icon

Milujete umelú inteligenciu aj vy?

20. júl 2026

Za mna je AI ten najlepsi internetovy pomocnik,google a ine vyhladavace sa s nou nedaju porovnat.Aj pri uceni je velmi napomocna.Vy ako?

Strana
z2
autor
21. júl 2026
@ivanakal

Za mna je to zbytocnost. Vymyslena, len aby ludia osprosteli. Tie iste veci si viem vyhladat na googli, a zapojit trosku rozum, nespoliehat sa len na AI nech to vyhlada ona, z akeho dovodu? Viem googlit, viem citat, mozog mam naco.. Ked som par krat davala nejake otazky, tak mi dala dost odveci rady.. a nie, neboli moje otazky nepresne, alebo nedostatocne. V praci mam kolegu, ktory je nou priam posadnuty, a je strasne smutne sledovat, ako mu z nej doslova prepina.. ludska komunikacia 0 bodov, vsetko riesi s AI.

@ivanakal naozaj?Ja zasa neznasam google zadas vyraz a castokrat to ani nenajde,zbytocne to zdrziava,musis precitat aj 30 stran kym sa dostanes k pointe,niektore medicinske ani nenajdes.Ja pouzivam pri uceni jazyka,studujem cudzi jazyk a lepsie mi vysverli ucivo ako profesor.Za mna aspon co sa tyka cudzieho jazyka je uplne perfektna myli sa tak okolo 5% co je ale zanedbatelne.

autor
21. júl 2026
@zuzanka.zuzu

totálne bludy píše a "fakty" jej viem podsunúť tak že podľa nich upravuje svoje odpovede 🙈 píše to čo očakávaš, mne to pripomína veštenie 😀

@zuzanka.zuzu to by som nepovedala,ja ju pouzivam pri cudzom jazyku a da sa na nu spolahnut na 99%.Aj teraz v lete vie dobre pomoct poradit dovolenku,hlavne ak krajina o ktoru mam zaujem nepoznam.

zuzanka.zuzu
21. júl 2026
@anonym_autor

@zuzanka.zuzu to by som nepovedala,ja ju pouzivam pri cudzom jazyku a da sa na nu spolahnut na 99%.Aj teraz v lete vie dobre pomoct poradit dovolenku,hlavne ak krajina o ktoru mam zaujem nepoznam.

@anonym_autor stačí jej pokladať kapciózne otázky a viesť debatu smerom ktorým chceš... ako tu už zaznelo, bludy predkladá ako fakty 😀🙈 ale tak keď ju používaš pri učení cudzieho jazyka a hľadaní dovolenky tak samozrejme že funguje ako googel a nie ako AI a teda si spokojná 😂

moonlight1210
21. júl 2026

AI mozes polozit otazku trochu obsirnejsie ako google vyhladavacu.

A dostanes suhrn informacii na jednom mieste.

Potom sa ale AI pytam este aj na zdroje a idem ich pozriet, nakolko mi pridu relevantne same o sebe.

Je to trochu priamejsia cesta k info, ako prehladavat stranky na google osobne.

autor
21. júl 2026
@zuzanka.zuzu

@anonym_autor stačí jej pokladať kapciózne otázky a viesť debatu smerom ktorým chceš... ako tu už zaznelo, bludy predkladá ako fakty 😀🙈 ale tak keď ju používaš pri učení cudzieho jazyka a hľadaní dovolenky tak samozrejme že funguje ako googel a nie ako AI a teda si spokojná 😂

@zuzanka.zuzu ale ja ju nevyuzivam na debatu,mne pomaha a velmi pri studiu cudzieho jazyka a myli sa minimalne.

anonym_d211b0
21. júl 2026
@lapersefona

@anonym_d211b0 co presne mas kde ponastavvane?

@lapersefona normalne v nastaveniach ale musis si vsade urobit ucet teda prihlasit sa emailom do AI ktore použivaš. Bez toho ta to do nastaveni ani nepusti asi.No a nie vsade pri kazdej AI mas aj zdroje stranky a to zaskrtnes.Mne sa este nestalo, ze by pri zdroji pisala bludy.Jedine ze by ten zdroj stranky odkial cerpala bol nepravdivy.Takze kolkokrat na vine ani nie je AI samotna ze pise somariny ale mylny zdroj teda stranka na nete odkial to precitala.Ved aj celkovo na nete nie je vsetko pravda.Plus ju mam prisposobenu sebe ako sa ma spravat atd.Ved v nastaveniach najdes vsetko len sa v tom treba pohrabat az do konca

anonym_e14a85
21. júl 2026
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu lenze to je zaklad pouzivania ai. pouzivat spravne prompty, aby si z nej vytiahla maximum. ked chces bludy, napise bludy. to je momentalny stav jej vyvoja. preto este nie je zbytocnym nastrojom. zbytocny je sposob, akym ju pouzivas. ani vysavac nezapinas tak, ze ho chces zapnut tlacidlom na zvinutie snury. preto si myslim, ze bolo priskoro "pustit ju" sirokej verejnosti.

anonym_e14a85
21. júl 2026

mnoho ludi si ju zamiena so zivou bytostou a takym sposobom s nou aj komunikuje. lenze ai nie je ziadny zivy clovek na druhom konci, je to len algoritmus (velmi pokrocily ale stale len algoritmus) clovek si ho moze "vytrenovat", ale nemoze od neho ocakavat vlastnosti ziveho cloveka a momentalne ani schopnost 100% urcovat, co je pravdive a co nie. kriticke myslenie este zrejme nema 🙂 a to ani vela ozajstnych ludi :D tam prevazuje este ludsky rozum. pri mojej praci ma dovolene navrhnut riesenia, ale zaroven si musi svoje navrhy aj hned skritizovat a pokusit sa najst slabe miesta. konecne vyhodnotenie musi nechat vzdy na mna, ale ma dovolene napisat k nemu vyhrady a JA ich zvazim. nenahradza cloveka, je len pomocnikom. ona si fakty nevymysla, vzdy ich odniekial cerpa a preto vo vela veciach pomaha spatna kontrola: skontroluj si to este raz a over toto, toto, toto (ze napr. existuje lepsi, efektivnejsi sposob a pod.) postupne to zacne robit automaticky. bolo by to nadlho sa tu o tom rozpisovat... ale ai je velmi cenny nastroj. jedna z jej nedotiahnutych veci je jej zasada ustretovosti voci ludskym navrhom aj pri pracovnom procese, ale to je samostatna kapitola

mk1111111111
21. júl 2026

Keby tak.neklamala, ako klame, tak ok. Ale spolahnut sa na info veru nemozes.

anonym_e14a85
21. júl 2026

a tu mame klasicky prispevok, o ktorom som pisala. ai neklame, nema to v umysle, ona nie je zivy tvor. naopak, je nastavena tak, aby vysla cloveku maximalne v ustrety (a to je zaroven aj jej slabinou) ak zadas nespravny prompt je chyba na tvojej strane, nevedomky si ju naviedol k nespravnej odpovedi. ak napr. napise na tvoju otazku nepravdivu odpoved, zadal si napr. prilis vseobecnu otazku, vylozila si tvoju otazku prilis strojovo, nasla zdroj kde je informacia uvedena. vrat sa k jej samokontrole, nauci sa to, da sa vytrenovat. ale musis k nej pristupovat ako k algorytmu, nie zivej osobe. malo chape naznaky :D

zuzanka.zuzu
21. júl 2026
anonym_e14a85
21. júl 2026
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu dobre chces na to odpoved? vyuzila si presne jeho povinnosti vychadzat uzivatelovi maximalne v ustrety aby si si dokazala, ze je zly. ja z naozaj realneho pouzivania ai ako nastroja na pracu, hned na prvy pohlad vidim chybu v prompte, vlozila si tam zamerne slovicko len, aby predpokladal, ze cesta autom ti pride zbytocna a zameral sa na udaj o vzdialenosti. zaroven tam nie je vyslovne uvedene, kde sa to auto ktore chces umyvat nachadza. ak sa pytas len a zaroven otazku ako sa tam mas dopravit, on predpoklada, ze tam mas co umyvat. rozumies, kde nastala chyba? on nerozumie naznakom, nechape vtipy a nelogicke otazky. nie je to clovek

zuzanka.zuzu
21. júl 2026
@anonym_e14a85

@zuzanka.zuzu dobre chces na to odpoved? vyuzila si presne jeho povinnosti vychadzat uzivatelovi maximalne v ustrety aby si si dokazala, ze je zly. ja z naozaj realneho pouzivania ai ako nastroja na pracu, hned na prvy pohlad vidim chybu v prompte, vlozila si tam zamerne slovicko len, aby predpokladal, ze cesta autom ti pride zbytocna a zameral sa na udaj o vzdialenosti. zaroven tam nie je vyslovne uvedene, kde sa to auto ktore chces umyvat nachadza. ak sa pytas len a zaroven otazku ako sa tam mas dopravit, on predpoklada, ze tam mas co umyvat. rozumies, kde nastala chyba? on nerozumie naznakom, nechape vtipy a nelogicke otazky. nie je to clovek

@anonym_e14a85 wtf? 🙈 je to vtip ktorý dnes koluje po FB, ja som nič nepísala iba mi prišlo vtipné že tu je dôkaz aká je to nepoužiteľná hovadina 😀 ale ty čo si taká premotivovaná? tebe za obhajobu platia či o čo ti ide? 😀

anonym_e14a85
21. júl 2026
@zuzanka.zuzu

@anonym_e14a85 wtf? 🙈 je to vtip ktorý dnes koluje po FB, ja som nič nepísala iba mi prišlo vtipné že tu je dôkaz aká je to nepoužiteľná hovadina 😀 ale ty čo si taká premotivovaná? tebe za obhajobu platia či o čo ti ide? 😀

@zuzanka.zuzu nie, v podstate mas pravdu, je mi to jedno. myslela som, ze mozno chcete vediet, ako funguje ai. lebo to vseobecne... ai klame, pise hluposti. na to uz len poslednu vetu a viac nemam co dodat. kto sa pyta, tomu odpoveda. dobru noc

autor
Včera o 10:28
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu ked mu davas tak problble otazky,ako co ti ma ma to odpovedat ai????To sa vazne pytas ai takto stupidity?

zuzanka.zuzu
Včera o 10:37
@anonym_autor

@zuzanka.zuzu ked mu davas tak problble otazky,ako co ti ma ma to odpovedat ai????To sa vazne pytas ai takto stupidity?

@anonym_autor 🙈😂😂😂

simca06022011
Včera o 10:39

@anonym_autor nie nemilujem, dokaze ma aj patricne vytocit :D a pomocnik je to dobry, pokym radi dobre :D Vyuzivam ju casto, ale vzdy vo mne ostane trosku pochybnost a fakty vazne si overujem aj inde, lebo ona dokaze si aj § vymysliet cele... :DD

martul
Včera o 10:47

@anonym_autor ja milujem svojho muža a deti, to mi stačí🙂

janulka1802
Včera o 10:50

Nemilujem AI... len ľudí. Nevyužívam, lebo nepotrebujem. Uvítala by som viac tej ľudskej, resp emočnej inteligencie medzi ľuďmi,

Strana
z2