icon

Beriete dieťa domov z pôrodnice vo vajíčku?

julinkaz
12. dec 2012

ahojte mamičky, chcela by som sa len opýtať, v čom beriete alebo ste brali dieťatko z pôrodnice domov, vajíčko alebo klasickú vaničku z kočíka? prvého synčeka sme mali v aute vo vaničke od kočíka, ale teraz mi všetci hovoria, že dieťatko musí byť v autosedačke už od narodenia, lebo inak pri kontrole nám môžu dať policajti pokutu ☹ aké s tým máte skúsenosti? Ďakujem pekne všetkým. Júlia

ericka06077
12. dec 2012

ja som mala maleho vo vajciku skoro stale a to uz od narodenia... a je zdravy ako buk.. chrbatik nema vobec pokriveny

katkarv
12. dec 2012

suhlasim z @ wera.g Aj my sme ju mali hned vo vajicku.Ked mala dve mesiace mali sme havariu,nedali nam prednost,auto rozflakane ale nam sa nic nestalo,z malou len trošku cuklo.Uzasny clovek co vymyslel autosedacky.Stale sa vsetci paseme bez milosti,aj ked silno place a nepaci sa jej tam.

ssslnieckooo
12. dec 2012

my s malym pojdeme pekne vo vanicke, nas kocik ju ma upravenu tak, aby sluzila aj ako autosedacka a pride mi to pre maleho pohodlnejsie ako ho krcit vo vajicku.. neviem no, mne sa tie vajicka osobne hodia az ked je uz babo predsa len trocha vacsie ako uplne prtaty novorodenec. ale kazdy mame svoju predstavu a moznosti 🙂

cicuska9999
12. dec 2012

ja som brala dcerku domov tiez vo vajicku 😉

majulino
12. dec 2012

jednk bezpecnostne dovody ale aj zakon ti to prikazujejednoznacne vajicko

dodkap
12. dec 2012

existuju vanicky, ale s bezpecnostnymi pasmi do auta, inak nie su do auta urcene a najlepsie je vajicko v protismere jazdy, samozrejeme. Zaraza ma, ze viac Ta trapi pokuta, ako bezpecnost dietata 😕. Nijak inak prepravovat dieta v aute neexistuje, aj ked, su aj take exotky, co maju napady, ze v perinke na rukach a podobne hovadiny.

andreaka11
12. dec 2012

@julinkaz

https://www.youtube.com/watch?v=jXVD6mKg-rE

@marcelasandrika si pekne riskovala! nabuduce radsej neriskuj, lebo zaplatis velmi draho

zzzz128
12. dec 2012

my sme šli z pôrodnice 200km domov,malý bool vo vaničke-autovaničke a bolo mu super 😉 ani nevedel že cestuje

majal
12. dec 2012

ja som obidve deti viezla z porodnice vo vajičku 🙂

lucinocka
12. dec 2012

my sme vo vanicke z kocika..mala by mi nevydrzala dvojhodinovu cestu vo vajicku..

monda17
12. dec 2012

samozrejme, alebo autovanička ...

liwka
12. dec 2012

ja som mala, žiaľ, tú skúsenosť zo strany mamy a svorky, či sme normálni dávať novorodenca do vajíčka...dokonca o vajíčkach s odporom (akoby šlo o nejaký výstredný módny doplnok) hovorili aj sestričky v pôrodnici, čomu som sa ja nestačila čudovať...a to som rodila pred necelými troma rokmi...ich predstava bola taká, aká tu už bola vyššie opísaná "pekne v perinke na rukách"- ešte horšie, že poznám pár mamičiek, čo rodili neskôr ako ja a takýmto "pekným" štýlom si vlastné bábätká doniesli domov ☹ pre ich šťastie a šťastie tých detí, bez nehody 🙂
a môj názor: 1. prvoradá je bezpečnosť...kašľať na pokutu, keď ti môže pri nehode zomrieť dieťa
2. aj ja som chcela ten vaničkový systém, ale keď si logicky vezmeme, že bábo je 9 mesiacov skrkvané, skrútené v maternici, myslíte, že mu prekáža byť chvíľu vo vajíčku????

abbie
12. dec 2012

ak mas vo vanicke aj bezpecnostne pasy, tak mozes aj v tom, ak nie, tak vajicko samozrejme ...

anika11
12. dec 2012

aj my sme obidve deturence viezli domov z porodnice v autosedacke-vo vajicku.a odvtedy ich vzdy vozime v autosedacke (podla veku).istota je istota 🙂

skibaby
12. dec 2012

ak nemas certifikovanu vanicku, tak vo vajicku...z porodnice -teda aspon z tej, co som rodila ja, by ma bez vajicka ani nepustili domov...

sharmana
12. dec 2012

vo vajicku a autom🙂 pred cestou som sa spýtala pediatričky, kolko môže byt vo vajičku novorodenec, tak povedala, že tak do 1 a pol hodiny... a to som ja dlhšie ani nedávala nikdy 😉

gaby21
12. dec 2012

Odpoved je jednoznacna, len by som chcela dodat, ze babatka su aj v brusku v takej pokrcenej polohe ako vo vajci, tak neviem preco sa vam to poniektorym zda neprirodzene 😲
Inak, zakladatelke by som este chcela napisat ze aj pred dvoma rokmi ked sla z porodnice, tak by tiez dostala pokutu, uz aj vtedy musela zo zakona mat babatko vo vajicku 😝

tilly24
12. dec 2012

obaja isli domov vo vajicku

dasaa
12. dec 2012

Ahoj ja som isla z porodnice tak ze som si niesla malu na rukach a sedella som v zadu. Mamicky z porodnice maju povolene mat dieta v naruci v aute ked idu domov 🙂

m_ajca
12. dec 2012

aj my sme pouzivali vajicko od narodenia a ako nahle som ju don posadila a nastartoval v momente mi zaspala takze sa tam citila dobre 🙂

jaja018
12. dec 2012

Malu som brala sice vo vajicku ale veľmi som nadávala ze preco som nekupila kocik s certifikovanou vanickou do auta. Ta vanicka ma pas na zachytenie baba a este uchytky aby sa dala vanicka v aute pripnut pasom. Novorodeniatko vo vajicku je take padnute chudatko.

svetlusska
12. dec 2012

ja si myslim ze na pokutu sa mozes vykaslat ide hlavne o bezpecnost dietata...ale tiez som pocula ze existuju nejake specialne vanicky ale ja som ich nevidela...ak by som rozmyslala nad vanickou tak jedine nad tou specialnou inac vajicko...

melaniaa
12. dec 2012

Bez vajíčka z nemocnice ani za svet... Ani na rukách - nechcem to sem linkovať ale stačí keď si do youtube zadáš - nemyslíš zaplatíš - autosedačka.... je to kruté ale bohužiaľ pravda. Určite nemysli na pokutu - ale hlavne na bezpečnosť dieťatka - inak existujú - ako to tu už ostatné mamičky písali - aj autovanička, stačí to zadať do googlu a nájde ti mnoho obchodov kde ju kúpiš 🙂

lucka1987
12. dec 2012

ano vo vajicku

ivka_666
12. dec 2012

V certifikovanej vaničke ktorá bola vlastne súčasťou našeho kočíka. Dokúpili sme si len pásy. Malú som tak vozila cca do 4 mesiacov a páčilo sa jej tam viac ako vo vajíčku a hlavne mne sa páčilo, že tam nebola pokrútená ako paragraf. Teraz ju už vozím vo vajíčku, ale nadšená z neho nie som i keď nepochybujem o jeho bezpečnosti a nikdy by som neprevážala dieťa len tak na rukách. O pokutách som počula aj ja, ale nikde som o tom nič nenašla, nikdy som za to žiadnu nedostala a hlavne tá vanička má certifikát a predávajú to tu normálne aj s pásmi tak snáď je to ok aj u policajtov. Najhlavnejšia je bezpečnosť!!!

salma22
12. dec 2012

vo vanicke..

tilly
12. dec 2012

kaslat na pokutu, dolezitejsia je bezpecnost a zdravie, jednoznacne vajicko... mna kontrolovali aj v jednej (koch) aj v druhej (ruzinov) porodnici ako beriem dieta domov... nic by mi sice nemohli, max mi mohli dat kazanie, ale potesil ma ich zaujiem...

monikkak
12. dec 2012

Ano treba mat vajicko je to aj bezpecnejsie.

lejlla
12. dec 2012

Oboch syncekov som viezla domov vo vajicku aj ked pri druhom som mala moznost vybrat si medzi vanickou a vajickom...