Vysadenie hormonálnej antikoncepcie
30. júl 2012
Zdravím, žienky 🙂
Rada by som sa Vás spýtala na Vaše skúsenosti s vysadením HAK. Hlavne na problémy, ktoré to vysadenie sprevádzali.
Ja som užívala 6 mesiacov Chloé a počula som samé negatívne reči okolo vysadenia, tak mi prosím napíšte, na čo sa mám "tešiť" a najlepšie aj nejaké rady, ako zamedziť trebars zhoršeniu pleti, padaniu vlasov, výkyvom nálady a pod.
Vopred ďakujem 🙂
Predošlá
Strana
z4
Predošlá
Strana
z4

Pridám sa aj ja. HAK som brala 11 mesiacov, už skoro 3 mesiace nič. Pleť sa mi veľmi nezhoršila sem tam vyrážka. Samozrejme fúzy znovu holiť, ale s tým som počítala. Akurát ma pálila záha a zvykla som byť unavená. Bárs kedy kŕče, ale to je z toho čistenia od HAK.
Prvý menzes po 31 dňoch a úplná klasika ako pred HAK, akurát to príšerne bolelo. Druhý menzes tiež po 31 dňoch, ale absolútne nezvyčajný. Predtým som vždy zomierala druhý a tretí deň a trval 5 dní a teraz som išla skapať v prvý deň a na tretí bolo po menzese. Akurát sa objavilo sem tam špinenie. Teraz by som mala mať znovu menzes o pár dní, tak som len zvedavá. Lebo v poslednej dobe mi býva na zvracanie (niekedy viac/menej), zväčšené prsníky aj bradavky sú citlivejšie, neskutočne ma kríže bolia a dosť som pribrala (hoci vždy som bola krv a mlieko). Takže buď je to tehu alebo som len prepracovaná a ešte stále sa telo vyrovnáva s hormónmi.
Každopádne, už nikdy v živote by som to nebrala. Lebo tie posledné týždne brania HAK bol horor (už som nedokázala vydržať sama so sebou, nie aby so mnou vydržali iní), vysadenie ešte väčší des a pre mňa dosť bolestivý návrat do normálu.