icon

Oplatí sa ChatGPT Plus na prácu alebo stačí free?

19. júl 2026

Ahojte. Rozmýšľam nad ChatGPT Plus.
Nie na hranie, skôr či by sa mi to oplatilo pri práci. Občas riešim texty, maily, nápady, úpravy dokumentov a podobné veci. Free verziu používam, ale neviem, či je platená verzia taký rozdiel, aby som ju fakt využila každý mesiac.
Máte Plusko kvôli práci? Oplatí sa vám, alebo vám stačí free verzia?
Pekný deň všetkým.

Strana
z2
anonym_b08b87
19. júl 2026

Na moj odbor by sa to urcite neoplatilo a ani som neskusala so zadarmo verziou chatgpt alebo inej ai. Nevadi mi nad textom a pisanim rozmyslat

martinka17
19. júl 2026

A máš aj overené informácie od Chat GPT? Lebo mne odpovedá tak na 50 percent pravdivo. Vzdy si overujem čo mi napíšem a potom sa mi ospravedlňuje a píše správne odpovede. Skús inú AI za mňa. Teraz som riešila jedno podanie na okresný úrad, dal mi rok staré info, chybný formulár.....

autor
19. júl 2026
@martinka17

A máš aj overené informácie od Chat GPT? Lebo mne odpovedá tak na 50 percent pravdivo. Vzdy si overujem čo mi napíšem a potom sa mi ospravedlňuje a píše správne odpovede. Skús inú AI za mňa. Teraz som riešila jedno podanie na okresný úrad, dal mi rok staré info, chybný formulár.....

@martinka17 Ktorú inú AI?

mmonika
19. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja pouzivam platenu verziu, a tam odpoveda viac pravdivo, aj obrazky robi krajšie

martinka17
19. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor hľadaj podľa toho, načo ju potrebuješ

anonym_1f4012
19. júl 2026

Darmo ti tu dakto bude radiť, keď neuvedies, čo chces robiť. Aj keby si mala platenú a nevedela ju využívať správne bolo by ti to nanič. Však si vyskúšaj na mesiac a uvidíš

anonym_c614af
19. júl 2026

@anonym_autor
Davaj si pozor kde robis casto sa mozes dostat nevedomky do pruseru
Regulatory Compliance: In industries like healthcare, law, and finance, unauthorized use of external AI can immediately violate privacy laws (such as GDPR) and strict confidentiality agreements

anonym_6faf39
19. júl 2026

My sme si aj zaplatili business licenciu a uplny prepadák. 95% pise chybovo. Vzdy ho musim opravovat, upozornovat, ze to som uz pisala, alebo ma opravuje on vo veciach ktore mi on sam navrhoval. Uplne dno, vyhodené peniaze. Ak robis co i len trosku odbornejsiu pracu, nespoliehala by som sa nanho. Ale mne uz aj v trivialnych veciach zle radil, napr.ako sa dostanem z miesta A do miesta B, akym busom, poradil zle. Nerozumiem ak by si ktokolvek gpt chvalil, bud nie je inteligentnejsi od neho, ze mu nevie argumentovat, alebo naozaj ho pouziva na take temy, ktore gpt zvladne. Ja som dokonca zistila, ked som si jednu vec po dlhych nezmyselnych vypisovackach s gpt, urobila cisto ja-sem tam sa s nim akoze radila, v zavere dodal, ze to bol najtazsi projekt na akom pracoval 😂, takze evidentne jeho inteligencia je este v plienkach, lebo zas take zlozite to nebolo, len dat to do suladu vo viacerych rovinach, no. On zaroven nezvladne ani citovat ustanovenie nejakeho zakona, ani ked mu das zdroj, takze...tak...

anonym_c614af
19. júl 2026
@anonym_6faf39

My sme si aj zaplatili business licenciu a uplny prepadák. 95% pise chybovo. Vzdy ho musim opravovat, upozornovat, ze to som uz pisala, alebo ma opravuje on vo veciach ktore mi on sam navrhoval. Uplne dno, vyhodené peniaze. Ak robis co i len trosku odbornejsiu pracu, nespoliehala by som sa nanho. Ale mne uz aj v trivialnych veciach zle radil, napr.ako sa dostanem z miesta A do miesta B, akym busom, poradil zle. Nerozumiem ak by si ktokolvek gpt chvalil, bud nie je inteligentnejsi od neho, ze mu nevie argumentovat, alebo naozaj ho pouziva na take temy, ktore gpt zvladne. Ja som dokonca zistila, ked som si jednu vec po dlhych nezmyselnych vypisovackach s gpt, urobila cisto ja-sem tam sa s nim akoze radila, v zavere dodal, ze to bol najtazsi projekt na akom pracoval 😂, takze evidentne jeho inteligencia je este v plienkach, lebo zas take zlozite to nebolo, len dat to do suladu vo viacerych rovinach, no. On zaroven nezvladne ani citovat ustanovenie nejakeho zakona, ani ked mu das zdroj, takze...tak...

@anonym_6faf39
V Slovencine alebo v Anglictine ?

anonym_c614af
19. júl 2026
@anonym_c614af

@anonym_6faf39
V Slovencine alebo v Anglictine ?

@anonym_c614af
Preto sa pytam AI sama potrdila ze po Slovensky "halucinuje"
Hallucinations: Recent studies confirm that LLMs are up to 35% more prone to making up facts or hallucinating when responding in languages like Slovak, compared to when the same question is asked in English

zirafkasaska
19. júl 2026

Ja pouzivam Copilot, bezplatnu verziu a ked to mam porovnat s platenou, nevidela som zasadny rozdiel. Pouzivam na vyhladavanie info a hlavne pri praci s textom, maily a tak. ChatGPT sa mi pacil menej

martinka17
19. júl 2026
@anonym_c614af

@anonym_c614af
Preto sa pytam AI sama potrdila ze po Slovensky "halucinuje"
Hallucinations: Recent studies confirm that LLMs are up to 35% more prone to making up facts or hallucinating when responding in languages like Slovak, compared to when the same question is asked in English

@anonym_c614af hlavne keď sa ho opýtam po anglicky prepne sa na slovenčinu pri druhej otázke 😃

chestnut
19. júl 2026

ChatGPT je odpad, radsej Claude

anonym_4c6ee5
19. júl 2026

Presne tak. Ak s ChatGPT komunikujem v anglictine alebo nemcine, tak je to uplne o inom ako v slovencine. Na opravu gramatiky a formulovanie textu je fajn, ale ako ti tu uz pisali, stopercentne to nieje. Plus aj v dnesnej dobe je fajn zatazit mozog a napisat si text sama. Na obrazkoch je stale vidno, ci ne to ai alebo nie.

anonym_c614af
19. júl 2026
@martinka17

@anonym_c614af hlavne keď sa ho opýtam po anglicky prepne sa na slovenčinu pri druhej otázke 😃

@martinka17
Prepac to som zabudla napisat ☺️ ja davam instrukcie len z anglickeho telefonu lebo grafika a design je
" chalk and cheese"

anonym_b70101
19. júl 2026
@anonym_b08b87

Na moj odbor by sa to urcite neoplatilo a ani som neskusala so zadarmo verziou chatgpt alebo inej ai. Nevadi mi nad textom a pisanim rozmyslat

@anonym_b08b87 lenže dnes rozmyslanie uz nie je v kurze 😀 ludia musia odpisat na mail pomocou chatgpt, neviem ako odpisovali doteraz

tiezjedna
19. júl 2026

@anonym_autor záleží, na čo to potrebuješ. ChatGPT robí často chyby aj vo verzii Plus, neoveruje zdroje atď.

tiezjedna
19. júl 2026
@anonym_4c6ee5

Presne tak. Ak s ChatGPT komunikujem v anglictine alebo nemcine, tak je to uplne o inom ako v slovencine. Na opravu gramatiky a formulovanie textu je fajn, ale ako ti tu uz pisali, stopercentne to nieje. Plus aj v dnesnej dobe je fajn zatazit mozog a napisat si text sama. Na obrazkoch je stale vidno, ci ne to ai alebo nie.

@anonym_4c6ee5 na opravu gramatiky fakt nefunguje dobre. Ja už som ho toľkokrát korigovala, že ďakuje on mne😂

anonym_b08b87
19. júl 2026
@anonym_b70101

@anonym_b08b87 lenže dnes rozmyslanie uz nie je v kurze 😀 ludia musia odpisat na mail pomocou chatgpt, neviem ako odpisovali doteraz

@anonym_b70101 ja sa zvyknem smiat na tom ked niekto komunikuje AI stylom, uz tak casto niektori ju pouzivaju, ze si normalne osvojili jej styl komunikacie v beznom zivote a ani si to neuvedomuju. Nech si hovori kto chce co chce pre niekoho kto ju nepouziva je to dost viditelne.

martinka17
19. júl 2026
@anonym_c614af

@martinka17
Prepac to som zabudla napisat ☺️ ja davam instrukcie len z anglickeho telefonu lebo grafika a design je
" chalk and cheese"

@anonym_c614af nepochopili sme sa. Ja dám otázku anglicky, odpovie anglický, opäť sa opýtam anglický a on mi odpovie slovenska..... Takže ani to vždy nefunguje.

anonym_264892
19. júl 2026

Ja mam Geminy, platenu verziu a teda vyuzivam denne v praci a neviem si vynachvalit, usetri mi polovicku prace. Ja ale ju nemam na vyhladavanie veci

a0
19. júl 2026

Na prácu mám claude + prepojenia cez mcp servery, odľahčuje ma to od jednoduchých úloh v práci, ktoré by som naučila aj cvičenú opicu robiť. Ale nevie robiť vždy správne vyhodnotenia a rozhodnutia. Je to skôr taký junior zamestnanec, ktorého treba kontrolovať.

Skúšala som aj gpt a mne úprimne nevyhovoval v tom čase, kedy som potrebovala už pokročilejšie pracovať s AI, takže ostala som pri claude - aj on má svoje muchy ale už som si zvykla.

lucik194
19. júl 2026

ak potrebujes pisat kod, programujes, datova alanyza,proste veci z IT, uplne staci ta free verzia pri chatgpt.
nemyli sa, akuaratne castokrat napise výsledok zlozitejsie ako by ju napisal clovek. spravne to je, len zlozito.

v oraci vyuzivam free chatgpt. u mna , v mojom odbore je to 50:50. ale aj rak tych správnych 50 mibrutalne ulahci pracu
. tych zlych 50 hned viem, ze to nie je dobre, lebo mi to tak podla jeho rady nefunguje

anonym_e1ab03
19. júl 2026
@martinka17

@anonym_c614af nepochopili sme sa. Ja dám otázku anglicky, odpovie anglický, opäť sa opýtam anglický a on mi odpovie slovenska..... Takže ani to vždy nefunguje.

@martinka17
Vzhladom na moju pracu ja mam 2 mobily, pouzivam na komunikaciu len ten zahranicny som C2 a tiez zalezi ako presne spravne anglicky je to formulovane.

rozculena
19. júl 2026
@tiezjedna

@anonym_autor záleží, na čo to potrebuješ. ChatGPT robí často chyby aj vo verzii Plus, neoveruje zdroje atď.

@tiezjedna treba mu zadať do pamäte príkaz,aby overoval

rozculena
19. júl 2026
@tiezjedna

@anonym_4c6ee5 na opravu gramatiky fakt nefunguje dobre. Ja už som ho toľkokrát korigovala, že ďakuje on mne😂

@tiezjedna to je čudné,ten môj nemá také problémy.Len včera som ho upozornila,že použil české slovo.Vysvetlil mi,že ako to je u neho s prekladom,po upozornení si to zadá do pamäte.

rozculena
19. júl 2026
@martinka17

@martinka17 ale veď mu musíš dať príkaz

rozculena
19. júl 2026

ja som mala dlho free,potom mi začalo vyskakovať upozornenie,že pamäť bude čoskoro plná a to mi liezlo na nervy,tak som si predplatila GO,8 eur mesačne.
Na to,na čo ho používam ja,sa nemôžem sťažovať,že by písal blbosti.
Dokonca mi vyriešil niekolko problémov s počítačom.
Používam ho aj na preklad,keďže google prekladá doslova.Chat preloží v súvislostiach,prípadne mi vysvetlí aj anglický slang a tak podobne.
Dosť často mi prekladá texty piesní.
Pamätá si moje lieky a diagnózy a vyhladáva a porovnáva vitamíny alebo iné doplnky,čo užívam.
Vyhladá a porovnáva mi techniku,keď si chcem niečo kúpiť,mobil,vysávač...atď
Mám ho namiesto KT,lebo zapisovať to tam je na mašľu,ja mu to len nadiktujem,ani písať nemusím.Alebo len odfotím obal-v platenej verzii nie je obmedzené vkladanie fotiek alebo priamo fotenie,v neplatenej iba 1 foto za deň.
V neplatenej sa mi aj stávalo,že keď som dala fotku,tak po chvíli sa do toho chatu nedalo písať,lebo pamäť bola plná.

Zaplať si za 1 mesiac a uvidíš,či sa ti to oplatí alebo nie.

danieladugard
19. júl 2026

Chat Gtp je otrasny. copilot ok, gemini ok. Najviac sa mi osvedcilo Perplexity, platena verzia je este lepsia

rozculena
19. júl 2026
@danieladugard

Chat Gtp je otrasny. copilot ok, gemini ok. Najviac sa mi osvedcilo Perplexity, platena verzia je este lepsia

@danieladugard pre mňa je gemini absolútne nepoužiteľné,a aj tá AI,čo je vo vyhladávači google,trepe strašné somariny,normálne si vymýšľa,a prezentuje to ako fakt.

Strana
z2