icon

Ako čo najlepšie používať autosedačku?

katrinka8
11. mar 2011

Ahojte, mam 9-mesacnu dcerku a trochu nejasne, ako pouzivat spravne autosedacku. Niekde som citala, ze najbezpecnejsie umiestnenie dietatka v aute je aspon do roka, idealne do dvoch rokov, v protismere jazdy. Je to preto, ze deticky este nemaju dobre vyvinute krcne svaly, co by v pripade nehody mohol byt problem. Aspon teda tak som to pochopila, dufam, ze spravne. No a toto je vlastne pre mna trosku nejasne. Nasu malinku zatial stale vozime vo vajicku. Zatial ma nozky nadoraz k operadlu, stale ich ma este vystrete a hlavicka sa jej pekne opiera. Avsak cochvila z vajicka vyrastie. Mame dalsiu autosedacku v kategorii 0 - 18 kg, ktora sa da upevnit aj v protismere jazdy. Ale tu je problem. Aj ked ju upevnime v protismere, na nozky miesto neostane, bude ich musiet mat pokrcene. Je teda spravne nechat ju sediet v protismere so skrcenymi nozickami (kedze je to teda najbezpecnejsi sposob prevazania dietatka v jej veku) alebo otocit tu sedacku do smeru jazdy? Ako riesite takuto situaciu?

Strana
z2
annalena
12. mar 2011

@renatka100 moja rec 😉 aj montaz je komplikovanejsia, ale ja ju mam stale v aute, nevytahujem ju, cize mi to vobec nevadi. ty mas este asi BeSafe vajicko, vsak? to som ja nemala, az teraz druhu sedacku mame BeSafe, ale ak sa nahodou pritrafi niekedy druhe, zostavam verna tejto znacke, lebo som maximalne spokojna.

mirokinder
2. apr 2013

Zaujímavé čítanie. Človek sa tu občas dozvie viac, ako na školení. Tá téma autosedačiiek do 4 rokov, kde sedia deti proti smeru jazdy je veľmi poučná. Je možné to riešiť aj tak - kúpiť si van so samostatnými, sedadlami, ktoré sa celé dajú otočiť proti smeru jazdy. Už len nájsť naň peniaze ☹

ssussie
2. apr 2013

@katrinka8 mame naniu cosmo sp plus - lacna, bezpecna, pohodlna a otocna aj v protismere (maly ma 9 mesiacov). je to skupina 0-I, maleho tam vozime od pol roka, je v protismere a bude tak, pokial to nase auto (golf) umozni. Nebudem riskovat zranenie chrbtice pri prudsom brzdeni. takze ked lamentujes, tak kup tuto - na autosedacky. net ju maju za pajsku a mas po probleme (mam ju aj v albume 🙂 )

ssussie
2. apr 2013

@katrinka8 ... jaj a nas ma 76 cm a v poho ma nohy este vystrete 🙂 ... a to ma faaaakt dlhe nohy (nohavice ma uz 80-86)

katrinka8
autor
4. apr 2013

@ssussie - juuuj, ale to som sa pytala este pred 2 rokmi 😉 Dcerka uz ma takmer 3 a sedi v smere jazdy, kupili sme dalsiu sedacku 4baby weelmo, ci ako sa to vola, a sme spokojni. Je to kategoria vari 9-25 kg. Zatial jej je dobra 🙂

Strana
z2