icon

Bezplatná mapa lekárov a pohotovostí na Slovensku

tomas_buran_cgi
25. aug 2026

Ahojte všetci,

volám sa Tomáš a som grafik, manžel a otec 2 malých detí. Až poslednú dobu som začal viac vnímať problémy s hľadaním lekárov. Potreboval som alergológa - čo som našiel, tam ma nezobrali. Manželka predoperačné - hodiny googlenia a hľadania po weboch. Synček po narodení ultrazvuk - opäť googlenie a zisťovanie, kde robia novorodencom ultrazvuk. Tak som si povedal, stačilo.

Preto som vo voľnom čase zozbieral otvorené dáta a postavil nad nimi Vesmír zdravia – nezávislý a bezplatný projekt. - https://www.vesmirzdravia.sk/

Projekt má zjednodušiť hľadanie lekárov (hlavne takých, ktorí berú nových pacientov) a celé je to postavené tak, že sa vyhľadáva rovno na mape, môžete dať rovno navigovat, zavolať do ambulancie a mnoho ďalšieho.

Web je 100 % zadarmo, bez reklám a funguje priamo v prehliadači v mobile alebo na počítači (netreba nič inštalovať). Verim, že vám ušetrí stres a čas. Budem projekt ďalej vylepšovať. Ak tam nájdete nejaké problémy, prosnaím hláste ich. Ja to všetko postupne opravujem.

beata_k
25. aug 2026

@tomas_buran_cgi Celkom prakticke. Musi to byt cierne? 🙂

tomas_buran_cgi
autor
25. aug 2026
@beata_k

@tomas_buran_cgi Celkom prakticke. Musi to byt cierne? 🙂

@beata_k budem určite ešte riešiť kontrast a možno dám aj Light mód. Zrovna dnes mi znnámy apísal sa že to náročne číta. Vďaka za feedback.

anonym_342fb4
25. aug 2026

ak kliknem na mape na guličku, mohlo by ukázať detail ambulancie, tak skontrolujem čo mám vo svojom okolí

kliknem na filter, zapnem lekárne, zobrazí ikonky, zapnem "iba otvorené teraz" zobrazuje rovnaké lekárne, kliknem na zelenú ikonku lekárne a text "Zatvorené Dnes už zatvorené"

anonym_bb07ac
25. aug 2026

Ja len k tomu kontrastu. Áno, niektorým tá čierna vadi, ale myslíte aj na prístupnosť stránky pre rôznych ľudí - napríklad so zhoršeným zrakom, ktorý ten čierny kontrast uvítajú. Že by to ostalo ako možnosť mať stránku v preferovanom režime.

anonym_da5eed
25. aug 2026

Dáta, kto zastupuje lekára ti ťahá do dát, kto poskytuje lekársku starostlivosť.

janinah
Autor odpoveď zmazal
anonym_daec5e
25. aug 2026

@tomas_buran_cgi ja vôbec nevidím na tej mape prečítať názvy miest

anonym_174fe1
26. aug 2026

Odkiaľ sú čerpane informácie, keď v malom meste viac ako polovica lekárov chýba, pritom na vucke su zverejnený ?

tomas_buran_cgi
autor
26. aug 2026
@anonym_174fe1

Odkiaľ sú čerpane informácie, keď v malom meste viac ako polovica lekárov chýba, pritom na vucke su zverejnený ?

@anonym_174fe1 aj z vuc. Ak chýbajú,tak je to problém vyhľadávača, tie data by som mal mat. Viete mi prosím dat príklady ktorí chýbajú? Budem to vedieť diagnostikovať.

tomas_buran_cgi
autor
26. aug 2026

Vaše feedbacky ohľadom zlej citatelnosti mapy som zapracoval. Ešte spravaím j možnosť msi eniť mapu a dark/light mod. 🙂