icon

Výučba cudzieho jazyka s ChatGPT: Oplatí sa to?

1. júl 2026

Dobrý deň. Chcela by som sa poradiť ohľadne učenia AJ.
Na klasický jazykový kurz momentálne nemám čas, tak rozmýšľam, či by sa dalo pravidelne učiť aj s pomocou ChatGPT. Skúšali ste to niekto? Posunuli ste sa alebo je lepšie investovať do kurzu? Ďakujem.

a0
1. júl 2026

Áno, je to fajn na také rozpamätanie sa ale potom prídeš do bodu, kedy budeš potrebovať talk a vtedy ťa vie zachrániť napr appka tandem alebo potom kurz na konverzácie.

anonym_95366f
1. júl 2026

@anonym_autor na zaciatok a zahriatie by som skor asi zacal duolingo a ked narazis na limity, tak potom uvidis, ci si zaplatis kurz

zuzana76
1. júl 2026

Ja ho vyuzivam, ked sa chcem preskusat z nejakej gramatiky, vytvori mi cvicenia aj mi ich vyhodnoti.

niki35
1. júl 2026

@anonym_autor ja chat GPT používam skôr na také doučovanie nejakých nových vecí, precvičovanie... Podľa mňa by bolo lepšie keby si sa najprv začala učiť reálne s nejakou osobou/lektorkou/ učiteľkou a keď sa dostaneš aspoň na B2 tak už by som sa učila ďalej aj sama.

sara07
1. júl 2026

ano , len je presne musiš napisat čo chceš, ako chceš dá sa pekne naučit, pripadne ti vie urobit aj test na preskušanie
my ju doma využivame aj ked chcem preskušat deti z nejakého učiva zo zš
alebo skus viemepoanglicky.sk, nestojí to vela na rok nejak 30 € a máš tam od základov, aj s posluchom, prípadne pexeso s tým sa dobre zapamätajú slovička

anonym_3fc611
1. júl 2026

@anonym_autor treba dat pozor chat gpt v jazykoch moze robit chybu urcite by som sa len nanho nespoliehala alebo pouzije vyraz, co sa v beznej reci vobec nepouziva v dnesnej dobe a este ked ho opravim tak uzna, ze moj preklad je lepsi.