Ako zabaviť osemmesačné bábätko počas jazdy autom?
Čaká nás trojhodinová cesta autom, syn v aute nezaspí, väčšinou preplače, tak zvažujem cestu naplánovať počas bdenia, budeme robiť samozrejme prestávky. Máte prosím nejaké tipy, rady, čo by ho mohlo v aute zabaviť na dlhší čas? Nejaké vaše skúsenosti, čo fungovalo u vás. Ďakujem za všetky odpovede.
Jedine co pomohlo nam aj jej, bolo pravidelne zastvaky. My sme sa ukludnili aj ona na chvilu nejacala. A skusali sme asi vsetko na svete.
@jankja jedlo je na prvom mieste, potom nová knižka ktoru ešte nevidel, vreckovky na vyťahovanie 😀 zvuková knižka
Vo chvilach zufalstva som vzala a podala takemu batolatu toaletny papier. Co bolo pod nim bola katastrofa, ale zabavilo ho to 😃
@jankja Ja som mala zopar oblubenych hraciek, ktore dostal len v aute aby sa mu neokukali. Tiez knihy ho zabavili trochu a jedlo ktore bolo aj hra, ako otvarat po jednom prsty mojej ruky aby tam pod poslednym prstom nasiel malu chrumku. Ale ja som ho dokazala zabavit mozno tak na 40 minut. Potom uz zacal byt nesvoj a chcel von zo sedacky. Nikdy sme nesli na dlhsie ako hodinu. Vela stastia.
- neokukane hracky, ktore byvaju iba v aute (mame pod sedackami mali sacik v ktorom su hracky, ktore v pripade nudze vytahujem)
- knizka s okienkami
- karticky so zvieratkami
- ludi spinner na okno
- quiet book so zipsami a snurkami (s asistenciou samozrejme)
- 0.5L flaska s kamienkom/niecim co bude vydavat zvuk
- u nas zabavi aj taky ten volant/hracka do autosedacky taftoys + na nom este mame pripevnenu hrkavku oblubenu
- v case nudze podam kapsicku - to uz zvladne sam a vzdy to zlepsi naladu
- ak stojime v zapche napr na dialnici, tak podam chrumku
- pesnicky detske, idealne aj take co spievaju deti. Ak ide radio, tak je nekludny
- minule som sa pri cakani na hraniciach uz uchylila k tomu, ze som mu ukazovala zvieratka na telefone. Zabralo 5minut a bol ocareny lebo screentime inak nema. Fakt sa postat nedalo
Zalezi od toho, ci sedis pri nom alebo mas vzadu 2 deti a musis sa k nim otacat....Potom je to trosku zlozistejsie.
Hlavne podlozka proti poteniu, vhodne oblecenie.

Nič nefungovalo, ale čím je staršia tým lepšie. Ale radím ísť počas spánku - mne dcéra nezaspi v aute, ald uspim ju doma a preložím do auta.