Ako dokončiť nedokončenú zálohu na WhatsApp?
15. aug 2026
Už ma z toho ide poraziť 😅 WhatsApp záloha má okolo 18 GB a vždy sa niekde zasekne. Raz na 40 %, potom na 70 %, ale do konca sa ešte nedostala ani raz.
Miesto na Google Drive mám, wifi ide normálne, časť videí som už vymazala aj mobil reštartovala. Preinštalovať WhatsApp sa bojím, nech neprídem o staré správy. Čo ešte skúsiť?

To, na com sa to zasekava, nie su spravy, ale videa. Samotna historia sprav ma aj po rokoch obvykle desiatky megabajtov a nahra sa za par sekund, tych 18 GB su prilohy. Skus v aplikacii Nastavenia, Chaty, Zaloha chatu vypnut Zahrnut videa a spustit zalohu znova. Malo by prebehnut skoro okamzite.
Videa tym nestratis, ostavaju v Galerii. Ak ich chces mat v cloude, nahraj ich zvlast cez Fotky Google. Ten upload sa da prerusit a pokracovat, kym zaloha WhatsAppu ide ako jeden celok a po preruseni zacina velku cast odznova. Preto sa zasekava zakazdym inde.
Dve veci to este casto zablokuju. Android uspava aplikacie na pozadi, takze WhatsAppu daj v nastaveniach baterie neobmedzeny rezim a pocas zalohovania nechaj displej zapnuty. A ak sa uz raz zaloha pokazila, casto pomoze tu staru na Google Drive zmazat a spustit uplne novu.
K obave z preinstalovania: spravy nie su v zalohe, ale v pamati telefonu, zaloha je len kopia. Telefon si navyse kazdu noc robi este lokalnu zalohu do vlastneho ulozska. Nez budes cokolvek preinstalovavat, skopiruj si tento priecinok do pocitaca a mas istotu aj bez Drivu.