icon

Sterilizácia ženy

14. júl 2022

Podstúpili ste niektorá sterilizáciu? Odporucate alebo ste proti tomu niektorá? Zaujímalo by ma, či to má nejaké nežiaduce účinky, komplikácie čo sa týka zdravotného stavu.

dorothee
14. júl 2022

Cakam stvrte dieta,po porode si ju planujem dat urobit,uz mam ziadost doma..Vraj mi to urobia den po porode-prirodzenom a cez pupok,kym je maternica vysoko..Inak by museli rezat..Ziadost musim minimalne mesiac pred zakrokom mat odovzdanu v nemocnici,inak mi to neurobia…cenu este neviem..

beata_k
Autor odpoveď zmazal
bykaterina
14. júl 2022

@beata_k kde som konkrétne napísala že som voči tomu? Skopiruj mi to prosím. Ďakujem

beata_k
Autor odpoveď zmazal
lenkasarka
14. júl 2022

@bykaterina vo mne nie je ani trochu jedu. Tak si to rozoberme. Ak aj by poslala chlapa na vazektomiu, kde ma záruku ,že spolu ostanú ? Nemá žiadnu. A další chlap? Aj toho posle? Čiže ideálne riešenie v prípade,že žena deti nechce je sterilizacia a práve na tu sa pýtala. Tie omáčky okolo toho sú jej na dve veci.. položila jasnú otázku a dostala od žien jasnú odpoved.

bykaterina
14. júl 2022

@beata_k tak medzi riadkami 😊 no tak medzi riadkami som napísala možnosti. A aj to že je každého vec či ide na taký zákrok, aj či bude mať 10 deti a aj to že žena nechce mať deti. Je to každej jednej ženy vec. A čo sa týka toho 15 storočia som ti to myslím vysvetlila. Prečo by žena mala znášať všetko keď je tu tá možnosť menej invazívna ktorú môže podstúpiť muz za 20 minút. A výsledok je že nebudu mať deti. Čo je u autorky bezpredmetné keďže nemá partnera. Nauč sa prosím čítať s porozumením a nie medzi riadkami. Ďakujem a prajem pekný večer ❤️

beata_k
Autor odpoveď zmazal
bykaterina
14. júl 2022

@lenkasarka to čo píšeš je bezpredmetné keďže nemá muža. A omáčky? No sú to možnosti nie omáčky. Narozdiel od Teba som dala aj link aká je cca cena a ako to prebieha a kto to môže absolvovať. Aj tebe pekný večer ❤️

bykaterina
14. júl 2022

@beata_k áno je to máš pravdu, je to na každej jednej ako naloží s danou možnosťou. Našťastie máme tie možnosti. 😊 Aj tebe

mikadooo
14. aug 2022

Ahoj, ja idem zajtra ku gynekologičke popýtať sa na detaily, lebo nad tým uvažujem a asi sa aj dám sterilizovať, neplánujem už rodiť. Tak ak máš nejaké konkrétnejšie otázky, kľudne mi ich napíš sem alebo do ip a ja sa zajtra opýtam. Moje otázky sú zatiaľ takéto:
- ako to prebieha, koľko to stojí a koľko cca budem ležať v nemocnici (som z ba, čiže pôjde o realitu v bratislavských nemocniciach), následne si to plánujem porovnať s nejakou jednodňovou chirurgiou a premyslieť, koľko chcem byť PN a či naozaj chcem ísť do štátnej nemocnice (kvôli práci, deťom)
- aké je riziko možného otehotnenia (opätovné zrastenie vaječníkov a spriechodnenie vajcovodov),
- kto posudzuje moju žiadosť a či mi ju naozaj môžu zamietnuť ak trebárs nemám deti atď.
- kedy od zákroku môžeme s mužom naplno sexovať bez ochrany 😁,
- čo ešte by som mala vedieť pred zákrokom.
Viac ma zatiaľ nenapadá, ale možno by mi tvoje ďalšie otázky tiež pomohli, aby som bola dobre informovaná. Ak by niekoho zaujímali aktuálne odpovede, tak dám potom vedieť čo som sa dozvedela.

autor
14. aug 2022

@mikadooo ahoj, ďakujem za ochotu. 🙂 Mňa by skôr zaujimali rizika operácie, či hrozí poškodenie orgánov brušnej dutiny, či sa operácia robí cez pupok, či teda nebudem mať jazvy na bruchu. Či je aj iná možnosť, napríklad tá sterilizacia bez anestézy, čo je zospodu, že kde ju robia na sk... A že či sa mám obávať narkózy. Ako dlho trvá stav v narkoze, a či má to bude po operácii bolieť. Ako dlho bude nafúknuté brucho po operácii (vraj 5 dní). Zvažujem, že či sa to aj oplatí, keď mám 37r, veď to zachvilu už aj prechod. 😂😂😂

autor
14. aug 2022

@mikadooo a nikdy som ešte nebola na operácii, operáciám sa vyhýbam len čo to ide a toto mi príde možno také že "z rozmaru".

mikadooo
14. aug 2022

Okej, opýtam sa, dám ti vedieť 🙂. Ja som sa operáciám žiaľ nevyhla, aj spinálnej, aj celkovej, takže som s tým okej 😄.

autor
14. aug 2022

@mikadooo a ešte že ako často si to ženy dávajú robiť 🙂

autor
14. aug 2022

Ak to robia denne, tak ako často sa objavia komplikácie napríklad

lluciiiii
14. aug 2022

Robia ju aj laparoskopicky a vtedy ked nejsu komplikacie tak púšťajú aj hned domov po cca 4h býva v celkovej anestéze ja tiež si chcem dať teraz počasie sekcie urobiť podľa mna najlepšia ochrana v prípade ze žena uz nechce mat deti poznám veľa prípadov co aj počas ochrany otehotneli len v tomto prípade treba byt 100% rozhodnutá ze dieťa uz nebudeš chcieť

autor
15. aug 2022

@mikadooo ahoj, no ako? Ako si sa rozhodla? A máš nejaké infosky? 🙂

mikadooo
15. aug 2022

Ahoj, nemám nič, dr tam nebola, že mám sa objednať, lebo teraz už ona len na objednávku berie pacientky. A mám ísť do nemocnice do nejakej gynekologickej ambulancie sa opýtať, či mi vôbec tú sterilizáciu spravia, ale sestrička nevedela moc toho... Že v stredu sa mi ozve a dá mi termín na gyndu. Mne to príde odveci odsedieť si pol dňa medzi tehuľkami na Antolskej a potom sa tam vypytovať k sterilizácii a či mi ju povolia, podľa mňa ten dr by kukal ako puk keby som sa tam zrazu zjavila 😄, takže najprv počkám do stredy a budem sa dobýjať ku svojej gynekologičke. 🤷 Potom napíšem viac, ak teda nedostanem termín až na október alebo kedy 🙈.

mikadooo
15. aug 2022

@lluciiiii ahoj, ty sa v tom vyznáš? Mne ide o sterilizáciu bez pôrodu. Naozaj ma v jeden deň v štátnej nemocnici aj hospitalizujú a podvečer aj prepustia do domácej liečby? Lebo nechce sa mi to príliš veriť, že toto funguje v štátnych nemocniciach...

autor
15. aug 2022

@mikadooo jasné, ďakujem 🙂 A ty už máš koľko rokov, deti? Si vydatá?

viki_lv
15. aug 2022

Tiež uvažujem nad sterilkou, mimo pôrodu. Už nechcem ďalšie deti

mikadooo
15. aug 2022

Áno, vydatá, 3 deti, 40+. Fakt už by nejaká komisia nemusela mať so mnou problém, už som na odpis 😂.

autor
16. aug 2022

@mikadooo chvíľu ešte počkáš, budeš v prechode už nebude treba 😀

lluciiiii
16. aug 2022

@mikadooo ja som si o tom hladala uz veľa krát nakolko som po treťom dietati to chcela absolvovať na súkromnej klinike to funguje takto ak si nájdeš aj kliniku tak tam vačšinou o tom je aj písané pekne ako to prebehne a všade kde som pozerala tak bolo takto s tou hospitalizáciou staci pozriet ako to je ale v štátnej neviem ale nemyslím si ze inak záleží skor ako to robia toto prebieha pri laparoskopickej

mikadooo
16. aug 2022

@lluciiiii áno, viem, to som aj ja našla. Zaujímala ma tá štátna. Lebo Antolská som našla, že výkon stojí 300€, oproti súkromnej 500-600€, akurát ak ma na Antolskej nechajú ležať 4 dni, tak to by bol pre mňa problém. Ak ale to bude trvať rovnako, tak radšej ušetrím tých 300eur 🙂. No nič, asi si to budem musieť odsedieť na Antolskej ak chcem zistiť viac...🙂.

autor
16. aug 2022

@mikadooo sranda, ja bývam tiež blízko antolskej, tak by sme to tam vedeli riešiť aj spolu 😀 Inak, ja mám ešte stále kartu u Kocha, dúfam, že mi to tam nedajú zaplatiť, lebo už som tam 7r nebola 😀

autor
16. aug 2022

@mikadooo prosím ak zistíš, daj mi vedieť. Ja tiež neznášam nemocnice, minule som tam ležala iba na infuzii asi 2-3 hodinky, ale skoro som sa zbláznila 😀

mikadooo
16. aug 2022

Dobre, teraz čakám na tú stredu, či sa mi ozve tá moja gynekologička a ak mi tá nedá viac info, tak pôjdem na tú Antolskú. Budem informovať o ďalšom postupe 😄.

autor
16. aug 2022

@mikadooo si zlatá 😀

mikadooo
17. aug 2022

Ahoj, tak gynekologička ma poslala na antolskú, poliklinika, prízemie, č.dv.25 😄. Toľko k informáciám... Tak sa zas ozvem, keď sa tam dostanem...🤷🤷🤷