icon

Autosedačka otočená proti smeru jazdy a staršie dieťa

dokocaidovoza
26. mar 2012

Ahojte maminky a oteckovia! Táto diskusná je pre rodičov, ktorí vedia o tom, že autosedačky otočené proti smeru jazdy by sa mali používať čo najdlhšie, pretože sú až 5x bezpečnejšie než sedačky, ktoré sa inštalujú čelom vpred. Výskumy hovoria, že ideálne by sa proti smeru jadzy mali deti voziť až do 3-4 rokov! My vozíme nášho synčeka v takejto autosedačke a často sa stretávame s neporozumením (vraj, prečo chudáčik musí sedieť naopak, veď už je veľký...). Mali sme ťažkosti sedačku otočiteľnú proti smeru jazdy pre dieťa nad 13 kg aj kúpiť, predajcovia nás od nej odhovárali. Máte skúsenosti s takýmito autosedačkami? Čo si o nich myslíte? Aký model máte a ako ste s ním spokojní? Stretli ste sa s predsudkami, ako my?

epka
22. apr 2012

Ahoj, @lenka_l Este ju nemame, cakame, vraj by mala byt zaciatkom maja. Nam sa velmi pacila ta funkcionalita - polohovatelna opierka hlavy, automaticke pasy... Tak som zvedava 🙂

epka
22. apr 2012

@biene ta co sme si objednali my sa da instalovat aj v smere, aj v protismere http://www.bezpecnaautosedacka.sk/products/kidzone

biene
22. apr 2012

@epka dakujem, zial ak som to spravne pochopila, na nase auto je mozne ju instalovat iba na predne sedadlo 😢

dokocaidovoza
autor
22. apr 2012

@biene do malych aut sa hodia niektore britaxy a multi tech sa instaluje oboma smermi, tu pisu (str.31), ze vo ford fiesta aj vzadu: http://www.britax.co.uk/media/2965094/typenlist...

biene
22. apr 2012

@dokocaidovoza dakujem, pozrela som to. Je tam sice novsia verzia fiesty, ale tak hadam az taky rozdiel v tom nie je. Idem spravit prieskum, kde a za kolko ju maju 😉

lenka_l
23. apr 2012

@epka tak vas asi pride tak ako nam 🙂 tiez som na nu velmi zvedava a tiez sa mi pacila hlavne preto, ze je taka "univerzalna" takze uvidime, ci sa bude nasmu drobcovi pacit 🙂

biene
28. máj 2012

@desszi Ahoj. mozem sa ta este nieco opytat k MCM? Nakoniec sme ju objednali z Polska, ale v navode su zobrazene take dve kovove konzoly- c. 22 na foto, kam sa maju prichytit pasy autosedacky, ale tie s autosedackou neposlali. Navyse zas poslaly dve plastove veci, ktore vobec nevieme, na co sluzia. nevies, prosim,poradit? dakujem

desszi
28. máj 2012

@biene tie konzoly mame aj my, to si pamatam, tie nemontujeme nikde, je to prislusenstvo k nejakym typom vozidiel, ktorym nieco chyba, ak si dobre pamatam, ale nie som si ista (no to som napisala ako hotentot 😀 ) Opytam sa manzela, ked pride vecer a dam ti vediet. Tie pasy si nepamatam, ci sme dostali, zda sa mi ze nie, to musime mrknut v pivnici v krabici. A ziadne umelohmotne cuda sme nedostali, aspon o tom neviem. V kazdom pripade overim veci, preskumam krabicu a este sa ozvem.

biene
28. máj 2012

@desszi Jeej, si zlata, ze tak rychlo odpisujes. Tie konzoly mi nemame. cize tie pasy, co sa maju zahaknut o predne sedadla, nemame o co zahaknut, cize nemozme ani namontovat autosedacku. posielam aj foto tych plastovych veci. su s takym klbom, takze sa vedia ohnut. ten otvor pasuje na tu prednu kovovu tyc c. 18 na obrazku, ale uplne zpredu, no vyznam som ziaden nenasla...

biene
28. máj 2012

oprava "my nemame"

desszi
28. máj 2012

@biene aha, uz rozumiem, a nie su toto nejake modernejsie verzie konzol? v kazdom pripade im treba napisat a ziadat vysvetlenie. tie haky prakticky nepotrebujes, manzel zachytava pasy o kolajnice, na ktorych je predna sedacka.

epka
28. máj 2012

@lenka_l uz mate doma autosedacku? my uz mame druhy tyzden 🙂 zatial super. Instalaciu som pochopila aj na moje pomery celkom rychlo. Automaticke pasy aj polohovanie su fakt super! @biene my tie pasy mame tiez - upevnujeme ich pod kolajnicu na podlahe auta, na ktorej je predne sedadlo. Pretiahnem pas pod kolajnicku a potom cez take ocko v pase, cim vznikne slucka. Koniec pasu upevnim do pracky, ktora je na autosedacke. Dlzka pasov sa da prisposobovat podla potreby. Ten mechanizmus asi bude podbny aj u vas.

biene
28. máj 2012

@epka My mame pas na autosedacke v pracke a druha strana pasu je hacik, ktory sa ma uchytit do kovoveho kruzku, len ten nemame. Na prvej foto je pas prichyteny na autosedacke a na druhej je koniec pasu. Ta instalacia podla videa je jednoducha, ale nejak to v reale nevieme zrealizovat. odkial si kupovala sedacku? my z dina. chcela som z tosia.pl, ale odtial vobec neodpovedali na maily.

epka
28. máj 2012

@biene my mame axkid kidzone, kupovane v SR z bezpecnaautosedacka.sk toto ukotvenie na fotke vyzera, ze sa da upevnit iba o to ocko. Pripajam foto kidzone pasu - ma ocko na oboch stranach a prevlecenim jedneho cez tu latkovu cast pasu sa da vytvorit slucka. @desszi vy mate ake pasy?

desszi
28. máj 2012

@epka @biene babulky moj muzik zaspal spolu s malym, takze viac info zajtraaaaa, ospravedlnujem sa 🙂 😔

desszi
29. máj 2012

@biene dobre rano, takze ani drahy nevedel naco sluzia tie umele cuda co ste dostali, musel by to vidiet nazivo a spolu so sedackou, aby si domyslel, kam to patri a ako, predpoklada ze nejaka modernejsia verzia konzol k nejakemu autu. Takze dobre som pochopila pasy mate, len ich neviete kam prichytit v aute? Ta cast s hacikom sa prichytava k autosedacke, na taky mechanizmus uvolnovania a utahovania a ta druha cast s "okom" sa prevlieka pod kolajnice prednej sedacky, kde vlastne pas prevlecies cez tu slucku a pevne utiahnes a potom tym mechanizmom na autosedacke dotiahnes alebo uvolnujes pas. Velmi dufam, ze je to aspon malinko pochopitelne.

biene
29. máj 2012

no, ja som to chcela podla videa na stranke http://www.carseat.se/store.html Ten hacik nemam jak uchytit k sedacke. prva fotka je uchytenie na sedacke a druha foto ma ist dole na predne sedadlo. Asi som nechapava 😉
@desszi
inak, tie plastove veci sa daju zastrcit do predneho kovoveho ramu c. 18, len vyznam som nenasla. Hadam predajca objasni. som zvedava...

@epka No, aj ja by som spravila slucku, ale z toho mojho pasu netusim ako. ale uz som pisala predajcovi, nech poradi 😉

biene
29. máj 2012

@desszi aha, teraz pozeram na obrazok z navodu a pod cislom 21 su este jedny pasy, ktorymi by som tu slucku mohla spravit, ako pises, ale my ani tie pasy nemame. Takze v tom bude asi problem. Cize vy mate dva pasy. jeden das na pedne sedadlo sluckou a na konci ti ostane to ocko. ten druhy je na sedacke a na konci ma hacik. tak?

desszi
29. máj 2012

@biene vies co, pride drahy domov a ja ti pofotim nase prislusenstvo aj to ako to mame zmontovane 😉

biene
29. máj 2012

@desszi si zlata, ale uz si mi pomohla, tym popisom. Naozaj nam chybaju dve veci a uz som pisala aj do Polska a odpisali, ze to poslu a tie plastove veci tam vraj boli omylom. Takze bordel maju a my mozme tapat cely vikend nad montazou a este aj tu som otravovala 😉 Dakujem za pomoc

desszi
29. máj 2012

@biene rado sa stalo. No hlavne, ze to hned riesia, akurat ten cas - tyzden, dva - kym to postou pride je nevyhoda, uz ste ju za ten cas mohli vyskusat 🙂

lenka_l
29. máj 2012

@epka ahoj, aj nam uz prisla, ale zatial sme ju stale nedali do auta, akosi muzicek nema cas... ale vyzera byt super, uz som ju omrkla z kazdej strany tak dufam, ze sa v nej drobcovi bude pacit... trochu bude problem s uchytenim pasu pod kolajnicku, kedze je uplne na podlahe, asi ju bude treba povolit a tak prevliect ten pas, no ved uvidime... vam to ako islo, cela ta instalacia? inak mna dost prekvapila jej vaha, sa mi zda byt dost tazka 🙂

mirokinder
29. máj 2012

Zaujímavá téma! Predávame detské autosedačky už 20 rokov a ešte sme sa s tým nestretli. Spoločnosť Jané má viaceré patenty vo výrobe detských autosedačiek, ako napr. hydraulický tlmič nárazu pri isofixovom uchytení autosedačky použiteľnej od 9 - 18 kg, elektronickú kontrolu správneho uchytenia.....pozri Babyland EXO JANE , vývoju venuje nemalé prostriedky, každý rok má nové modely, čiže nemá problém s nadmernými zásobami starých sedačiek, ale autosedačku pre túto váhovú kategóriu umiestnenú proti smeru jazdy - nemá. Asi sú na to nejaké vážne dôvody. Opýtame sa ich. Ešte raz, ďakujeme za zaujímavú tému.

epka
29. máj 2012

@lenka_l my sme ju uz skusali aj u svokrovcov v aute a tam sme ju upevnovali o taku spojovaciu tyc na prednom sedadle auta. V navode sa pise, ze sa to moze ukotvit aj o predne sedadlo a mysleli tym asi tu tyc. Nemate v aute tiez nieco podobne? Inak isla instalacia v pohode. Prevlecies pas cez sedadlo autosedacky (su tam na to otvory), upevnis takymi klipsami, nastelujes nohu a pripevnis tie ukotvovacie pasy. To ukotvovanie je halus, lebo to clovek normalne nevidi. Ak by ste nahodou mali problem, tak napis.Tazka je veru dost, ale na mna to posobi stabilne... 🙂

epka
29. máj 2012

@biene som rada, ze sa to vyriesilo! snad pasy pridu rychlo, aby ste uz mohli jazdit!

lenka_l
30. máj 2012

@mirokinder Dobry den, aj mna by zaujimalo preco autosedacky otocene v protismere pre vyssiu vahovu kategoriu nevyrabaju, ak vam odpovedia budem rada, ak sa s ich odpovedou s nami podelite. 🙂

sofialauren
30. máj 2012

lenka_I,ak mozem tak sa pridam k tejto teme,jasne ze vyrabaju sedacky tohoto typu do 18 kg cca 3-4 roky,a dokonca viem ze ju mozte otocit aj v proti smere jazdy ale aj v smere jazdy,jedna z nich je MAXI COSI MOBI,a druha je BE SAFE,obidve su na trhu vo Velkej Britanii a za celkom rozumu cenu,Pri Be SAFE si mozete vybrat ci chcete aj iso fix alebo nie,alebo ju mozte otocit v smere aj v proti smere. Mam skusenost,ze dieta tam vydrzi sediet,nie je problem s nohami atd... Argumenty typu,dieta mi tam nebude sediet neuznavam,pretoze vy ste jeho matka a lebo otec,vy musite vediet co je najbezpecnejsie a najlepsie pre svoje dieta,urcite sa nebudem pytat mojo syna,ci tam chce sediet alebo nie. 😉

bezpecnaautosedacka
30. máj 2012

Dobry den. Na uvod dakujem pani @dokocaidovoza, ze zalozila tuto temu. Velmi nas tesi, ze uz aj na Slovensku sa hovori o teme bezpecnosti deti v aute, ktoru zabezpecuje umiestnenie autosedacky v protismere jazdy. Ak mi dovolite, rada by som sa zapojila do Vasej diskusnej kupiny za nas obchod - radi odpovieme na Vase pripadne otazky ohladom tejto temy.

@biene ak potrebujete tie pasy urychlene, mame nejake nahradne na sklade (tie na fotke, co uverejnila pani vyssie) - mozeme Vam ich poslat.

biene
30. máj 2012

@bezpecnaautosedacka Dakujem za ochotu, vcera boli chybajuce komponenty odoslane, takze netreba.

@sofialauren myslim, ze lenka_l mala konkretne na mysli firmu Jane, o ktorej pise mirokinder, preco take autosedacky nevyrabaju. Z diskusie mi vyplynulo, ze sama protismernu autosedacku ma kupenu.

biene
30. máj 2012

@bezpecnaautosedacka Mna by napr. zaujimalo, ci neuvazujete zaradit do ponuky aj Maxi cosi mobi, ktora mi vychadza, ze je v nizsej cenovej kategorii, ako Vami ponukane sedacky, ale napriek tomu je vyborna. Instalacia jednoducha, kvalita dobra, polohovanie super... Dakujem 😉