Autosedačky Cybex. Máte s nimi skúsenosti?
Kamarátka mi dala tip na autosedačku Pallas od firmy Cybex. Máte s ňou niekto skúsenosti?
Zatial ju mame dost kratko , asi len mesiac a jazdime zatial len na kratke vzdialenosti. Ale potit sa budu predpokladam v kazdej sedacke, teplo je teplo.
@biba321 @malchico na cybex je letny potah z bieleho bavlneneho frote, kupovali sme v Brendone; a vacsinou ho maju aj v e-shopoch spolu zo sedackami. Akoze netreba od toho cakat nejake zazraky - v aute sa v teple spoti asi kazdy.
Skusali sme aj chladiace vlozky od Romer-Britax, tie su z Climacool materialu, je tam trochu citit rozdiel.
Tak jsme před chvili dorazila z prodejny autosedaček a pani prodavačka mi potrvdila moje pochybnosti o cybexu a tom jejich spešl systemu a to že je sice nejbezpečnější při nárazu do směru jizdy ale ne při přetočeni vozdila a podobně a nemluvě o pohodlií dítěte (pocení,ručučky do vrchu) že za rok už o tomhle nepadne ani slovo protože 5ti bodový pas je byl a bude nejbezpečnější( používá se i do sportvnich vozu a formuli) a že na veletrhu v německu udajně měly velkou sedačku na dopělelho a člověk si tam mohl osobně vyzkoušet jak 5-bodový pás tak pultík a jemně sedadlo nahýbaly a ti co si to vyzkoušely naznaly že by to svemu ditěti neudělaly, že citily jak u 5-ti bodvového pasu se ta váha rovnoměrně dozloži a u pultiku se jin dělalo zle a bylo to velice nepříjemně....takže jsme s výberem o5 na začátku ☹
@biba321 Neviem, ci je lepsia, asi len novy design. Čo sa týka pásu, tak si ho normálne odmeraj, ja som ho vytiahla na maximum dokiaľ šiel a vo Swifte r. v. 2007 sú pásy o dĺžke 5 m, takže my zapneme. Jedna mamička tu písala presnú minimálnu dĺžku pásu, ktorú potrebuješ, aby si túto autosedačku zapla. Je to na str. 2, mne to veľmi pomohlo, na základe toho som mu objednala, lebo som vedela, že ju zapnem
OPRAVA: Pásy máme o dĺžke 3 m (musím ísť už spať, lebo ani na klávesnicu nevidím)
@mundici to je tedy zajimave, jak se u pasu vaha rozlozi, kdyz ve skutecnosti zabira mnohem mensi plochu oproti pultiku. pultik mame a jsme s nim vsichni vcetne syna hodne spokojeni. starsi ma 5 bodovy pas a rozhodne lepsi mi prijde pultik. ze musi mit ruce nahoru tedy taky neni uplne pravda, kdyz spi ma je v naprosty vetsine normalne dolu.
dievcata ja som s cybex max. spokojna 😉 a kedze mam doma take male prasiatko a potah som musela kazdy tyzden prat tak som to takto poriesila 😀
@mundici ano je 5 bodove zapinanie bezpecne ale ak ti dieta dava dole popruhyy a teoreticky je zapnute potom len okolo pasa tak je pultik ovela bezpecnejsi ...videla som uz x fotiek kde maminky mali dieta v autosedacke a pas ktory mal ist cez ramena malo dieta pod pazuskami lebo si to dietatko pocas kazdyy dalo dole :( neviem si predstavit co by sa stalo pri autonehode ........ 😕
@mundici to je pravda. Ja zas poznam deti, ktore sa zo sedacky same odopli, ked mali 5-bodovy pas. To tiez nieje uplne ok, ked kuknes do spataku a dieta mimo sedacky.
Ja som pisala, ze vyhoda pultiku je to,ze dieta sa same nevie zo sedacky dostat von, a (aspon u nas) nedociahne ani na klucku od dveri.
Ale urcite zavisi aj od povahy dietata, moj syn taketo napady nastastie nema. A ked sme mu pred pol rokom konecne rusili pultik (v zime sa tam uz fakt nezmestil), tak protestoval, ze on chce aj pultik. 😅
@mundici ja som s predavackou v kamennom obchode nemala dobru skusenost, bola uplne nekompetentna a isla mi radit podla toho co ludia najviac kukupu ci co kupila majitelka obchodu 😖 momentalne zatial nevymysleli bezpecnejsi system - bud sedacka v protismere co najdlhsie alebo ked v smere, tak spomedzi sedaciek testovanych adac potom pultikove ... pasove vychadzaju posledne roky o triedu menej bezpecne v kat 9-36. Testy bezpecnosti su asi jedina ako-tak seriozna info co sa da o sedackach ziskat, snad aspon tie adac nie su uplne mimo ...
Boli sme na dovolenke u svagrovcov a mala tam jazdila (doma na Slovenskus a este zmesti do vajca, ale teda uz nadoraz) v sedacke Cybex Isis. Pri prvej ceste som mala obavy, lebo po nejakom case protestovala, ale zjavne to bola unava z dvoch letov lietadlom v teplote a vseobecne nechut cestovat autom dlhsie ako hodinu 😀 na dalsich cestach na dovolenke sa do sedacky tesila a pultik jej vobec nevadil 🙂
Taklze uvidime ako nakoniec dopadne nase vyberanie sedacky 🙂 v kazdom pripade viem, ze pultik nie je problemom 🙂
Mame a jsme maximalne spokojeni! Misa nema rada stisneny prostory,ale pultik zvlada😉
@lencita
@mayor
@labutka
@slniecko77
Baby prsoeím vás, chcela by som si kúpiť sedačku Cybex Isis Fix.. ale v predajni mi povedali, že budem mať problém s ňou v zime. že tam malú nedám v kombinéze. Je to pravda? Ako je to u vás v zime keď sú detičky naobliekané? 😖 ďakujem
@tinushka13 no my sme chceli kupovat tuto ssedacku pre malu ale kvoli tomu sme ju nekupili.. boli sme ju skusat na zaciatku leta, to nebola ani naobliekana a uz vtedy tam bola dost stiesnena... v zime si to neviem predstavit.. ☹ nakoniec sme kupili romerku ale o cybexke som este par dni snivala.. ale tak hold, pohodlie dietata je najdolezitejsie.. 😉
@nadulka88 akú romerku? my máme teraz concord trimax.. nepáči sa mi.. je v nej utpená. nemá si kam hlávku polložiť. aaj vnutorný vankus som dokupila.. aj tak nič.. chcem ju vymeniť.
@tinushka13 konkretne mame tuto http://shop.aladdin-kociky.sk/index.php?main_pa...
akoze v konecnom dosledku som aj spokojna, malej je tam dobre, pekne sa hra, dokonca aj pospi co uz posledne mesiace nebolo zvykom v aute spat..
akurat ten pultik na cybexke mi prisiel taky viac bezpecny.. no neviem...
@tinushka13 myslim, ze ked sedis v aute tak nepotrebujes byt naobliekana, kedze sa tam kuri..nikdy sme maleho neobliekali do kombinezy ked bol v aute. Samozrejme ked je chladno tak ma mikinu, hrubsie nohavice a s tym nikdy nebol problem 😉
Vela stastia pri vybere 🙂 my nelutujeme.
@slniecko77 urcite bude aj v kombineze. Ked pojdeme niekam na sane.. tak nebudem ju predsa vyzliekat a obliekat. To si ju potom radsej ani kupovat nebudem. 😀
@tinushka13 ako myslis 😉 ja nezvyknem davat dietatu kombinezu do vykureneho auta a tak isto ani my necestujeme v bundach...ten pultik teoreticky aj zabrani uniku tepla, v najhorsom pripade sa da dieta zakryt prikryvkou aj cez pultik.
mame dve autosedacky, jednu sme kupovali s pultikom, druhu bez. Kym bola mensia tak sme jej ho davalli, potom uz nie. Ak by niekto mal zaujem tak ten pultik predam. inac som snimi spokojna.
@maajka83 predáš iba pult či celú sedačku s pultíkom?
@tinushka13 len pultik
deti sa nemajú dávať do autosedačiek naobliekané, aspoň čo som počula a čítala.....
http://najmama.aktuality.sk/clanok/230927/pozor...
@tinushka13 plne suhlasim so @slniecko77 co sa tyka obliekania do auta. a co sa tyka vyberu sedacky, my sme po dlhom vybere kupili pre 2,5 rokmi tuto sedacku a nedame na nu dopustit kedze maleho nikde netalci, neciti sa v nej stiesnene a pultik mu drzi hlavicku ked nahodou zaspi (potom samozrejme dame autosedacku do polohy na spanie).
ale ako bolo napisane tiez prajem vela stastia pri vybere ale myslim si ze styl autosedacky cybex ma urcite co do seba kedze ho kopiruju mnohe znacky (...napr concord ...)

@malchico aha vyskušame,dik 🙂
aj Vas sa deti v tej sedačke spotia-chrbatik? nie je k tomu aj nejaka vlozka - neviem si to v lete predstavit,ked bude cez 30 C.. 😒