Ako vybrať správny podsedák pre dieťa do auta?
Ahojte, poraďte ako vybrať podsedák do auta, je toho dosť veľa neviem čo je dôležité pri výbere 🤷
@lenkakravcova to Nikdy nevies. Ale radsej zlomene nohy ako zlomene Bähr a mitverfolgt dieta. Moj brat si pri nahodou zlomil nohu (uz takmer dospely) a to sedel v smere jazdy.
@yanni máš nejakú štúdiu že je toto sedenie so skrutenymi nohami bezpečné?
Lebo teda neviem si reálne predstaviť ani takto sedieť. Však to musí byť totálne aj nepohodlné,, nie že kĺbom škodlivé. A zlomenina stehennej kosti môže znamenať u dieťaťa kľudne aj smrť. Taktiež prerazenie brušnej dutiny zlomenou vykrutenou kosťou z nohy.. mne to proste príde viac nebezpečné dávať takto vysoké (120cm) dieťa do tureckého sedu alebo poskrucane v neprirodzenej polohe, než ho dať v smere jazdy.
Lebo teda neviem si reálne predstaviť ani takto sedieť. Však to musí byť totálne aj nepohodlné,, nie že kĺbom škodlivé. A zlomenina stehennej kosti môže znamenať u dieťaťa kľudne aj smrť. Taktiež prerazenie brušnej dutiny zlomenou vykrutenou kosťou z nohy.. mne to proste príde viac nebezpečné dávať takto vysoké (120cm) dieťa do tureckého sedu alebo poskrucane v neprirodzenej polohe, než ho dať v smere jazdy.
@lenkakravcova pri sede v smere zase moze byt neprijemne ked dietatu vysia nohy a mozu trpnut.
@autor ved vy pitrebujete este autosedacku. Ja mam skoro 10 rocnu dceru a sedi v autosedacke
@vevesh to mi jasne. Neporovnavam, a pre 4 rocne dieta bola u mna volba jasna.
Len teraz neviem kam z konopi. Tie sadacky uz im nesedia, to je proste vidno, ale podseky ma nijako neohurili. Akurat pri rychlosti ich rastu, sa na pozadovanu vysku dostanu tak mozno o 2-3 roky.
@elanor mam vyskovo male dieta. V klasickej sedacke bolo do 11, potom vaha prekrocila. Este rok mala podsedak (kvoli vyske), od 12r. je normalne bez akejkolvek sedacky, podsedaku atd. Stavba tela bola ale pevna, takze som nemala vobec myslienky, ze jej treba este sedacku (aktivne vela sportovala). Apropo, ak by som isla prisne podla vysky, "bezsedackovu" vysku dosiahne asi na 18tku, ak vobec...🫣🫣
@lenkakravcova ano, existuje kopa studii a testov, ze protismerne sedenie je ovela bezpecnejsie nez posmerne... zlomene nohy opravis, zlomene vazy nie... Svedsko ma velmi prisne testy protismernych sedaciek a maju najmenej smrtelnych nehod deti...
@lenkakravcova ano, existuje kopa studii a testov, ze protismerne sedenie je ovela bezpecnejsie nez posmerne... zlomene nohy opravis, zlomene vazy nie... Svedsko ma velmi prisne testy protismernych sedaciek a maju najmenej smrtelnych nehod deti...
@maximiliana pošli mi prosím nejakú kde to píšu o deťoch okolo 120cm. Lebo som našla len na nižšie deti do 100cm. Vďaka.

@elanor ak dieta prekroci urcitu hranicu (vahovu, vyskovu), su tie sedacky skor na skodu ako na uzitok. Prepravujem taketo deti bez detskej sedacky. Zase 11 rocne dieta ma uz urcitu stavbu tela, ktora je do istej miery aj dost pevna- to sa neda porovnavat s 3-4 rocnym dietatom, ktore ma este mliecne zuby a kosti nedostatocne spevnene a vo velkom vyvoji.
@vevesh to mi jasne. Neporovnavam, a pre 4 rocne dieta bola u mna volba jasna.
Len teraz neviem kam z konopi. Tie sadacky uz im nesedia, to je proste vidno, ale podseky ma nijako neohurili. Akurat pri rychlosti ich rastu, sa na pozadovanu vysku dostanu tak mozno o 2-3 roky.