icon

Začala som brať antikoncepciu a menzes neprestáva

munu
16. sep 2012

poradte mi, preco sa to deje a co je dovodom, co by som mala robit dalej.. cakat alebo sa skontaktovat s doktorkou ( co je v uk tazsie) ? rozhodla som sa zacat brat antikoncepciu, tak som sla ku lekarke, ktora mi ju predpisala na tri mesiace, ze uvidime ako to pojde a ak mi dobre sadne, tak potom mi ju moze predpisat na cely rok.. ked mi dosla menstruacia, tak som s prvym dnom zacala brat hak.. po nejakych styroch dnoch akoby menstruacia prestala pomaly (podotykam, ze cele styri dni bola slabsia s hak, nez som ju zvykla mat bez nej), potom bola pauza asi pol dna, nekrvacala som vobec, akoby menzes prestala uplne a zrazu zase trosicku cerstvej krvi a odvtedy to neprestalo.. dneska je to uz osmy den a stale vychadza cerstva krv, ale je jej tak malicko, ze mi staci jedna vlozka na cely den a noc.. neviem co robit, ci este pockat, kym sa telo neustali, predsa len su to hormonalne tabletky.. alebo sa radsej spytat lekarky co s tym? nemam absolutne ziadne bolesti, slabosti, zavraty, teploty, absolutne nic..v podstate mi to nezneprijemnuje nijako zivot, nijako ma neobmedzuje, ak nehovorim o sexe samozrejme, ten nieje mozny.. pytala som sa sestry a ta mi radila este pockat, ze sa s tym musi telo vyrovnat, ze to len prvy mesiac je takto.. uz som brala raz antikoncepciu, ale to bolo peknych par rokov dozadu a taketo problemy som pri zacinani s nou nemala, tak preto sa pytam.. dakujem za odpovede 🙂

sisaha
16. sep 2012

@munu pokial sa z teba krv neleje, tak sestra ma pravdu a telo sa vyrovnava s davkou hormonov. Ak by si spinila dlhsie ako 10 dni, tak zajdi k doktorke nech ta vysetri. Mozno ti bude musiet zmenit tabletky...

riana12
16. sep 2012

@munu ja som mala pri prvom blistri HAK menstruaciu 13 dní, potom až do novej menstruacie som spinila... gyn mi na ten 13. deň, ako som mu volala, povedal, že to je normálne, telo si zvyka... že treba vydržať... mne to iné ťažkosti nerobilo, len som slabo krvacala, bolesti som nemala... nepríjemné bolo len to nosenie vloziek... gyn mi vtedy povedal, ze ak by som este mala podobné problémy mala v ďalšom cykle, pri druhom blistri, tak ma vyšetrí a vymení mi ju... potom som si ju aj dala vymeniť v priebehu užívania 3. blistra... už som nekrvacala, ale spinenie niekoľkokrát za cyklus ma obtazovalo a tiez to nebolo dobre ani kvôli HAK, tak dlho sa spinit nema... z Maitalonu som prešla na Minervu, ale iba na dalsie 3 cykly... tiež to nebolo nič super, ale lepšie ako Maitalon... brala som to len ako liečbu, cize viac s HAK skúsenosti nemám...

munu
autor
16. sep 2012

@sisaha
@riana12 dakujem vam za rady.. tak ja este pockam.. dneska som bola uz aj na wecku asi 3x od rana a trosku mi bolo slabo na zaludku, ale toto som mala aj pri prvej mojej hak pred zhruba 8mimi rokmi, ked som ju zacala brat.. trvalo to len asi tyzden a potom to preslo, tak aj teraz pockam a uvidim, ako bude.. chcela by som brat hak aspon rok, lebo otehotniet uz neplanujem, dve deticky nam stacia a sme s nimi stastni a bojim sa, ze tretie by sme uz financne nemuseli zvladnut.. tak radsej sa idem chranit takto.. odkedy som ju teraz zacala brat, tak este mi zle nebolo, ani ma neprehanalo.. takze to vyzera tak, ze asi az dneska sa naplno prejavuju neziaduce ucinky a uvidim, ci to prejde alebo to bude pretrvavat.. v tom druhom pripade to budem riesit uz s lekarkou.. dakujem este raz, ste ma upokojili 🙂

bosoriak
16. sep 2012

@munu Mne takto reagovalo telo na HAK, ked som s nou zacinala, co bolo strasne davno 🙂 Mala som menzes cely mesiac a to poriadny, dostala som aj nejake injekcie. Pomohla az ta tyzdnova pauza a potom uz to bolo uplne bez problemov.

munu
autor
17. sep 2012

@bosoriak no ja som uz vcera nespinila, nekrvacala cely den a dneska sa to zase stipku vratilo, asi to takto bude pretrvavat fakt ten prvy mesiac, musim len vydrzat a uvidim ako bude po tej pauze..navyse vcera ma prehanalo cely den a dneska ma pobolieva cosi akoby maternica alebo lavy vajecnik, niesom si ista.. ale zrejme ten vajecnik.. moznoze este ovulku budem mat tento mesiac, lebo ak sa nemylim, tak tabletky by mali ovulke zabranit.. cisty chaos tento mesiac je pre mna.. dufam, ze tie tabletky v nasledujucich mesiacoch ocenim a ustali sa to vsetko ako ma byt 🙂

dahra
18. sep 2012

Ja som pred rokom v lete prvý a dúfam, že poslednýkrát mala HAK (artizia), brala som 3 balenia v kuse -tj.9 týždňov. Nechcela som mat menzes, bo uz pomaly som to dostavala na 21.den (tak sa mi cyklus skratil po porode). Spinila som vkuse cely cas - 9tyzdnov, ale 17.den od jej zacatia si presne pamatam, že vecer sa mi zrazu spustilo take krvacanie, ze som nestihala par hodin pomaly vlozky menit, pocas noci trosinku ustalo a do rana sa zmenilo na klasicke menstruacne krvacanie. To som uz bola u gynosky ako na koni, ta mi povedala, ze nemam prestat. Tak som to nechala tak, ale po 9 tyzdnoch som si uz dalsie balenie nesla prepisat. Jedine plus - uz dalsi rok mi mrcha nikdy nedosla na 21.den, ustalila sa na 25DC 🙂

luckamjar
19. okt 2012

Ja som pri svojej prvej HAK zacala mat spinenie a slabsie krvcanie od polovice balenia az do menzesu. Prvy mesiac som to este nechala tak, ale ked mi to potom neprestavalo sla som k doktorke a vymenila mi. Vraj mi nesadla davka hormonov a nie je idealna pre mna aby mi udrzala cyklus tak ako ma byt. Dostala som inu antikoncepciu a odvtedy idem bez problemov. 🙂

sashha
7. mar 2013

tiež mám podobný problém.... popri Dienorette, ktoré som začala brať pred mesiacom mám pocit, že mám vkuse menzes :( ....aj keď sa upravila intenzita a dĺžka (bežne som mávala strašne silné krámy s veľkými bolesťami a migrénami).... ale stále to špinenie :/ ....tiež si myslím, že telo sa po tehotenstve a kojení vyrovnáva s tými hormónmi, ktoré HAK obsahuje .... ja som mala predým aj ten problém, že som mala nadbytok mužských hormónov, tak to pripisujem aj tomuto.... tak ešte vydržím a ak sa situácia nezmení, zasa navštívim svoju lekárku.....