Autosedačky Cybex. Máte s nimi skúsenosti?
Kamarátka mi dala tip na autosedačku Pallas od firmy Cybex. Máte s ňou niekto skúsenosti?
prosim vas,neviete mi niekto poradit?kupili sme cybex pallas 2 do octavie (r.2002) a bezpecnostne pasy nam cez ten pultik nedotiahnu,iba ak je pas prevleceny cez tu cast ako keby som ju mala priputat bez pultika..neviem ci mi rozumiete ,apreto som to zakreslila ako to myslim na foto cervenou farbou..neviete,moze to byt zapnute aj tak? dakujem
@mirka_aa tak ako to mas zakreslene to nema byt zapnute.
Ak mate sedacku bez isofixu, skus si ju pri zapinani pritiahnut viac k sebe (smerom k dveram auta), potom zapnut pas a potom sedacku potlacit naspät na miesto (smerom dovnutra do auta).
My sme na Octavii predlzovali pasy pomocou horolezeckych karabin.
@mirka_aa Skús napísať sem, ja som ju tiež objednávala, ale z tejto stránky a celkom dobre vedeli poradiť. Možno je aj nejaké príslušenstvo na predĺženie pásov
http://www.autosedackycybex.eu/index.php
Ahoj , chtěla bych se zeptat na radu. Máme autosedačku Cybex solution 15-36kg a dceru, když v autě spí vždycky pak bolí za krkem. Dříve jsme měli vždy maxi cosi -vajíčko i 9-15kg a nikdy tyhle problémy neměla. Nemáte někdo zkušenost není nastavením sedačky?....Díky
@pisisvori ked mi starsi syn (ma skoro 5 rokov) zaspi v solutionke, napolohujem celu sedacku do lahu a este treba nastavit aj opierku hlavy - su tam 3 polohy, davam uplne zadnu.
skus pozriet www.cybexonline.com , su tam pekne animacie, ako sedacku nastavit. mne sa krpec nikdy nestazoval, ze ho nieco boli.
ahojte, chcem sa opýtať : chcem kúpiť sedačku CYBEX Pallas 2-fix pre dcéru, bude mať o mesiac 3r. a cca do 15 kg. Bude už v tej sedačke pripútaná len pásom, alebo ešte ten pultík. Je nejako v prípade toho " len pásu" zabezpečené aby sa neprevliekla ? teraz máme maxi cosi tobi a občas si prevlečie ruky popod pásy 😠 aj napriek zatiahnutiu - vytlačí sa do boku a šup 🙄 nerobí to často, ale stane sa... 😠
Dobrý večer maminky 🙂 ,
do naší Wiki knihovničky byl přidán nový článek https://www.modrykonik.cz/autosedacky-cybex/.
Budu moc ráda, pokud si vyšetříte chviličku a napíšete také své zkušenosti s těmito autosedačkami. Jste spokojené, vadí Vám na nich něco nebo si je naopak nemůžete vynachválit? Vaše postřehy, recenze či tipy jistě ocení i ostatní maminky, které třeba zrovna teď nad koupí autosedačky Cybex uvažují.
Své příběhy můžete psát přímo pod článek do okénka " Moje zkušenosti s ...".
Mockrát Vám děkuji, že pomáháte Wiki knihovničku rozšiřovat 🙂 .
Všem krásný večer
D.
@dendy1 @labutka @pisisvori @cannella @mirka_aa @miska333 ... a další 🙂
@dendy1 starsiemu synovi sme pultik davali prec az po stvrtych narodkach, on ho mal rad. 😅 Zozaciatku sa s nim ani nechcel rozlucit, ale pult sme potrebovali dat mladsiemu, tak to pochopil. Ale uz okolo troch rokov by sa mohol dat prec.
Ked sedacka nema pult, dieta je priputane uz len bezpecnostnym pasom auta (pripadne mas sedacku zacvaknutu v isofixe), ziadne dalsie "poistky" tam nie su, tak asi pomoze len vysvetlovat alebo nazorne ukazat, ako pas dieta drzi, a ako ho nedrzi, ked si da ruky von. 😉
@labutka Ďakujem pekne. Pomaly som sa naklonila k tomu že kupime už tú bez pultu. Aj tak ju plánujem použiť najprv len v druhom aute, aby bolak dispozícii v prípade, že by musel ísť pre malú do škôlky muž. Zatiaľ vydržíme s MC Tobi 9-18 , hlavne keď pôjdu dole bundy bude ešte mať miesto. Mám už aj favorita: Cybex Platinum Line Solution II fix. A dúfam že už bude aj malá potom kľudnejšia a nebude vymýšľať s pásom.
Ďakujem za radu.
ahojte, chcem sa opytat ... mam 2,2 roka stareho chalana, je trosku vyssi, ale chudy, nema este 15kg ... chceme mu kupit sedacku 15-36 kg, cybexku, presny typ este neviem ... dnes sme boli okukavat v predajni a predavacka nam ju neodporucila kupit, lebo maly ma len cca 13kg, ze to pre neho nebude bezpecne v tej sedacke ....
ale je teraz nova norma, ktora uz bude od cm, nie od kg dietata ....
... viete mi s tym niekto poradit? pretoze podla mna nie je podstatna vaha, vsak ani normalne pasy pre dospelych nie su podla vahy
Máme Cybex Solution X2 Fix, když dcera usne, tak se občas stane, že se v těch pásech zhroutí, jak je zapnutá už jen na klasický pás v autě - ten má prostě vůli, nedrží pevně zapnutý jako pás, který měla zvlášť autosedačka předchozí. Jak tohle řešíte? Už se nám stalo, že si prostě lehla do boku, pás jí pustí... Když je vzhůru, tak samozřejmě ne, to ví, že má hezky sedět, ale když usne, tak to neovlivní.
Ahoj, ja som vyberala podľa testov a tam Cybex vychádza dobre - http://www.test-autosedaciek.eu/2013/. A sme moc spokojní.
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na tu přádavnou boční ochranu u Solution x2 - jak se dá oddělávat. Četla jsem, že se pak nevejdou 3 sedačky vedle sebe, což je náš případ. Takže asi nemá smyls to kupovat a pořídit jen solution x, bez té přidavné boční ochrany, že?
Teď nám došla Cybexka Solution Xfix2 2014 a su nadšená! Je táááák úžasná, už se těším, až vyjedem 😵 😵 😵
Chcem sa podelit o skusenosti so sedackou Juno 2 Fix. Mozno to niekomu pomoze, ked bude hladat info.
Dlho som sa rozhodoval, ci zobrat Pallas alebo Juno. Rozhodnutie aj v obchode nebolo lahke, nakolko maly vriestal jak pavian, ked sme ho posadili do hocicoho. Ma teraz do 10 kg. Ale aspon natolko som ho tam udrzal, aby sme videli, ze v Pallase ma hlavicku este dost nizko pod bocnymi ochranami hlavy. V June bol pri najnizsom nastaveni v uplne idealnej vyske ochrannych prvkov. Polohovanie je teda teraz na najnizsom stupni, najvyssi stupen je cca o hlavu vyssi. Takze pocitam, ze 1-2 roky by to malo vydrzat. Pallas je podstatne tazsia, Juno sikovnejsia, to ze sedacku prenasame z jedneho do druheho auta, aj toto zavazilo. Skusat v obchode, ci bude dietatu pultik vadit, alebo nebude, je absolutna blbost. Vadit mu bude vsetko, plakat bude v hocicom. Sedacku treba vyskusat kvoli tomu, aby ste mali jasno ohladne velkosti a priestoru, ktory v nom bude mat. Dieta si na to proste zvykne a je mu tam pohodlnejsie ako v 5-bodovom zavese, aj ked to tak na prvy pohlad nevyzera. Vrestal v nej v obchode, vrestal v nej doma... dal som ju do auta, posadil som ho do nej a ani nemukol. Sedel jak pena, cumel na mna (prvykrat ma videl za volantom), cumel z okna (dieta ma uplne iny vyhlad ako v protismernej). Pri druhej jazde uz si bez akychkolvek protestov nechal zapnut pultik a v sedacke po 5 min. spal. Pultik, ochrana hlavy, vsetko je prisposobene na taketo male dieta a je mu tam pohodlne, spanie vyzera byt bezpecne, aj ked sme sedacku nesklopili do spiacej polohy. Caste otazky, ci sa v nej nebude potit za tepla... vy sa v aute nepotite za tepla? ...v 5-bodovej sa dieta nepoti? Vsetci sa vo vsetkom budeme potit, zbytocna otazka ohladom pultikovej sedacky. Tento totiz nie je priamo na tele, dieta je oprete o chrbtovu cast a prave tato ma vynikajuci odvetravaci system, to je dolezitejsie.
Takze Juno vrele odporucam. Ak sa rozhodujete medzi Juno a Pallas - jedina rada - ist si do obchodu vyskusat obe a porovnat ich s posadenym dietatom. A budete mat aj moznost si sedacku vyskusat v aute. Juno pojde zrejme zapnut do vsetkych aut, Pallas tym ze je na podstavci, je vyssi a nie vsetky pasy na zadnych sedadlach ho dokazu obvinut.
ahojte maminky prosim mohla by mi niektora z vas zmerat sirku autosedacky Cybex Solution X2-fix 2014, lebo na nete su uvedene rozne sirky a potrebujeme taku sirku aby sa nam raz zmestili 3 autosedacky do auta...moc dakujem
Koupili jsme právě Cybex Solution X Fix 2014 a jsme nadšený!!!!!!!!!
@silvid rozmery by som skusila pozriet priamo na webke vyrobcu www.cybexonline.com
@zazulka Dobrý den,
čtu že jste koupily autosedačku co chceme koupit taky a chtěla jsem se zeptat musí být upoutaná na tom isofix nebo to jde i jen přes pásy. Děkuji
Dobrý den,
chceme koupit autosedačku Cybex Juno 2-Fix 2014 nebo 2013 ale máme škoda felicia a tak by mě zajímalo zda jde i tam připoutat nebo ten isofix je potřebný mít děkuji
@marcelinda18 Juno sa bez isofixu nerobi. To, ci sa bez neho da pouzivat, skus pozriet na webke vyrobcku www.cybexonline.com
Ak v aute isofix nemate a chces sedacku bez isofixu, pozeraj nazov cybexky bez "fix".
@marcelinda18 inak my mame Pallas a synov sme do neho prehadzovali okolo 13 mesiaca, dovtedy boli vo vajicku. Samozrejme zalezi aj od fyzickej velkosti dietata. Z Pallasu sme potom dali dole pultik (okolo 3. rokov) a vznikla Solution a dieta je vybavene az do odsedackovania. 🙂
@marcelinda18 dobrý den, my máme na isofixu, ale výrobce píše, že lze i bez 😉
Děkuji 🙂

Ahojte, viete mi poradit s touto autosedackou? chceli by sme ju kupit ale radsej sa chcem dopredu poradit aby sme neolutovali, dakujem
http://www.mall.sk/autosedacky-15-36kg/cybex-fr...