Život bez antikoncepcie
Ahojte,zaujímalo by ma ako ženy fungujú na systéme bez hocijakej antikoncepcie, len na základe svojich výpočtov plodných dní.. ako som tu všade čítala tak tie plodne dni sú veľmi nepresné,spermie vedia prežiť nejaký čas, do toho posunutá ovulácia a podobne..ale čítala som že mnohé tak fungujú, dlhodobo a vychádza im to..
@terry658 môj by bol radšej za kondóm, aby som nemusela užívať antikoncepciu, ale to zas odmietam ja.
@celess ty teda musíš závidieť @anjelicek26
@lavender94 ja som nikdy antikoncepciu nebrala. Kvôli žiadnemu chlapovi by som neriskovala takto svoje zdravie.
@terry658 tak ja ju neužívám kvôli chlapovi, ale kvôli sebe. Užívam cez 10 rokov a pravidelne si dávam sledovať pečeňové testy, krvné doštičky cholesterol a pokiaľ je všetko v norme, tak si len užívam. Dvojdňové takmer bezbolestne krvácanie proste chceš
@lavender94 no ja poznám veľa dievčat čo dostali zrazeniny, keď vysadili a chceli bábo tak to nešlo... Okrem toho sa to dostáva do pitnej vody, takže môžeš takto v podstate nútiť brať to ženy, čo antiku brať nechcú.
@elizabet173 tak každá preferujeme niečo iné
@terry658 ja mám vo svojom okolí veľa dievčat, čo užívali hak a otehotneli v pohode. Zas to sa nedá tak povedať, či tá žena má problém s plodnosťou kvôli antikoncepcii alebo by mala problém aj bez toho. A tá pitná voda to si nebudem nijak obhajovat, v tom máš úplnú pravdu.
@anjelicek26 suhlasim, az na to posledne, ja mam nepravidelne cykly a da sa to pouzit, hlavne to potvrdenie ovu a po nej bezpecno...
@autorka hlavne plodne dni sa NEPOCITAJU, musi sa sledovat viac znakov. A neriskovat, ked si nie si ista...
Ja mam take risknutia 2, ale ja by som nemenila, su uzasni 😊. Risknutia=sex naplno 10-ty a 11-ty den cyklu, spolahnuta, ze za posledne 2 roky bola ovu vzdy az 17-23.dna cyklu. A bum, tretie dieta pocate na 10-ty den cyklu, ovu bola 12-ty den a stvrte dieta pocate na 11-ty den cyklu, ovu prebehla cca 15-ty den cyklu. Takze ziadne pocitanie plodnych dni, prosim. Ale chcem podotknut, ze toto nie je "chyba" metody, ale moja chyba, lebo som sa neriadila priznakmi (v pripade toho tretieho dietata), ignorovala som plodny hlien a pri stvrtom mi ovu, aj bazalnu teplotu ovplyvnil covid.
@lavender94 ano, vadi mu to a velmi. Nuz, ale vadi mu aj kondom. Ten vadi aj mne vlastne...🙃.
Ale vadilo by mu este viac, kebyze mam brat hormony. Mam vysoky tlak, hypertyreozu, atd...
Po prebehnutej ovulacii uz ideme naplno. Tak si to vykompenzujeme. Lebo takto, fakt je to krasny zazitok, a uz sa nam fakt dostkrat stalo, ze sme boli hotovi prakticky naraz a to je daco neskutocne krasne. No len...🙃
@nevenka no práve, že my to takto máme skoro vždy, že sa urobíme naraz. Neviem si predstaviť to prerušiť ani u jedného z nás to musí byt strašne utrpenie. Našťastie nemám zdravotné problémy a môžem sa chrániť antikoncepciou hormonálnou.
Ja mám nepravidelnú MS a úplne v pohode žijeme bez antikoncepcie. Máme jedno plánované dieťa, za tie roky čo sme spolu sa nám nestala nehoda. A aj keby sa stane, tak sa tomu nebránim, ale zatiaľ si "dávame pozor". 😁

@lavender94 môjmu viac vadí kondóm, lebo ma necíti.