Vypadla vám už Mirena bez toho, aby ste si to všimli?

10. jan 2024

Veľký sok na preventívnej prehliadke dnes. Hormonálne teliesko zrazu nevidieť v maternici. Doktorka hľadala ultrazvukom fakt dlho. Tak ma poslala do nemocnice, lebo že sa môže stat, že prešlo cez stenu maternice niekam do brušnej dutiny, najčastejšie vraj sa to stáva niekde medzi črevá. Tak že nech sa pozrú aj oni a ak nenájdu, nech spravia RTG brucha. Na RTG nenašli nič. Takže dr. tvrdí, že vypadla a ja to si to nevšimla. Som v šoku, akože našťastie nie som tehotná, ale bojím sa, lebo vypadnúť som to fakt nevidela. Však je to pomerne veľký objekt. Stalo sa vám niečo podobne?
Ešte na RTG mi hovorila zas naopak iná dr., že je to určite dnu, len tento typ mierny čo mám ja je celý z plastu a plast nemusí byt vidieť, takže je určite dnu.
Čo si o tom myslite?

babulkomale
10. jan 2024

Myslim si, ze je dobre, ze som si to nedala 🤦
Sucitim s tebou. Riadna haluz, este som to nepocula.

autor
10. jan 2024

@babulkomale veru, dobre si spravila. S prvou som vôbec nemala problémy, preto som v šoku

lilinka76
10. jan 2024

Podľa mňa blbosť, že vypadla a ešte väčšia blbosť, že prešla cez stenu maternice k črevám. Mám už 3. v poradí. Kedy Ti ju zavádzali? Mávaš aj menštruáciu? Lebo ja nie.

kk77
10. jan 2024

Mojej kamaratke veru preslo vnutromaternicove teliesko cez stenu dnu do brucha a prirastlo sa zvonku na maternicu. Ale netusim, ako jej to nasli, ale viem, ze ju operovali. Podla mna by Ti ho mohli vidiet na CT.

mikadooo
10. jan 2024

No, ešte som o tom nepočula, že by teliesko vypadlo a ty si si to "nevšimla" 🤷. Každopádne asi by som sa poradila s inou gynekologičkou a pokiaľ je to možné, trvala by som na tom, nech mi to teliesko nájdu... Ak to nejde rontgenom tak nejakým iným spôsobom, ktorým to ide. Ak sa teda neopíjaš do nemoty, alebo nemáš výpadky pamäte, alebo čo. Vtedy samozrejme si si mohla "nevšimnúť".

autor
10. jan 2024

@mikadooo jejda nie… ani drogy neberiem, ani nič také, som bežná žena 😂
Ale už keď som sa z toho stresu ukludnila, začínam im veriť. Raz som mala v poslednej dobe takú menštruáciu, že ma bolelo trochu brucho (inak ma neboli nikdy) a išli zrazeniny zo mňa akoby po pôrode. Niektoré aj veľké. Vtedy som si o tom googlila a pobavilo ma, že vraj keď sú vacsie ako bobule hrozna alebo 2 centovka, lepšie vyhľadať gynekológa. Mne vtedy napadlo, že tie moje boli skôr ako 5 eurovka (trochu prehnane, ale rozhodne vacsie než všetky mince). Tak musela byt zabalená v jednej z nich. Vlastne mi to dáva zmysel, že keď taká zrazenia prešla krčkom, že zobrala tu špirálu.
Ten RTG bol fakt zo všetkých strán a až pod prsia, veľa záberov, tak keď to nevideli, tak asi fakt odišla. Čo je v podstate lepšie ako operácia. A v podstate dobre, že o tom viem takto skoro, lebo v septembri tam ešte zaručene bola.

autor
10. jan 2024

@lilinka76 hej, mávam menštruáciu. No stáva sa to, že prejde cez stenu maternice, 1-10 prípadov z 1000, keď pozrieš oficiálne info. Gynekologička hovorila ale, že sa to stáva takmer výlučne ženám po pôrode, že ešte nikdy nepočula o nejakej nerodicke, ktorej by sa to stalo
Aj v nemocnici hovorili, že majú každých pár mesiacov prípad strateného telieska.

dorothea221
27. jan 2024

Ano poznám jednu ktorej to vypadlo. Počula vo wc cinknutie.