem verit ze mi sadne teda, dakujeeem 😁

esters
20. mar 2025

@beka2309 sadnut tu nemusi len to spinenie som myslela pri klelzy som furt furt mala

beka2309
23. mar 2025

@esters akoze myslin tak že pri Kelzy som asi 2-3 tyzdne vkuse špinila na zaciatku ale to preto lebo si moje telo zvykalo, a potom to prestalo.. ja som určite veľmi spokojna s tou hak, preto som to myslela tak že sa bojim že ak dostanem novu nejaku tak že to čo som mala na začiatku pri začati uživania sa mi znova všetko prejavi, aj keď to je asi blbosť 😅😅

mizoko
23. mar 2025

@esters sirmyu som brala. ja som ani v puberte nemala problém s akné a pri tejto antikoncepcii som mala strašne akné. Mne extrémne nesadla.

emily1973
7. apr 2025

mne KELZY nesadla, dokončila som prvú dávku, ale vrátim sa k Dienorette, tá mi sedela lepšie, len som chcela zmenu po rokoch. Je to fakt individuálne a asi je lepšie ak niektorá antikoncepcia sadne, radšej nešpekulovať. Mám na predaj dva blistre, ak by niekto chcel Cenu si povedzte.

mimitha
7. apr 2025

toto isté začalo aj mne... Žiaden menzes po 4 blistry.... Uvidím čo bude keď doberiem 5..... Ako ste na tom vy baby?

beka2309
8. apr 2025

@mimitha idem na 7 blister a krvacanie z vysadenia mam, povedala by som že je asi menej toho ale stale je, inak nemam nic co zle povedať, moja pleť je krasna mam zdravšie vlasy, citim sa super, postava stale rovnaka :D

doublexgirl
9. apr 2025

@mimitha Ani ja nemam vobec menzes ..

doublexgirl
27. apr 2025

Ahojte, teraz sa mi stalo, ze mam este tyzden a pol biele tabletky a prisiel mi menzes..
Beriem ich uz 5 mesiacov.. Neviete mi poradit co robit? ci jest normalne biele alebo prejst na placebo alebo tieto uz nejest a zacat s novym balenim? Moja gynca robi az v utorok a to je neskoro.
Vdaka

mimitha
27. apr 2025
@doublexgirl

Ahojte, teraz sa mi stalo, ze mam este tyzden a pol biele tabletky a prisiel mi menzes..
Beriem ich uz 5 mesiacov.. Neviete mi poradit co robit? ci jest normalne biele alebo prejst na placebo alebo tieto uz nejest a zacat s novym balenim? Moja gynca robi az v utorok a to je neskoro.
Vdaka

@doublexgirl ja by som normálne pokračovala ako nasledujú a išla k lekárovi. Ja som bola a zmenila mi ju na inú...
Bolo mi povedané, že pri kelzy sa nemusí dostaviť menzes... Ale ako som mala mať menzes som nemala a prišli mi vtedy strašne migrény. Tak som ju zmenila ....

adrica6
22. júl 2025

Ahojte, mne sa zlepšila pleť až po 6 mesiacoch užívania. Mávam hormonálne akné, mám 45 rokov, pleť sa mi zhoršila za posledný rok a pol, tak som si dala zmeniť zo Zlynda na Kelzy. Antikoncepciu beriem od 17 rokov, nikdy som zo žiadnej nepribrala, nemala som žiadne výkyvy nálad, ani bolestivú menštruáciu. Jediné, čo zažívam za posledných asi 8 rokov, sú migrény. Tupá bolesť za pravým okom a na spánku, trvá to 1-2, niekedy aj tri dni. Pri tejto Kelzy mávam bolesť pravidelne počas 2. týždňa užívania tabletiek. Tak len toľko, že na pleť s akné by mala zabrať, ale teda treba užívať dlhšie, aspoň 6 mesiacov.

doublexgirl
23. júl 2025
@adrica6

Ahojte, mne sa zlepšila pleť až po 6 mesiacoch užívania. Mávam hormonálne akné, mám 45 rokov, pleť sa mi zhoršila za posledný rok a pol, tak som si dala zmeniť zo Zlynda na Kelzy. Antikoncepciu beriem od 17 rokov, nikdy som zo žiadnej nepribrala, nemala som žiadne výkyvy nálad, ani bolestivú menštruáciu. Jediné, čo zažívam za posledných asi 8 rokov, sú migrény. Tupá bolesť za pravým okom a na spánku, trvá to 1-2, niekedy aj tri dni. Pri tejto Kelzy mávam bolesť pravidelne počas 2. týždňa užívania tabletiek. Tak len toľko, že na pleť s akné by mala zabrať, ale teda treba užívať dlhšie, aspoň 6 mesiacov.

@adrica6 Ja ju mam 7 mesiacov a absolutne nic, plet strasna, davam si ju dokopy inymi produktami.. Vraciam sa spat k Belare, toto bol najhorsi omyl, cela kelzy..

adrica6
23. júl 2025
@doublexgirl

@adrica6 Ja ju mam 7 mesiacov a absolutne nic, plet strasna, davam si ju dokopy inymi produktami.. Vraciam sa spat k Belare, toto bol najhorsi omyl, cela kelzy..

@doublexgirl to ma mrzí, tiež som si myslela, že mne už nič nepomôže, dokonca sa mi pleť asi po 2 mesiacoch rapídne zhoršila. Najskôr na ľavom líci, tvrdé buľvy pod kožou, ktoré nešli ani dnu, ani von. Neskôr sa to skludnilo, ale pre zmenu sa mi vyhodili na pravej strane. A potom zrazu po 6 mesiacoch nič. Líca hladké, nové sa nerobia. Akoby všetko vytiahlo a vyhojilo. Používam od apríla aj kolagénový krém od Larens, možno aj ten čosi pomohol. Celkovo som momentálne spokojná, až na tie migrény. Držím palce, nech sa pleť polepší. Vie to riadne znepríjemňovať život...

doublexgirl
26. júl 2025
@adrica6

@doublexgirl to ma mrzí, tiež som si myslela, že mne už nič nepomôže, dokonca sa mi pleť asi po 2 mesiacoch rapídne zhoršila. Najskôr na ľavom líci, tvrdé buľvy pod kožou, ktoré nešli ani dnu, ani von. Neskôr sa to skludnilo, ale pre zmenu sa mi vyhodili na pravej strane. A potom zrazu po 6 mesiacoch nič. Líca hladké, nové sa nerobia. Akoby všetko vytiahlo a vyhojilo. Používam od apríla aj kolagénový krém od Larens, možno aj ten čosi pomohol. Celkovo som momentálne spokojná, až na tie migrény. Držím palce, nech sa pleť polepší. Vie to riadne znepríjemňovať život...

@adrica6 presne, bolave som mala aj ja. Mne velmi pomohol blemish control od Cerave, nerobia sa mi uz take.. ale idem na belaru, neverim tej kelzy a ma velmi velmi zle recenzie, aj v lekarni mi hovorili, ze nie je moc dobra.
Ale tebe sadla, co je super

map0007
4. aug 2025

Dievčatá, neskusala ste brat 2 balenia za sebou, bez pauzy na MS, idem na dovolenku a neviem či si urobiť pauzu radšej teraz alebo brať ďalšie balenie za sebou bez pauzy.Ďakujem