Skúsenosti s antikoncepciou: Je možné otehotnieť?
Chcem sa spýtať aké ste mali skúsenosti s tým že ste brali antikoncepciu a isli na plno..otehotneli ste??..😃 človek sa toho toľko dočíta že mu už z toho hrabe …ja ju beriem pravidelne včas +/- 30min rozdiel s priateľom ai dávame pozor ale aj tak tam ten strach je…aj keď sme už dospely mame bývanie stabilnú prácu a príjem sme spolu nejaky čas chceli by sme spolu ostat ale rodinu budovať najskôr až o 2-3roky..ale stresy mám posledne každý mesiac každý deň aj keď predtým som nemala žiadny problém nad takým som ani nerozmyslala žeby mohla byt “neúčinná” ale teraz sa toho neviem zbavit toho pocitu z hlavy že čo ak..nahodou mi niečo je že sa necítim dobre a domyslacky 🤦🏽♀️
Sme s muzom 10 rokov, uzivam HAK, mame 2 planovane deti.
@amelie2017 nemali ste po vysadení HAK potom problémy s otehotnením? 🙂
Nie.
@amelie2017 ďakujem 🫶🏻
Ja by som sa pri takomto živote naplno bála,že o pekný život s partnerom prídem...Žena má cyklus s plodnými a neplodnými dňami a práve rešpektovanie tohto cyklu je na manželstve a spolužití to pravé orechové!Som šťastne vydatá 16 rokov a máme s manželom 4 krásne deti🙂
@ailiba zato ich beriem aj večer ak by na mna nejaká hnačka cez deň aj prišla ..že v noci nemavam pokial nejde o virozu ktorú som nemala dlhšie nie som ani typ čo býva často chory a že beriem ATB..ale mala som raz blbe obdobie aj v robote stres plno nočných a väčšinou po nočných mi býva zle na zvracanie vycerpana jednoducho celu noc som hore a robím šoférujem makam…a raz ma to takto doplasilo až na to si robiť test aj keď nemal byt prečo pozitívny a odvtedy mi to tak proste “ostalo v hlave”..a skôr mi to už ide na tu psychiku a tak hľadám aj tu nejaku “podporu”..pochopenie a trosku ukľudnenie …ďakujem ❤️🫶🏻
@juafs práveže partner to chápe ..keďže je môj partner musí z jednej strany aj on mna rešpektovať a ešte aj on je ktorý ma o tom ubezpečuje aj keď z druhej strany by som mu mala aj ja vyjst v ústrety v tom aby sme išli naplno..ale žiaľ strach ma premáha..viem že sa ti nájde kopa odborníčkiek teraz…ale tak no..teší ma že ste šťastne vydatá a aby vám tá láska a šťastie pretrvávalo stále a aby vám deti robili radost ako doteraz 🫶🏻 ďakuje za odpoved na príspevok 😊
@ailiba nad nejakým iným druhom ochrany som veľmi nerozmyslala lebo aj tam by som mala obavy ale tabletky mi zo zdrav. Hľadiska čo sa týka dĺžky menštruácie a bolesť pomohli úžasne to sa nedá ani opísať..(ešte som sa tešila že možno pár kg priberiem a nič 😃)…lenže aj teraz mám takú prácu že si nemôžem dovoliť byt každý mesiac dva dni mimo z roboty ..alebo ako za školských čias neist do školy alebo ísť domov ..😃..ďakujem budem ❤️
@megleka my ideme naplno takmer 6rokov . Antiku beriem 8( ešte s predoslim partnerom som ju mala) a nikdy sa nestalo nič co by som si nepriala;) žiadne neželané tehotenstvo.
Každý jeden sex bol naplno čiže ak ju berieš spravne naozaj sa nemáš čoho báť

@megleka keď sa už rozhodne žena užívať antikoncepciu, tak je to práve kvôli tomu, aby sex bol "naplno". Aký význam by potom malo pchať do seba denne hormóny a zároveň ešte používať kondóm ci "nie naplno?"
Áno, žiadna antikoncepcia nie je 100%,ale pri pravidelnom užívaní je veľmi malé percento ze hormonálna zlyhá.
Take tie "blbosticky" na internete, ze užívala som pravidelne a predsa som otehotnela, by som pripísala tomu, ze to buď skrátka nebolo pravidelne, zabudla žena si dat tabletku alebo tam bol dáky iný problém, trebárs nejaka viroza (vracanie, hnačka) alebo jednoducho úmyselne vysadenie a "zhodenie" to na výhovorku, ze zlyhala.