icon

Sterilizácia a túžba po ďalšom dieťati

23. jan 2026

Stala sa vám situácia, že ste podstúpili sterilizáciu a potom ste chceli ďalšie dieťa ? Aké to boli okolnosti. Ja keby to podstúpim už by som sa navždy cítila bezcenná. Aj keby som už nemohla mať dieťa alebo nechcela túto možnosť by som si nikým nedala vziať. Mňa až striasa pri tej predstave. Nikoho sa nechce dotknut ale prečo ste radšej nezvolili inú formu antikoncepcie ? Mne to lekári núkali a nikdy by som na to nepristúpila.

minenkaa
Včera o 12:04
@pr85

@minenkaa Ale potom by naše manželstvo rýchlo skončilo, nemyslíš? A zachádzať do úplných extrémov. Žena má 2 deti z toho 1 novorodenca, ktorý je 24/7 prilepený na jej prsník. A plus je katolícka. Takže sa niečoho takéhoto nebojím.

@pr85 koľko ma tvoja žena rokov

viestta
Včera o 12:05
@pr85

@minenkaa Ale potom by naše manželstvo rýchlo skončilo, nemyslíš? A zachádzať do úplných extrémov. Žena má 2 deti z toho 1 novorodenca, ktorý je 24/7 prilepený na jej prsník. A plus je katolícka. Takže sa niečoho takéhoto nebojím.

@pr85 ale sak vase manzelstvo by rychlo skoncit nemohlo. Skoncit by mohlo, anulacia sa vybavit da, ale vase manzelstvo naplnene bolo, takze to by bolo vcelku nemozne

januska12323
Včera o 12:30
@pr85

@minenkaa Odmietnuť sexuálny styk. A bola by na sucho aj s celou antikoncepciou.

@pr85 myslíš, že je pre ňu trest nespať s tebou? Aby nakoniec nebola aj rada.

volterra
Včera o 13:00
@anonym_9d5988

@volterra prosím ťa mala si potom aj nejaké negatívne účinky, alebo ta to nejak ovplyvňuje? Mňa čaká 3 cisársky a čítam o tej téme a dosť o tom uvažujem, ďakujem

@anonym_9d5988 čo myslíš po pojmom negatívne účinky? Ak myslíš komplikácie pri alebo po zákroku, tak to bolo úplne bezproblémové. Mne to robili laparoskopicky v celkovej anestézii, po prebudení som nemala nijaké bolesti, nebolo mi zle, keby ma boli pustili, mohla som ísť kľudne hodinu po prebudení domov. Žiadne bolesti, ani zmeny v cykle či v hormonálnej činnosti vaječníkov, nič, absolútne nič sa nezmenilo.

simsalabim
Včera o 13:16
@volterra

@anonym_9d5988 čo myslíš po pojmom negatívne účinky? Ak myslíš komplikácie pri alebo po zákroku, tak to bolo úplne bezproblémové. Mne to robili laparoskopicky v celkovej anestézii, po prebudení som nemala nijaké bolesti, nebolo mi zle, keby ma boli pustili, mohla som ísť kľudne hodinu po prebudení domov. Žiadne bolesti, ani zmeny v cykle či v hormonálnej činnosti vaječníkov, nič, absolútne nič sa nezmenilo.

@volterra ja lutujem, ze som sa na to nedala, kebyze tusim, ako dlho budem plodna, sla by som po 2.porode do toho…

kiki68
Včera o 14:12
@anonym_1a30be

@kiki68 A inú ochranu si nezvazovala? Niečo, čo ťa nespraví dlhodobo neplodnou.

@anonym_1a30be mam po 40 a dve deti, nie dalsie nechcem a nebudem riskovat. Hormony nesmiem skrz ine problemy, takze nam ostavaju kondomy v podstate. Alebo u muza vazektomia.

kiki68
Včera o 14:18
@pr85

@sara07 Existuje aj adopcia a anonymný pôrod, plus dieťa možno beztrestne odložiť do baby boxu. Interrupcia nie je kljedine riešenie.

@pr85 Problem je ked to dieta nemas sancu vynosit, zdravotne. Ale hovorim, ja mam uz 40 a pre man dieta uz nie je tema. Deti musis aj vychovat a nie z nich spravit len tak siroty. Z tohto dovodu sa nechcem dostat do takej situacie, ze by som isla riskovat zivot mna a aj toho dietata a este wellbeing rodiny.

sara07
Včera o 14:37
@pr85

@sara07 Existuje aj adopcia a anonymný pôrod, plus dieťa možno beztrestne odložiť do baby boxu. Interrupcia nie je kljedine riešenie.

@pr85 anonymny pôrod su len kecy v tejto drbarni tu , viem minimalne o dvoch a to ma drby nikdy nezaujímali, a brucho ako schovaš ?? to neuhraš že som pribrala
na to aby si odložil dieta do babyboxu by ludia museli mat v sebe viac empatie, pochopenia a neviem čoho ..
tu skoro nik nepovie ako fajn že dieta dala na adopciou ale hned negativne kecy o krkavčej matky a neviem čo všetko...
takže na toto ti pristupi neskutočne malé % žien
ja len dufam že tebe boh nadalí aspon 10 detí , aby si dost vela svojich názorov zmenil
a mimochodom chlap čo dlhšie nesuloži je neskutočne agresivny impulzivny neznesitelny takže fakt neviem ako ty ideš držat napr celibat ....

sara07
Včera o 14:38
@kiki68

@pr85 Problem je ked to dieta nemas sancu vynosit, zdravotne. Ale hovorim, ja mam uz 40 a pre man dieta uz nie je tema. Deti musis aj vychovat a nie z nich spravit len tak siroty. Z tohto dovodu sa nechcem dostat do takej situacie, ze by som isla riskovat zivot mna a aj toho dietata a este wellbeing rodiny.

@kiki68 on je neskutočne krestansky založený až fanaticky on neuznava absolutne nič okrem toho že dieta sa musi narodit a bodka, to tu bolo už par diskusii a to sa už tu mierne kroti

sara07
Včera o 14:40
@pr85

@pr85 zvlaštne ako si to napísal že žena má dve deti
snád MY máme dve deti , píšeš tak divne o nej

minenkaa
Včera o 14:41
@sara07

@sara07 a ešte sa mu môže stat,že tie deti ostanú jemu na krku

simsalabim
Včera o 14:46
@sara07

@pr85 anonymny pôrod su len kecy v tejto drbarni tu , viem minimalne o dvoch a to ma drby nikdy nezaujímali, a brucho ako schovaš ?? to neuhraš že som pribrala
na to aby si odložil dieta do babyboxu by ludia museli mat v sebe viac empatie, pochopenia a neviem čoho ..
tu skoro nik nepovie ako fajn že dieta dala na adopciou ale hned negativne kecy o krkavčej matky a neviem čo všetko...
ja len dufam že tebe boh nadalí aspon 10 detí , aby si dost vela svojich názorov zmenil
a mimochodom chlap čo dlhšie nesuloži je neskutočne agresivny impulzivny neznesitelny takže fakt neviem ako ty ideš držat napr celibat ....

@sara07 nehovoriac o tom, ze tehotenstvo a porod zenu nezmazatelne poznaci. Ta zena nemusi byt ochotna to podstupit.

kiki68
Včera o 14:46
@sara07

@kiki68 on je neskutočne krestansky založený až fanaticky on neuznava absolutne nič okrem toho že dieta sa musi narodit a bodka, to tu bolo už par diskusii a to sa už tu mierne kroti

@sara07 ja viem, ja by som so dieta vziat nedala a prave preto sa chcem tej situacii uplne vyhnut. Navyse tu chce pd 40 plus nech rodia ako jablone. Co tiez nie je take super len rodit a rodit kym sa nieco nestane

pr85
Včera o 15:59
@sara07

@sara07 prečo? Samozrejme, že my máme 2 deti.

pr85
Včera o 16:04
@kiki68

@kiki68 OK. Nikto ťa nenúti mat ďalšie dieťa. Len prosím nerob na sebe zákroky, ktoré sú nezvratné. Keď si katolícka, tak ťa len informujem, že podľa učenia Cirkvi sú priame sterilizácie zakázané. A sú smrteľným hriechom. Nemusí sa ti to páčiť, ale tak to je. Don't shoot the messenger.

kiki68
Včera o 16:08
@pr85

@kiki68 OK. Nikto ťa nenúti mat ďalšie dieťa. Len prosím nerob na sebe zákroky, ktoré sú nezvratné. Keď si katolícka, tak ťa len informujem, že podľa učenia Cirkvi sú priame sterilizácie zakázané. A sú smrteľným hriechom. Nemusí sa ti to páčiť, ale tak to je. Don't shoot the messenger.

@pr85 myslim, ze Ty a ani nikto mi nepojdes utierat detom zadky, ked sa nieco mne stane. Toto mozes povedat svojej zene.

pr85
Včera o 16:09
@sara07

@sara07 Ďakujem, že sa staráš o môj sexuálny život. A tie možnosti tu sú, ja by som nikdy on, ženu, ktorá ide na anonymný pôrod, dá dieťa na adopciu alebo do baby boxu neodsúdil.

pr85
Včera o 16:18
@kiki68

@pr85 myslim, ze Ty a ani nikto mi nepojdes utierat detom zadky, ked sa nieco mne stane. Toto mozes povedat svojej zene.

@kiki68 OK. Vieš čo rob si, čo chces. Je to tvoje telo. Moja žena na takýto zákrok nepôjde (ani ja).

minenkaa
Včera o 16:39
@pr85

@kiki68 OK. Vieš čo rob si, čo chces. Je to tvoje telo. Moja žena na takýto zákrok nepôjde (ani ja).

@pr85 ako vies,že nepôjde?

pr85
Včera o 17:11
@minenkaa

@pr85 ako vies,že nepôjde?

@minenkaa Asi preto, že je moja žena a poznám ju? Žijeme 5 a pol roka vo sviatostnom manželstve a sme katolíci. Tak preto.

sara07
Včera o 17:15
@pr85

@sara07 prečo? Samozrejme, že my máme 2 deti.

@pr85 neskoro , ja som si už predtym všimla že sa tak inak vyjadruješ a neverim že máte 100% zhodu nazorov na totálne všetko
ty máš proste vyriešene ako to bude a je

sara07
Včera o 17:18
@pr85

@pr85 ked vie takyto tvoj názor vešat na nos ti to nebude a vždy sa da že o tom ani nevieš zvlašt ked je to skoro
schválne ked povie že nechce mat viac deti , idete mat formu anikoncepcie plodne neplodne nič viac ,

sara07
Včera o 17:22
@pr85

@sara07 Ďakujem, že sa staráš o môj sexuálny život. A tie možnosti tu sú, ja by som nikdy on, ženu, ktorá ide na anonymný pôrod, dá dieťa na adopciu alebo do baby boxu neodsúdil.

@pr85 to si ty alebo ja , ale pri tých utajenych z okolia čo boli , som bola exot ,
a kolko deti si idete adoptovat ? lebo v tych detskych domovoch ako nejak pozitne rozpravat o minulosti som nepočula, či to je jedno, maju uplne iny štart do života

minenkaa
Včera o 17:25
@pr85

@minenkaa Asi preto, že je moja žena a poznám ju? Žijeme 5 a pol roka vo sviatostnom manželstve a sme katolíci. Tak preto.

@pr85 a toto je istota? Ty máš ale pohľad na iných ,ľudia menia názor a koľko ma manželka rokov?Ako dlho ju poznáš?

bessie12
Včera o 17:33
@minenkaa

@pr85 a toto je istota? Ty máš ale pohľad na iných ,ľudia menia názor a koľko ma manželka rokov?Ako dlho ju poznáš?

@minenkaa hlavne, že je v skupine sterilizácia ženy 🤨

saxana000
Včera o 17:39

Lebo deti na 100% viac nechcem. hormonalny koktejl dalsich 15 rokov moje telo nepotrebuje a sex cez prsiplast ma nebavi.. a antikoncepcia ktora nedosahuje aspon 90% podla mna nie je antikoncepcia ale cista loteria.zo zdravitneho psychickeho a financneho hladiska bola pre mna sterilizacia idealna. Ak by vo mne driemal plamienok ze mozno este niekedy by som sa pohravala s myslienkou na dalsie dieta nepodstupim ju a radsej volim este docasne nieco ine.ale ja som bola rozhodnuta na milion percent a vobec nelutujem.
Btw katolicka som ale z tohoto sa nikdy nikomu spovedat nebudem. Ja sa spovedam z hriechov ktore ma tazia a rozhodovay o svojom zdravi a svojom tele budem iba ja a rozhodne nie farar.

saxana000
Včera o 17:42
@volterra

@volterra presne jak ja v piatok zakrok a pondelok v robote na rajone..

anonym_b76293
Včera o 17:45
@anonym_595de2

Mám kamarátku čo spravili jej sterilizáciu pri treťom pôrode a normálne otehotnela aj po štvrtý krát. Takže ani sterilizácia neni sto percentna.

@anonym_595de2 zalezi od typu zakroku niekedy sa vajcovody upchavali a podvezovali.snurka alebo upchavka mohla povolit a vajcovod sa spriechodnil.dnes sa vajcovody kauterizatorom trvalo odstranuju. A nove tam za ziadnych okolnosti nedorastu..

saxana000
Včera o 17:47
@marca12

@anonym_autor Ty si nieco podobne ako moja znama. Mala rakovinu,vyoperovali jej vsetky zenske organy vajcovody, maternicu. Namiesto toho,aby oslavovala zivot,narieka,ze je bezcenna,ze uz nie je zena. Ten,kto sa rozhodne podstupit sterilizaciu na to ma vazny dovod. Neboj sa,nesterilizuju len tak a hocikoho,kto si zaziada. Tvoja cena spociva v niecom inom a nie v tom,ci mas cinne rozmnozovacie organy.

@marca12 a si predstav ze na vlastnu ziadost tam moze ist ktorakolvek zena ktora ma 18 rokov..

doriiis
Včera o 17:49
@marca12

@anonym_autor Ty si nieco podobne ako moja znama. Mala rakovinu,vyoperovali jej vsetky zenske organy vajcovody, maternicu. Namiesto toho,aby oslavovala zivot,narieka,ze je bezcenna,ze uz nie je zena. Ten,kto sa rozhodne podstupit sterilizaciu na to ma vazny dovod. Neboj sa,nesterilizuju len tak a hocikoho,kto si zaziada. Tvoja cena spociva v niecom inom a nie v tom,ci mas cinne rozmnozovacie organy.

@marca12 ... Sterilizáciu vykonajú úplne každému nad 18 rokov, kto o to požiada a zaplatí. Starý dobrý mýtus že musí mať aspoň 2 deti a vek už dávno neplati