icon

Sledujem si cyklus, aj keď nechcem otehotnieť

Dnes o 15:11

som divná keď si sledujem cyklus aj keď nechcem otehotnieť?
nechapem prečo si v mojom okoli ľudia myslia ze keď si sledujem ovuláciu a fázy cyklu tak sa automaticky snažím otehotnieť , pochopím keď sa ma niekto raz spýta ale ľudia z môjho okolia mi vravia ze som čudná atd. za to ze sa sledujem .. ale ja to robím čisto len zo zdrav. hľadiska nie kvôli dieťaťu neplánujem mať deti najbližších minimálne 5 rokov som za to divná keď sa takto sledujem podľa vás?

anonym_0f7334
Dnes o 15:13

Nie, skor si divna ze to ludom vesias na nos

katarinaba
Dnes o 15:13

A preco ludom vobec vesias na nos, ze sa sledujes? Mne skor pride toto divne.

anonym_f53e15
Dnes o 15:16

Čo ja viem? Za mňa to divné je. Niečo by mi to bolo, keď neplánujem otehotnieť?

januska12323
Dnes o 15:18

Mám aplikáciu a nikto z môjho okolia nevie kedy som v akej fáze, načo im to hovoríš?

anonym_5df375
Dnes o 15:20

Ja si to tiež sledujem , a nevie o tom nikto. Nemám dôvod to vešať na nos kadekomu.

crazy_cat_lady
Dnes o 15:22

A naco im to vesias na nos?

anonym_c3a6fb
Dnes o 15:24

@anonym_autor nic divne na tom nevidim, stale mam appku a to uz 10 mesiacov nemam dovod, ale ma aj ine funkcie a ked mi bola osozna, vyuzivala som ju zaciatkom cisto na sledovanie cyklu a zapisanie, neskor na otehotnenie, neskor na neotehotnenie... nic divne na tom nie je, divne je zdielat s ludmi, ktorých je do toho prd, taketo info . vo finale, celemu svetu to moze byt divne, ved ale asi vies preco to robis

gab1sol
Dnes o 15:30
@anonym_f53e15

Čo ja viem? Za mňa to divné je. Niečo by mi to bolo, keď neplánujem otehotnieť?

@anonym_f53e15 napr. ja si sledujem cyklus práve preto, aby som neotehotnela. Ale netestujem sa, len si značím menzes a už poznám svoje telo, aby som vedela, kedy cca u mňa prebieha ovulácia. Takže sledovať si fázy cyklu neznamená len chcieť otehotnieť, ale aj naopak - nechcieť otehotnieť.

Ale súhlasím s názormi, bežne okoliu nevešám na nos, že sa takto sledujem.

tamvtme
Dnes o 15:30

Ja si sledujem cyklus z 2 dovodov - nechcem otehotniet a ked viem, kedy mam ovulaciu, tak viem, kedy pride MS….ale tiez to nerozpravam ludom len tak aby rec nestala😅

cimage
Dnes o 15:33

Ja si tiez sledujem cyklus a prave preto, lebo nechcem otehotniet. Len ja to nikomu nehovorim. Je to moja sukromna vec.

anonym_20d10a
Dnes o 15:44

@anonym_autor ďakujeme za informáciu

anonym_197b8a
Dnes o 15:44

@anonym_autor ty svoj cyklus preberáš s okolím? Ráno v autobuse, v práci s kolegami, kaderníčkou, dáš foto ovulačného testu každý mesiac na facebook? No každý má iné koníčky

anonym_61543d
Dnes o 15:45

Ďakujem za oznam. Ja som si nesledoval ovuláciu aj keď som plánovala otehotnieť

wolf_
Dnes o 18:02

Mne naopak príde zvláštne ak žena svoj vlastný cyklus vôbec nepozná. Sledujem si ho dlhé roky. Jednak lebo je to určitý indikátor zdravia a druhá vec, že sa vplyvom cyklu mení aj žena, čo mi celkom uľahčuje život ak sa v tom dobre poznám a zároveň mi príde aj prirodzené si na základe toho ten život/aktivity prispôsobovať. Je ale pravda, že o tom nevykladám len tak okoliu. O mojom cykle vie akurát tak muž.

pr85
Dnes o 19:09

@anonym_autor Vôbec nie si divná, mne sa to zdá OK. Aspon budes vedieť používať PPR v manželstve.

anonym_b1d39c
Dnes o 19:26

Divné to nie je ale to že si cyklus sledujem vie len môj muž a ja. Podľa mňa je rozumné poznať svoje telo. Nikdy nestresujem, že mi menštruácia mešká 2 dni a či nie som tehotná a či mi to ešte test môže ukázať alebo nie, lebo viem, kedy mám ovuláciu a vždy mi do 14 dní ms príde. Takže mi nikdy ms nemešká a len sa mi posúva ovulácia. Nemusí si každá žena sledovať cyklus, ale každý deň som svedkom v diskusiach, že aj ženy, čo sa snažia otehotnieť nemajú základné poznatky o svojich cykloch a to je veľká škoda.