Výučba cudzieho jazyka s ChatGPT: Oplatí sa to?
Dobrý deň. Chcela by som sa poradiť ohľadne učenia AJ.
Na klasický jazykový kurz momentálne nemám čas, tak rozmýšľam, či by sa dalo pravidelne učiť aj s pomocou ChatGPT. Skúšali ste to niekto? Posunuli ste sa alebo je lepšie investovať do kurzu? Ďakujem.
@anonym_autor na zaciatok a zahriatie by som skor asi zacal duolingo a ked narazis na limity, tak potom uvidis, ci si zaplatis kurz
Ja ho vyuzivam, ked sa chcem preskusat z nejakej gramatiky, vytvori mi cvicenia aj mi ich vyhodnoti.
@anonym_autor ja chat GPT používam skôr na také doučovanie nejakých nových vecí, precvičovanie... Podľa mňa by bolo lepšie keby si sa najprv začala učiť reálne s nejakou osobou/lektorkou/ učiteľkou a keď sa dostaneš aspoň na B2 tak už by som sa učila ďalej aj sama.
ano , len je presne musiš napisat čo chceš, ako chceš dá sa pekne naučit, pripadne ti vie urobit aj test na preskušanie
my ju doma využivame aj ked chcem preskušat deti z nejakého učiva zo zš
alebo skus viemepoanglicky.sk, nestojí to vela na rok nejak 30 € a máš tam od základov, aj s posluchom, prípadne pexeso s tým sa dobre zapamätajú slovička
@anonym_autor treba dat pozor chat gpt v jazykoch moze robit chybu urcite by som sa len nanho nespoliehala alebo pouzije vyraz, co sa v beznej reci vobec nepouziva v dnesnej dobe a este ked ho opravim tak uzna, ze moj preklad je lepsi.

Áno, je to fajn na také rozpamätanie sa ale potom prídeš do bodu, kedy budeš potrebovať talk a vtedy ťa vie zachrániť napr appka tandem alebo potom kurz na konverzácie.