Vnútromaternicové teliesko Arianna - vaše skúsenosti
Viem, ze existuje, ale to je tak vsetko..moj gyn. mi odporucal Mirenu, ta je ale hormonalna, a Dana sa mi velmi nepozdava. O Arianne som sa dozvedela az neskor, tak hladam informacie. Na nete nie je skoro nic, ani tu na stranke som toho vela nenasla. Je hormonalna, ci nie? Kolko stoji? Da sa vobec na SK zohnat? Je vhodna aj po sekcii? Ak mate akekolvek skusenosti, budem vdacna, ak sa podelite. Dakujem.
@ep8985 a ako ti sadla ja ju mam od januára tohoto roku a 2 menštruácie boli na 3 deň silné akoby ma rezali.. Musela som mať poporodne vložky.. A mam menzes každých 21 dní a trvá až týždeň a ešte ma aj týždeň pred tým než ju dostanem boli brucho.
@zoizoi 80 e? Dáko moc moja stála 40 u môjho gynekológa plus 30 e zavedenie to sa platilo jemu
@silvialilien toto som mala aj ja... Bolesti už sa zmiernili, nie sú ani mimo cyklu resp kramov. Ale silné mi ostali. Tie prvé 2-3 dni sú také horšie no. Ale neviem povedať, či je to z ariany alebo následok druhého pôrodu. Doktorka mi chcela dať niečo (ascorutin) na zmiernenie toho silného krvácania ale kvôli dojčeniu nemohla..
@ep8985 pekne ale tak furt lepšie ako lieky
@silvialilien presne. Dr vravela, že sa to bude musieť "udomácnit", tak treba vydržať. Ja hlavne oceňujem, že je to nehormonalne 😉
@ep8985 presne takto aj ja. Liečim sa na štítnu hormónov mam až moc. Pozri na mojom profile som dávala tiež otázku a baby písali.. No žiadna že by sa to časom upravilo.. Aale momentálne mám 3 menzes od vloženia a teda mam ho dnes 5 deň ale včera večer do rána už čistá vložka a žiadny deň nebol taký silný ako predtým.. Dúfam že už mi skončili lebo mať ich týždeň je dlho.. A ty to ako máš
@silvialilien ja som vždy mala a teda aj mám 7 dní.. Takže v tomto žiadna zmena.
@ep8985 ja som mávala 5
@silvialilien ach, mne sa zase vrátili tie bolesti mimo menzesu 😭. 4 dni som bola úplne odpalena...
@ep8985 teda dúfam ze sa ti to upraví ja som zvedavá aky bude tento menzes. A je pravda ze ak s teliesko otehotnies tak máš interrupciu zadarmo? To tu jedna hola pisala
@silvialilien tiež som to čítala, že zo zákona to tak je. Neviem.
Ja som práve volala s Dr, že ma to už nemôže bolieť a mám bezodkladne prísť. Vraj to môže byť zápal ci infekcia z toho 😱. Takže idem rano na vyšetrenie a kultivaciu...
@ep8985 zevraj s toho sú časté zápaly
@silvialilien no ak to bude musieť ísť von, tak dnu už ďalšie nedám
@ep8985 bude to horšie s ochranou dáš tabletky potom?
@silvialilien neviem, naozaj. Ale ak sa čokoľvek potvrdí, čo má teliesko na svedomí, nové už nekúpim. Úprimne, oceňujem to, že je nehormonalne a ze sa už o nič človek nestará ale cnie sa mi za mojimi bezstarostnými kramami, kedy mi stačilo 3x počas dňa vymeniť tampón. Žiadne mega silné kravacanie. Žiadna vložka každú cca 1,5 hod, žiadny pocit že sa zo mňa vyslovene niečo leje..
@ep8985 veru áno to aj ja hovorím ze zlatý môj menzes
Zápal maternice, vajcovodu a v ňom aj tekutina a asi som aj v tom - ale mimo maternice 😭. Zajtra mi ide brať krv, robiť testy atď. a pôjde aj telesko von
@silvialilien celé zle!
Fuha máš ATB? Ci až po výsledkoch.. No držím palce a skoré uzdravenie
@silvialilien až po odberoch a vyteroch tj výsledkoch. Ďakujem
@silvialilien teliesko je vonku, už len čakať na výsledky
@ep8985 bolelo?
@ep8985
@silvialilien fiiiha, ja som si chcela dat Ariannu, ale no neviem teraz 🤔🤕😨
@nique666 ja s nou nemam problém zatiaľ čo sa týka zápalov a pod.
@silvialilien nie, nebolelo to

@zoizoi ahoj, nedala. Mala som nakoniec Mirenu, ale aj tu uz nemam, nepacilo sa jej u mna🙂..Niezeby nefungovala, len mi klesla do jazvy a chodila som k lekarovi ako na klavir, ci tam nevrastie, pripadne mi neprecestuje do brusnej dutiny. Tak som sa s nou asi po 3 r. rozlucila, nemala som na to nervy.