Prečo Google Fotky hlásia stále plné úložisko?
prosím vás, kde ešte môže byť problém? vymazala som už dosť veľa fotiek aj videí, vysypala kôš a aj tak mi Google stále hlási, že mám skoro plné úložisko.
čakala som, že sa tým miesto uvoľní, ale skoro nič sa nezmenilo. kde sa dá pozrieť, čo mi tam vlastne zaberá najviac?
patrike ma dobru otazku, take maily naozaj chodia aj od podvodnikov. Ale ak to hlasenie vidis priamo v aplikacii Fotky alebo na one.google.com, je realne a netreba sa nicoho bat.
Kde sa da pozriet, co ti zabera najviac: one.google.com, sekcia sprava ukladacieho priestoru. Rozpise ti to po sluzbach, cize zvlast Disk, zvlast Gmail a zvlast Fotky, a rovno ti ponukne najvacsie subory a videa. Je to jedine miesto, kde to vidis pokope, v samotnych Fotkach sa k tomu neprepracujes.
A teraz preco sa ti po mazani skoro nic nezmenilo. Su na to dva dovody a ani jeden nie je o tom, ze by si mazala malo. Prvy: priestor nezdielaju len Fotky a Disk, ale aj Gmail a zalohy WhatsAppu. Zaloha WhatsAppu byva najvacsia jedna polozka v celom ucte a vo Fotkach ju nevidis vobec. Druhy, a ten je asi tvoj pripad: fotky a videa zalohovane v kvalite Setric priestoru, vtedy sa to volalo vysoka kvalita, pred 1. junom 2021 sa do priestoru nikdy nezapocitavali. Ked taku fotku vymazes, neuvolnis nic. Google to ma napisane priamo v pomocniku.
Este jedna vec, na ktoru sa lahko zabudne. Po vymazani vacsieho mnozstva suborov trva Googlu 48 az 72 hodin, kym priestor prepocita, takze ak si mazala vcera, to cislo este nemusi sediet. Kym cakas, skus v Gmaile zadat do vyhladavania has:attachment larger:10M, vyhodi ti to spravy s prilohami nad 10 MB. A vysyp aj kos a spam v Gmaile, nie len kos vo Fotkach, kym su tam, rataju sa do limitu.

Vypni si zalohovanie