icon

Ako zvládnuť dlhú jazdu autom s bábätkom?

Včera o 18:54

Ahojte, ja bežne cestujem s malou sama autom k lekárovi na nakupy atd. Ale plánujem ísť na 3 hodinovú cestu teda nie že plánujem nemám veľmi na vyber a musím ísť s ňou sama. Keď ste takto išli autom ako ste to zvládli? Ja by som chcela ísť na spánok kedy by asi polovicu cesty mohla prespať a zvyšok to mám strach že sa mi rozplače a že na diaľnici nebudem môcť hneď zastať . Mávam ju vzadu, vpredu sa mi to nezda moc bezpečne. Za všetky rady ďakujem.

anonym_910663
Včera o 18:59

Co je to babatko? Ake stare? Nemozes ist s prestavkou? Ak je malinka, tak sa vyspi, potom ma bdele okno cca 1,5h (pauza, prechadzka) a zas spinka druhu polovicu cesty. Nemozes si urobit takuto pauzu na polceste?

anonym_910663
Včera o 19:00

A hlavne, ak sa Ti aj rozplace, nemusis predsa hned zaflekovat na dialnici. Zastanes na najblizsom odpocivadle. Tu chvilu sa jej z placu nic nestane.

anonym_092609
Včera o 19:02

@anonym_autor zalezei, ako stare. Novorodenec nema byt v autosedacke dlhsie jak 2h

anonym_e16075
Včera o 19:18

Nemusíš hneď zastať, chvíľku vydrzite obe kým prídete k pumpe či odpočívadlu
Tam si môžete urobiť aj dlhšiu pauzu, aby sa bábätko narovnako, trosku pohralo a môžete pokračovať ďalej

Ak máš obavu z cesty, nedá sa ti ísť vlakom?

mullerova46
Včera o 19:43

@anonym_autor prvýkrát som šla s 3 mesačným cestu ktorá mala trvať 5 a pol hodiny a šli sme cca 7 hodín 🙂 dlhší obed a 2 alebo 3 krátke prestávky 🙂 a so starším som šla prvyraz keď mal 4 mesiace a bolo to úplne v pohode. Prvého som kojila sem tam na upokojenie v sedačke keď sme boli v zápche a podobne a druhá mala na ukludnenie cumlík a bola to fajn cesta 🙂 spolu obe deti 3 ročne a 3 mesačne bol horor 😅 cesta nám trvala 9 hodín 😂 takže najbližšie ideme až v decembri všetci spolu

michaelam2
Včera o 20:03

Neda sa ti ist na vecerny spanok? To by prespala cely cas.

euka210
Včera o 20:10

@anonym_autor zavisi od veku. Male v pohode. Od tych 10mes.mali nasi problem vydrzat, lebo chceli pohyb a cestovali sme veru aj s revom 🤦‍♀️...moj manzel to zvladal. Starsie potom tiez uz celkom sa dalo.

mullerova46
Dnes o 03:34
@michaelam2

Neda sa ti ist na vecerny spanok? To by prespala cely cas.

@michaelam2 u niekoho to nefunguje 🙂

anonym_a45457
Dnes o 07:03

@anonym_autor babatko moze byt novorodenec aj polrocne a starsie dieta. S oboma sa bude cestovat inak. Tak isto mas deti, ktore zvladaju v pohode cestu a len co ich das do auta zaspia a aj deti presny opak. Ty si to tvoje musis poznat najlepsie, ci tam prespi alebo ma problem cestovat a tomu prisposobit jazdu. Ak sa bojis, ze sa zobudi na dialnici chod mimo dialnice, bude to dlhsie ale tak mozes zastavit na viac miestach.

anonym_50a5d4
Dnes o 07:44
@anonym_910663

A hlavne, ak sa Ti aj rozplace, nemusis predsa hned zaflekovat na dialnici. Zastanes na najblizsom odpocivadle. Tu chvilu sa jej z placu nic nestane.

@anonym_910663 neviem ako autorka ale my keď sme s dcerou cestovali a spustila plač začala hneď zvracať takže musel niekto vždy pri nej sedieť